Στις 4-5-6 Οκτωβρίου 2018, γιορτάσαμε τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, της πρώτης αγοράς κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

 

Έχοντας περάσει έναν ολόκληρο χρόνο σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις, γνωρίζοντας τη γειτονιά και τις ανάγκες της, πειραματιζόμενοι με μεθοδολογίες, οργανώνοντας το ανοιχτό κάλεσμα για τα καταστήματα και προχωρώντας στην αξιολόγηση τους, ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε τους φίλους και τους γείτονες της Αγοράς με τους οποίους στο εξής θα συμπορευόμαστε.

 

Όλοι οι ένοικοι της Αγοράς, κοινωνικοί φορείς και καταστήματα σχεδίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι της Κυψέλης και φίλοι από άλλες περιοχές και όλοι μαζί γιορτάσαμε την ολοκλήρωση αυτού του εγχειρήματος και την έναρξη της πλήρους επαναλειτουργίας της Αγοράς.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων.

Δήμαρχος Αθηναίων  κ. Γ. Καμίνης ,

Αμαλία Ζέπου,  αντιδήμαρχος Κοινωνίας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων

Σόφη Λάμπρου και ο Δημήτρης Κοκκινάκης, οι ιδρυτές του Impact Hub Athens, του φορέα που διαχειρίζεται την ΔΑΚ

Την μουσική για το πάρτυ των εγκαινίων επιμελήθηκε ο Στέφανος Τσιτσόπουλος και το Athens Voice Radio

 

Συναυλία  Αθηναϊκη Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας”

Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο, που έδωσε την ευκαιρία σε όσους επισκέφτηκαν την Αγορά να διαπιστώσουν τη μοναδικότητά της αλλά και να στηρίξουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Δράσεις με  θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και η έμπρακτη στήριξη  ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ήρθαν στο προσκήνιο.

Της Μουσικής τα Νήματα : Παράσταση κουκλοθεάτρου Θέατρο Μαριονέτας “ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ”

Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι πλέον γεγονός κι εμείς, το  Impact Hub Athens, δεσμευόμαστε ότι θα εξελίσσουμε διαρκώς αυτό το δίκτυο κοινωνικών επιχειρήσεων και δημιουργικών επαγγελματιών που δημιουργείται εκεί, ώστε η Δημοτική Αγορά Κυψέλης να είναι  ένα σημείο συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς, ένα  κέντρο απ’ όπου θα ξεκινούν δράσεις και πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο για τη γειτονιά της Κυψέλης αλλά και για την πόλη της Αθήνας.

Ραντεβού στη Φωκίωνος λοιπόν. Κάθε μέρα!

Pin It on Pinterest

Share This