Η πρώτη εκστρατεία Δημόσιας Διπλωματίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το Προσφυγικό ξεκίνησε! Πάρε μέρος στο δημόσιο διάλογο αναρτώντας τις δικές σου ιδέες και προτάσεις στο Facebook και Twitter, χρησιμοποιώντας τα hashtags #refolution #refducation #globalsouth. Η εκστρατεία διαρκεί από τις 24 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου 2016. 

Το μέλος του Impact Hub Athens,  BeyondCSRNet, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και των σχετικών με αυτήν Παγκόσμιων Στόχων των Ηνωμένων Εθνών, διενεργεί την πρώτη εκστρατεία Δημόσιας Διπλωματίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Social Media Resolution Call on Refugee Crisis” (Facebook-Twitter)“ αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Το Resolution Callαποτελεί το πρώτο από τα τρία στάδια μιας συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το Global South (ορισμός που αφορά το διαχωρισμό του πλούσιου Βορρά και του φτωχού Νότου). Στόχος, είναι να αναδείξει τη σύνδεση των προβλημάτων Βορρά-Νότου και τις αλλαγές που δρομολογεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό στις χώρες της Δύσης. 

Ενώ, το Resolution Call έχει ως στόχο την εμπλοκή πολιτών, διεθνών οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εταιριών, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ένα διάλογο με απτά αποτελέσματα για ένα ζήτημα που επιδρά και αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κοινωνία σήμερα, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέτοντας ταυτόχρονα, ερωτήματα αναφορικά με τις θεμελιώδεις αρχές της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις σκέψεις τους, είτε γραπτώς είτε δημιουργώντας κάποιο βίντεο ή φωτογραφία/γελοιογραφία/comic/sketch. Το υλικό που θα συλλεχθεί θα συναθροιστεί και θα παράξει ένα Resolution Paper – το πρώτο που θα βασίζεται σε δημόσιο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – με αποτελέσματα όπως:

  • Οδηγίες για τους εθελοντές ( από εθελοντικές οργανώσεις)

  • Παρουσίαση των ενδιαφερόμενων μερών (δημοσίων και ιδιωτικών)

  • Παρουσίαση των τεχνολογικών εφαρμογών και λύσεων που ήδη χρησιμοποιούνται καθώς και νέων

  • Ανάγκες που θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα

  • Απτές λύσεις στις ανάγκες αυτές

Το Resolution Paper θα κατατεθεί σε διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ κλπ.

Ποιοι συμμετέχουν:

Στη διεθνή αυτήν εκστρατεία Δημόσιας Διπλωματίας συμμετέχουν -μέχρις στιγμής-: Γραφείο Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Ευρωβουλευτής- (ΝΔ, Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα), Νίκος Ανδρουλάκης-Ευρωβουλευτής (ΠΑΣΟΚ-Ευρωπαικό Σοσιαλιστικό Κόμμα), ΔΕΘ-HELEXPO, Μιχάλης Αγγελόπουλος-Δήμαρχος Σάμου, Κατερίνα Σώκου-Ανταποκρίτρια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -ΣΚΑΙ Ουάσιγκτον, Καίτη Κεχαγιόγλου-UNHCR, Πάνος Χαρίτος –CERN, Mais Al Baya-Guardian, Henry Peirse- CEO-Founder GRN (το μεγαλύτεο δίκτυο ανταποκριτών μμε στον κόσμο), Lyne Sneige-Διεθύντρια Πολιτιστικών Υποθέσεων-the Middle East Institute -Ουάσιγκτον, Common Borders. EU, Patrizio Nissirio- Αρχισυντάκτης AnsaMed-Ansa,One Young World, World Merit, Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθηγητές από τα πανεπιστήμια Χάγης, Νάντ, Καράτσι, οργανισμοί όπως το Solidarity Now, Startupboat.eu, Vouli Watch, Talkwalker, Start Up Aid, Starfish Foundations, Charles Irwin (International Analyst in several media i.e. AFP), OutreachDigital( η μεγαλύτερη κοινότητα επαγγελματιών στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας του Λονδίνου με μέλη όπως: Bloomberg, Ali baba, Amazon etc.), ενώ, αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες συμμετοχές εντός των ημερών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ 

Pin It on Pinterest

Share This