ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Στο Impact Hub, βασικός μας στόχος είναι να παρέχουμε  υποστήριξη και ενδυνάμωση στην επιχειρηματική κοινότητα.  

Καλλιεργούμε το περιβάλλον ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να ευδοκιμήσουν με θετικό αντίκτυπο, αναπτύσσοντας μια σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές καινοτομίες «ριζωμένες» στον τόπο τους αλλά συνδεδεμένες με το παγκόσμιο δίκτυο.

Υποστηρίζουμε όσους επιχειρούν να μεγεθύνουν τις επιχειρήσεις τους για να επεκτείνουν τον αντίκτυπο και την εμβέλειά τους.

10.000.000

Ευρώ έχουν διανεμηθεί σε χρηματική υποστήριξη

600

 Επιχειρήσεις έχουν υποστηριχθεί

27.000

Άτομα έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα

 

ACADEMY MEMBERSHIP

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ;

Στο Academy του Impact Hub Athens συν-δημιουργούμε το σχέδιο που ταιριάζει στην ιδέα σας, προσφέροντας εργαλεία, γνώσεις και δικτύωση που καλλιεργεί την καινοτομία στην επιχείρησή σας. 

Γνώρισε την κοινότητα του IHA και το Δίκτυό μας, που αποτελείται από ιδρύματα, πολυεθνικές εταιρείες, start-ups και οργανισμούς και αποκτήστε πρόσβαση σε λύσεις και εργαλεία για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ανάπτυξη. 

Προγράμματα Επιχειρηματικής Ενδυνάμωσης

“Στο ΙΗΑ, δημιουργούμε, σχεδιάζουμε και διαχειριζόμαστε προσαρμοσμένα προγράμματα, εργαστήρια και συνεδρίες καθοδήγησης, εξοπλίζοντας τους επιχειρηματίες με τα απαραίτητα εργαλεία, δεξιότητες και γνώσεις για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιτυχημένα εγχειρήματα. Δείτε τα προγράμματα που έχουμε στο ενεργητικό μας:

Better Incubation

#people with disabilities #startup stage

Το Better Incubation είχε ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της αυτοαπασχόλησης για ανέργους και ευάλωτες ομάδες ως μέσο δημιουργίας θέσεων εργασίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και βελτίωσης της κοινωνικής ένταξης.

Momentum

#migrant women #idea stage

Το Momentum of Cooperation προσέφερε σε γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες επαγγελματική κατάρτιση και εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δεξιότητες και εργαλεία προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετώπιζαν όταν βρίσκονταν σε διαδικασία κοινωνικοοικονομικής ένταξης.

Open Beehive

#migrant women #idea stage

Ένα πρόγραμμα του Active Citizens Fund σχεδιασμένο για να ενδυναμώσει τις γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες και να προωθήσει την κοινωνική συνοχή. Περιλάμβανε την ανάπτυξη δημιουργικών δεξιοτήτων μέσω καλλιτεχνικών εργαστηρίων και ενημερωτικών σεμιναρίων για την επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική συμβουλευτική.

Hack the camp

#refugee #idea stage

Προγραμματιστές, σχεδιαστές, κοινωνικοί επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες συνεργάστηκαν για να βρουν βιώσιμες λύσεις που μπορούν να μεγεθυνθούν και αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Cult- Up

#creative industries #idea stage

Το Cult-Up ήταν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων, που συγχρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με στόχο να ενδυναμώσει τους νέους επιχειρηματίες που εργάζονται στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη.

Climaccelerator

#green and sustainable #start up stage

Το OpenClimAccelerator Beyond 2023 περιλαμβάνει επώαση, επιτάχυνση και επενδυτικές ευκαιρίες για ωρίμανση ιδεών ή/και startups με ιδιαίτερη έμφαση στις κυκλικές & καθαρές μηδενικές λύσεις και την κυκλική οικονομία. Παρέχει επιχειρηματική υποστήριξη, δικτύωση και ευκαιρίες χρηματοδότησης – επιχορηγήσεις για να βοηθήσει τις εταιρείες να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο και να κλιμακώσουν τις λειτουργίες και τον αντίκτυπό τους.

WWF Impact Ventures

#reservation areas #up and running

Μέσω του προγράμματος, οι ντόπιοι μπόρεσαν να δημιουργήσουν θεμέλια αειφόρου ανάπτυξης υποστηρίζοντας την προστασία της φύσης και αναπτύσσοντας επιχειρηματικά σχέδια με θετικό αντίκτυπο σε δύο από τις σημαντικότερες περιοχές της Ελλάδας για τη βιοποικιλότητα, τη Γυάρο και το Δάσος της Δαδιάς.

Circularity Program

Το πρόγραμμα επιταχύνει τη μετάβαση προς μια πράσινη και κυκλική οικονομία, αντιμετωπίζοντας τις κοινωνικές και κλιματικές ανισότητες μέσω της επιχειρηματικότητας, της υποστήριξης από την ηγεσία και της ενίσχυσης του οικοσυστήματος. Παρέχει εξατομικευμένη καθοδήγηση, διεξάγει εργαστήρια και προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης, ενώ συνεργάζεται με ισχυρά brands για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζονται στους αντίστοιχους βιομηχανικούς κλάδους.

The Plastic Fantastic Challenge

#green and sustainable

Ένα στοχευμένο πρόγραμμα για νέους επιχειρηματίες, φοιτητές και αποφοίτους, καθώς και ειδικούς και επαγγελματίες στη βιομηχανία, την επιστήμη και το περιβάλλον, με στόχο την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τη μείωση του πλαστικού και την παραγωγή εναλλακτικών προϊόντων.

Social Impact Award

#social innovation #youth

Ένα πρόγραμμα που βοηθά τους νέους να ανακαλύψουν τον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως κοινωνικοί επιχειρηματίες. Από το 2009, έχει υποστηρίξει νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες σε περισσότερες από 25 χώρες.

Scaling Program

#social innovation #scaling

Ένα πρόγραμμα scale-up για κοινωνικούς επιχειρηματίες που προσέλκυσε 100 συμμετέχοντες κοινωνικούς καινοτόμους, οι οποίοι βυθίστηκαν στο δίκτυο Impact Hub για να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και συμβουλές από κορυφαίους μέντορες.

Investment Ready Program

#social innovation #education #up & running #scaling

Το πρόγραμμα «Ενθαρρύνοντας τις μελλοντικές γενιές» από την Allianz και το Impact Hub ήταν ένα μοναδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης, προσαρμοσμένο για επιχειρηματίες με στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των παιδιών και των νέων στην Ινδονησία, την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Social challenges.eu

#social innovation 

Μια πλατφόρμα με στόχο τη δημιουργία ενός marketplace όπου πραγματικές κοινωνικές προκλήσεις συναντούν καινοτόμες λύσεις, μέσω διασύνδεσης με Δημόσιες Αρχές, Ιδιωτικές Εταιρείες και Οργανώσεις του Τρίτου Τομέα για τον καθορισμό και την προτεραιοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Γίνετε μέλος του δυναμικού μας δικτύου ειδικών και συμβούλων του IHA και βοηθήστε να συν-δημιουργήσουμε ιστορίες επιτυχίας. Με την τεχνογνωσία και την  καθοδήγησή σας, ας οικοδομήσουμε μια ζωντανή κοινότητα που τροφοδοτεί την καινοτομία και οδηγεί στην επιχειρηματική επιτυχία με αντίκτυπο.

Pin It on Pinterest