Στις 7-11 Νοεμβρίου η δυναμική της κοινότητας του Impact Hub Athens “μεταφέρθηκε” στην καρδιά της Αθήνας, στην Σοφοκλέους, για… Κ.ΑΛ.Ο. σκοπό!

Το Impact Hub Athens για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετείχε ενεργά στην 2η Κ.Α.Λ.Ο. EXPO 2018 και δημιούργησε το  #PopUpHub2018, ένα χώρο δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων και εμπειριών, με κύριους πρωταγωνιστές τους 150 φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) από όλη την Ελλάδα και όλους τους τομείς.

Παράλληλα, με τις πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, σκοπός της  Έκθεσης ήταν να ακουστούν οι άνθρωποι της Κοινωνικής Οικονομίας, να συναντηθούν, να συζητήσουν, να μοιραστούν τις γνώσεις και τις πρακτικές τους. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η συμβολή του Impact Hub Athens με το #PopUpHub2018, το οποίο έγινε το φυσικό σημείο συνάντησης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω εποικοδομητική συνεργασία και νέες συνέργειες.

Στο #PopUpHub2018, διεξήχθησαν θεματικές συζητήσεις σε επιλεγμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και σε ειδικά θέματα, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα ενημέρωσης από στελέχη της Ειδικής Γραμματείας σε ζητήματα Κ.ΑΛ.Ο., όπως η αγροδιατροφή, τα τεχνικά επαγγέλματα και υπηρεσίες, η ενέργεια, ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες και η ένταξη ευάλωτων ομάδων.

Την Έκθεση επισκέφθηκε  και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη βούληση της πολιτείας να στηρίξει τους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. και να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία.

Επιπρόσθετα, στην ομιλία της η κ. Φωτίου, αν. Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφέρθηκε σε τέσσερις δράσεις για τη στήριξη του κοινωνικού επιχειρείν, συνολικού προϋπολογισμού 51 εκατ. ευρώ, γεγονός που καθιστά το 2018 ως έτος ταχείας ωρίμανσης του πεδίου. Σταδιακά, δίπλα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αναπτύσσεται ο τομέας της Κ.ΑΛ.Ο. με τα δικά του χαρακτηριστικά: την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη, την ισότητα και τη δημοκρατική λήψη των αποφάσεων.

Για άλλη μια χρονιά, στα πλαίσια της διοργάνωσης της 2ης Κ.ΑΛ.Ο. EXPO 2018, ο χώρος δικτύωσης του PopUpHub – we connect, we create, we care –  και η συνεργατικότητα του Impact Hub Athens είχε ως  κύρια επιδίωξη την συν-δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Pin It on Pinterest

Share This