Αν είστε μέλη της κοινότητας του Impact Hub Athens ή αν έχετε βρεθεί έστω και μία φορά σε κάποια εκδήλωσή μας, τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι η επιχειρηματικότητα… περνάει από το στομάχι! Στο Impact Hub Athens είμαστε υπερήφανοι για το φαγητό που με τόση φαντασία, έμπνευση και σπιτική αγάπη ετοιμάζουμε και προσφέρουμε στους καλεσμένους μας. Ακόμη πιο υπερήφανοι είμαστε όμως για το γεγονός ότι καμία μερίδα φαγητού δεν πηγαίνει χαμένη!

Το φαγητό που περισσεύει από το catering των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε και φιλοξενούμε, φροντίζουμε να μην πηγαίνει χαμένο αλλά να προσφέρεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Πώς το πετυχαίνουμε αυτό; Μέσω του Μπορούμε!

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, είναι μία από τις πρώτες κοινωνικές επιχειρήσεις που βρήκαμε ως συνοδοιπόρους από τα πρώτα βήματα του Impact Hub Athens και έχουμε την τιμή να αποκολούμε συνεργάτες μας και μέλη της κοινότητάς μας. Στo πλαίσιo του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων», το Μπορούμε καθημερινά, σώζει φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές (εστιατόρια, ξενοδοχεία, εταιρείες catering, ιδιώτες) και το προσφέρει, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνει την περιβαλλοντική επιβάρυνση και παράλληλα στηρίζει επισιτιστικά τις πιο ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, προσφέροντας σημαντική υποστήριξη σε κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Όραμα του Μπορούμε είναι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού κινήματος μείωσης της σπατάλης φαγητού και ταυτόχρονα αύξησης της επισιτιστικής στήριξης ανθρώπων σε ανάγκη με βάση την εθελοντική προσφορά.

Με βάση τα στοιχεία, μέσα στο 2016 βοηθήσαμε και εμείς εδώ στο Impact Hub Athens να σωθούν και να προσφερθούν σε κοινωφελείς φορείς και σε συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη:

178 μερίδες φαγητού

Μέσα από τη συνεργασία μας και το 2017 ευελπιστούμε να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη σε ακόμη περισσότερους κοινωφελείς φορείς και ωφελούμενους, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας.

Ευχαριστούμε πολύ την κοινότητά μας και όλα τα μέλη του Impact Hub Athens που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι και να αυξάνουμε τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπό μας!

Μάθετε πώς μπορείτε και εσείς να αξιοποιήσετε το φαγητό που σας περισσεύει, έτσι ώστε να μη πηγαίνει «καμία μερίδα φαγητού χαμένη» κάνοντας κλικ εδώ!

Pin It on Pinterest

Share This