Impact Hub Athens

Ένα τοπικό και διεθνές δίκτυο με σκοπό το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο

Social Impact Award

Τι είναι το Social Impact Award | #SIA17

Το Social Impact Award (SIA) είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διοργανώνεται σε 18 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι να αναδείξει νέες επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκουν λύσεις για τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και να υποστηρίξει την έννοια και την πρακτική της νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens. Kριτήρια για την ανάδειξη των νικητών, είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας τους. Το Social Impact Award ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα λειτουργεί στην Αλβανία, την Αυστρία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Γεωργία, την Ελβετία, το Κοσσυφοπέδιο, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Ουγγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Ρουμανία, τη Ρωσία, την Σλοβακία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Τσεχία, την Τυνησία και στην Ελλάδα.

Στη φετινιή διοργάνωση του Social Impact Award Greece, υποστηρικτής είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The People's Trust, που θα παρέχει οικονομική στήριξη ύψους 3.000€ για την καθεμία από τις τρεις νικήτριες ομάδες. Ο οργανισμός έχει υποστηρίξει έως σήμερα περισσότερες από 50 νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους μικροχρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Στόχος του The People's Trust είναι να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Social Impact Award απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών, που κατατίθενται, μπορεί να ποικιλεί και να αφορά σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αντιμετώπιση της φτώχειας, η ισότητα κ.ά.

Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι: GivMed, Economics In Everyday Life και Cyclefi (2016), Yourule, Ithaca και Effect (2015), BloodE, Own Funding και Filisia (2014).

Kριτήρια για την ανάδειξη των νικητών, είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος, η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας τους.

Τι προσφέρει το Social Impact Award σε όλους τους συμμετέχοντες;

  • Τεχνογνωσία μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.
  • Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να λάβουν ανατροφοδότηση από ειδικούς και μέλη της κριτικής επιτροπής.
  • Τη δυνατότητα για 10 ομάδες να συμμετάσχουν με υποτροφία στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Bootcamp, το οποίο σχεδιάζεται αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας.
  • Υποστήριξη με 3.000€ σε 3 νικήτριες ομάδες, από το The People’s Trust
  • Δωρεάν χώρο εργασίας στις εγκαταστάσεις και συνδρομή στις υπηρεσίες του Impact Hub Athens για 3 μήνες
  • Συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των νικητών του Social Impact Award, SIΑ Vision Summit το φθινόπωρο του 2017 στο Βελιγράδι (οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν).

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα;

Βήμα 1Fill in the GapΈλα στο Impact Hub Athens στις 4 Μαΐου, λύσε όλες τις απορίες σου και συμπλήρωσε live την αίτηση με την καθοδήγηση ειδικών.

Βήμα 2Meet the Jury Έχεις ένα λεπτό; Η κριτική επιτροπή του SIAGreece17 θέλει να σε ακούσει! Έλα στο Impact Hub Athens στις 17 Μαΐου και γνώρισε τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Έχεις μόλις 60 δευτερόλεπτα για να τους παρουσιάσεις την ιδέα σου! Άκου τα σχόλιά τους και τελειοποίησε την πρότασή σου πριν την καταθέσεις.

Βήμα 3: Κατάθεσε την αίτησή σου

Βήμα 4: Πάρε μέρος στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Bootcamp

Βήμα 5: Διεκδίκησε τον τίτλο του νικητή και έλα στο Award Ceremony τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

*Οι ημερομηνίες των workshops, η ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων καθώς και της απονομής των βραβείων, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του Social Impact Award.

 


s