Ποιες είναι οι τρεις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο μας; Ψήφισε κι εσύ τώρα! Η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των τριών νικητών του Social Impact Award Greece 2016ξεκίνησε και περιμένει τη δική σου συμμετοχή έως και τα μεσάνυχτα της 26ης Σεπτεμβρίου!

Μετά από μια σειρά εξειδικευμένων workshop όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 430 νέοι και 20 experts σε τρεις διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, συνεργασίες με 15 εκπαιδευτικούς & πανεπιστημιακούς φορείς, pitching με… κομμένη την ανάσα και επικοδομοιτικό feedback από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, οι διαγωνιζόμενοι στο φετινό Social Impact Award κατέθεσαν 45 καινοτόμες προτάσεις ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ της διοργάνωσης. Από αυτούς, δέκα (10) #SIAfinalists πέρασαν στην τελική φάση και μόνο τρεις (3) θα μοιραστούν χρηματικά έπαθλα και υπηρεσίες incubation συνολικής αξίας 18.000€, στην τελετή απονομής, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Impact Hub Athens.

Γνωρίστε τους 10 #SIAfinalists

1. Λοg: φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη online πλατφόρμα για τη δυσλεξία στην Ελλάδα. Δείτε περισσότερα εδώ

2. ClimateWatch: πολλαπλασιάζει την αξία των ανοικτών -περιβαλλοντικών- δεδομένων για την κλιματική αλλαγή. Δείτε περισσότερα εδώ.

3. Cyclefiμία νέα προϊοντική υπηρεσία & online πλατφόρμα, που παρακολουθεί πόσο ανακυκλώνει ο πολίτης και τον επιβραβεύει με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (MB). Δείτε περισσότερα εδώ.

4. Dogs’ Voice: μια ολιστική υπηρεσία προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας για Δήμους. Δείτε περισσότερα εδώ

5. Economics in Everyday Life: επιδιώκουν τη μείωση της απόστασης ανάμεσα στο μέσο πολίτη και την Επιστήμη των Οικονομικών, με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της πληροφόρησης. Δείτε περισσότερα εδώ.

6. Feelform: χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της εκτύπωσης 3D με σκοπό τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Δείτε περισσότερα εδώ

7. GIVMED: ένα δίκτυο αξιοποιήσης περισσευούμενων φαρμάκων. Καθένας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δωρίσει τα περισσεύουμενα φάρμακά του, μέσα από την mobile εφαρμογή. Δείτε περισσότερα εδώ

8. Goodbuy-it: το πρώτο online marketplace για ΜΚΟ και κοινωνικές επιχειρήσεις. Δείτε περισσότερα εδώ

9. MnTMeGrationμια πλατφόρμα e-learning για την εκπαίδευση των προσφύγων που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Δείτε περισσότερα εδώ

10. Visionaries: έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη δωρεά κερατοειδούς χιτώνα και τη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά, ώστε να αυξηθούν οι δωρητές. Δείτε περισσότερα εδώ

Community Voting

Η Διαδικασία της Ψηφοφορίας (Community Voting)

Μπορείτε να ψηφίσετε τους τρεις φιναλίστ τις επιλογής σας εδώ: http://goo.gl/QvoGA4
Οδηγίες: Για να ψηφίσετε, παρακολουθείτε τα βίντεο των φιναλίστ και επιλέγετε τρία (3) τα οποία προσθέτετε στο Voting Bulletin, πατώντας το κόκκινο κουμπί ADD δίπλα στο video.
Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή, για να είναι έγκυρη η ψήφος σας!
Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα να ψηφίσει μία φορά!
Η ψηφοφορία κλείνει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 23:59
Η τελετή απονομής του Social Impact Award Greece 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή) στις 29 Σεπτεμβρίου.

sia_16_voting

Τι είναι το Social Impact Award

Το Social Impact Award είναι ένα διεθνές πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που επιβραβεύει με 18.000€ seed funding και υπηρεσίες incubation τρεις (3) νικήτριες ομάδες. Δύο βραβεία θα δοθούν με την υποστήριξη των Guerilla Foundation & Ashoka και της Aephoria.net από την κριτική επιτροπή, ενώ το βραβείο που προκύπτει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας – Community Voting δίνεται από το Impact Hub Athens. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens. Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι Yourule, Ithaca και οι Effect (2015) και οι BloodE, Own Funding και Filisia (2014).

Περισσότερες πληροφορίες για το Social Impact Award εδώ και εδώ
Δείτε αναλυτικά τα μέλη της κριτικής επιτροπής εδώ.
Δείτε το βίντεο για το Social Impact Award Greece 2016 εδώ.
Κάνετε δωρεάν κράτηση θέσης για την τελετή απονομής εδώ.

Καλωσορίζουμε τη νέα γενιά κοινωνικών επιχειρήσεων!

#SIA | #SIAgreece | #SIAgreece16 | @SIAtweets

sia-header

Pin It on Pinterest

Share This