Ένα ακόμη σημαντικό project έρχεται να προστεθεί στο ήδη πολύ πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων μας εδώ στο Impact Hub Athens. Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος YES Alliance η ομάδα του Impact Hub Athens ξεκινά τη χαρτογράφηση της νεανικής επιχειρηματικότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το πρόγραμμα διενεργείται παράλληλα στην Ελλάδα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και σκοπός του είναι η χαρτογράφηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη αλλά και η προετοιμασία των νέων κοινωνικών επιχειρηματιών του αύριο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία γεννήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα δημιουργώντας πραγματικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και ενεργού συμμετοχής σε αυτήν νέων 16-17 ετών από την Αθήνα, το Λονδίνο και τη Μαδρίτη. Το YES Alliance δημιουργεί μία διακρατική ψηφιακή πλατφόρμα ανταλλαγής καλών πρακτικών, ερευντηικών εργαλείων, συμβούλων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με στόχο την εκπαίδευση και την ενημέρωση των νέων για τις προοπτικές της επιχειρηματικής καινοτομίας.

Είστε οργανισμός, φορέας ή δομή που υποστηρίζει την κοινωνική και νεανική επιχειρηματικότητα; Πάρτε μέρος στη χαρτογράφηση  και βοηθήστε μας να καταγράψουμε τις ανάγκες του χώρου και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ μας! Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε εδώ και δείτε τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης δημοσιευμένα στο No1 website για κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνουμε ένα ολοήμερο βιωματικό σεμινάριο για σχολεία στο Impact Hub Athens στις 13 και 14 Απριλίου 2016. Περισσότερες λεπτομέρειες και στοιχεία σχετικά με το YES Alliance, το σεμινάριο και τα πρώτα αποτελέσματα της χαρτογράφησης, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μπες και εσύ στο χάρτη! Δώσε μας το στίγμα σου!

 

Pin It on Pinterest

Share This