Σήμερα, νέοι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας βιώνουν καθημερινά bullying για το ποιοί είναι και για τον τρόπο που εκφράζονται. Τα περιστατικά ομοφοβικής βίας είναι συχνά και η ομάδα του Impact Hub Athens και του Λόγου Παίγνιον εντόπισαν τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές στη γειτονιά της Κυψέλης. Για το λόγο αυτό, δύο έφηβοι από την Κυψέλη ξεκίνησαν μια διαφορετική online καμπάνια με σκοπό την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και την προώθηση της ανεκτικότητας στην ελεύθερη έκφραση σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου ανάμεσα στους νέους.

   

Με εργαλεία τους το Instagram και τη νεανική τους διάθεση να φέρουν την κοινωνική αλλαγή, η Πηγή και ο Φαρχάντ πρωταγωνιστούν σε μία πρωτότυπη καμπάνια ως “Πρεσβευτές της Αλλαγής” (Ambassadors of Change), επιδιώκοντας μέσα από stories με στατιστικά, quotes και περιστατικά από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, IGTV sessions και δυνατά visuals να καταπολεμήσουν το hate speech μεταξύ των συνομηλίκων τους και να καταστήσουν σαφές ότι το δικαίωμα στην αγάπη είναι καθολικό και δεν υπόκειται σε περιορισμούς και προκαταλήψεις. 

Με το πρώτο στάδιο να έχει ολοκληρωθεί, η δεύτερη φάση της καμπάνιας συνεχίζεται στις 16 με 22 Μαρτίου. H Πηγή και ο Φαρχάντ έχουν επιλέξει τα δικά τους hashtags και μας καλούν να συντονιστούμε στα #ChangeInΤheStreet και #AmbassadorsΟfChange για να μαθαίνουμε τις εξελίξεις της καμπάνιας.

    

Στο “kick off” event του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, οι δυο έφηβοι και φίλοι τους από το κοινοτικό κέντρο Streetlights, γιόρτασαν μαζί την ελευθερία και την ισότητα στην έκφραση φύλου τζαμάροντας, τυπώνοντας μηνύματα για την αλλαγή σε μπλουζάκια και δημιουργώντας ένα interactive social mural. 

   

Το πρώτο στάδιο της Καμπανιας “έτρεξε” στις 17 έως 22 Φεβρουαριου με τα δύο παιδιά να “ανεβάζουν” τα πρώτα τους μηνύματα για το δικαίωμα για ελεύθερη έκφραση αλλά και την αγάπη ανεξάρτητα από το φύλο. Υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δήλωσαν τη στήριξή τους στην καμπάνια, λέγοντας τα δικά τους stories που θα ανεβαίνουν σταδιακά στην πλατφόρμα της καμπάνιας εδώ.  

   


*Η καμπάνια πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Game Changer”, ενώ μέσω του ίδιου προγράμματος σχεδιάζονται καμπάνιες για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων στην Γαλλία και στην Πολωνία με συντονιστή την Techsoup Ευρώπης.

To Game Changer αξιοποιεί δημοφιλή κοινωνικά μέσα και ερευνητικές πηγές για την προώθηση της ανεκτικότητας, την αποφυγή ρητορικής μίσους και την κατανόηση ανάμεσα στους νέους της Ευρώπης αγγίζοντας κοινωνικά ζητήματα της εποχής.

Περισσότερα εδώ: http://gamechangereu.org

Pin It on Pinterest

Share This