Καινοτομία, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, νεανικότητα, στόχοι, ιδέες, επιχειρηματικότητα!

Αυτές, είναι οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Τελικό του 1ου Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας ΄΄ ΑΚΜΗ INNOVATION PROJECT ΄΄, που διοργανώθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τον οποίο υποστήριξε το Impact Hub Athens.

Το κατάμεστο Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, έγινε ΄΄ σταυροδρόμι ΄΄ και σημείο συνάντησης σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από όλα τα παραρτήματα πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Κρήτη, Λάρισα), οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους προτάσεις, έπειτα από εκπαίδευση στη Μεθοδολογία, στο Σχεδιασμό, στην Κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου, στον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, στο Start Up Funding και στην Παρουσίαση Επιχειρηματικών Ιδεών σε Κοινό.

Οι έξι ομάδες των σπουδαστών παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Αξιολόγησης του ΄΄ΑΚΜΗ INNOVATIONPROJECT΄΄, η οποία απαρτιζόταν από διακεκριμένους και επιτυχημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι με κριτήριο την Καινοτομία και τη Δημιουργικότητα, ψήφισαν τις τρεις πιο ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις του Διαγωνισμού.

ΠΡΩΤΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Οι τρεις προτάσεις που διακρίθηκαν ήταν οι παρακάτω:

1ο Βραβείο: Νίκος Ρήγας – Αλέξανδρος Φεργαδάκης, ΄΄ Get Me A Car ΄΄, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

2ο Βραβείο: Βάσια Ζαζάνη, ΄΄ Grove ΄΄, Πράσινη Επιχειρηματικότητα

3ο Βραβείο: Βασίλειος Αγορόπουλος, ΄΄ Virtual Exploration Museum ΄΄, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Ιδιαίτερη στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των Success Stories των επιτυχημένων Startupers, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις ιστορίες τους, τις ιδέες τους, τους στόχους τους και μίλησαν για την αξία της αποτυχίας όταν γίνεται δρόμος για την επιτυχία και τη διάκριση. Ανάμεσά τους και το BloodE, νικητές του Social Impact Award, αλλά και οι Nannuka,  «απόφοιτος» του Impact Hub Scaling Programme.

IMPACT HAB ATHENS 1

Τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και ο Διευθυντής του INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, κος Αντώνης Οικονόμου. ενώ εκ μέρους του Impact Hub Athens, η κα Δανάη Βαρδαλή παρουσίασε το παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub και την πληθώρα των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής καινοτομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος ΄΄ Livewithout Bullying ΄΄ από την Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, κα. Αντωνία Τορρένς. Το συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κα. Μίνα Ράλλη

ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ

Οι τρεις νικήτριες ομάδες επιβραβεύονται με δωρεάν παραχώρηση επαγγελματικού χώρου για έξι (6) μήνες και συμμετοχή σε επιχειρηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο (2) μηνών από το Impact Hub Athens, καθώς και με  δωροκάρτες από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, καθώς και δωροεπιταγές από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τις τρεις νικήτριες ομάδες του ΄΄ΑΚΜΗ INNOVATION PROJECT΄΄ στην κοινότητα του Impact Hub Athens!

Pin It on Pinterest

Share This