Μετά απο ένα δυναμικό ξεκίνημα με μία ψηφιακή καμπάνια για την κοινωνική αλλαγή από δύο εφήβους της Κυψέλης, το πρόγραμμα Game Changer συνεχίζεται με μία σειρά από διαδραστικά παιχνίδια πόλης για τους νέους της γειτονιάς!  

Το παιχνίδι πόλης “Key of Whispersteel” σχεδιάστηκε ειδικά για το πρόγραμμα βάσει του περιεχομένου που ανέκυψε κατα την ψηφιακή καμπάνια καθως και απο θέματα που αντλήθηκαν ύστερα από συζητήσεις με τους νέους της Αθήνας.

Τo πρώτο κοινωνικό παιχνίδι πόλης ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Έφηβοι από το Κυψελιώτικο κοινοτικό κέντρο Streetlights συμμάχησαν σε ένα παιχνίδι με αισθητή δόση φαντασίας προσεγγίζοντας θέματα ισότητας & ανοιχτότητας.

Η δράση καλεί τους συμμετέχοντες να μπούν σε νέους ρόλους και να λύσουν το μυστήριο σε μία ιστορία αγάπης ολοκληρώνοντας αποστολές που απλώνονται σε σημεία – κλειδιά της γειτονιάς της Κυψέλης. Η εμπειρία ενθαρρύνει τους παίκτες να δημιουργήσουν δεσμούς και δυνατές σχέσεις και να κατανοήσουν το διαφορετικότητα.

Δύο ακόμη παιχνίδια με ακόμα περισσότερους εφήβους σχεδιάζονται για αυτόν τον Σεπτέμβριο για να διαδοθεί ακόμη πιο δυναμικά το μήνυμα για την ισότητα, την ελεύθερη έκφραση & την ανεκτικότητα στο διαφορετικό!

Θα μας ξαναβρείτε σύντομα στον αστικό ιστό! Μείνετε σε επαφή!

*Τα κοινωνικά παιχνίδια πόλης πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Game Changer”, ενώ μέσω του ίδιου προγράμματος σχεδιάζονται αντίστοιχα παιχνίδια για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων στην Γαλλία και στην Πολωνία με συντονιστή την Techsoup Ευρώπης.

To Game Changer αξιοποιεί δημοφιλή κοινωνικά μέσα και ερευνητικές πηγές για την προώθηση της ανεκτικότητας, την αποφυγή ρητορικής μίσους και την κατανόηση ανάμεσα στους νέους της Ευρώπης αγγίζοντας κοινωνικά ζητήματα της εποχής.

 

Pin It on Pinterest

Share This