Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στη στολισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, τα παιδιά θα είναι και φέτος από τους κύριους πρωταγωνιστές της Γιορτινής Κυψέλης, σε δραστηριότητες και εργαστήρια που επιμελήθηκε το Impact Hub Athens σε συνεργασία με τα καταστήματα και τους φορείς που στεγάζονται στην Αγορά, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00, η αυλαία ανοίγει από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου Danish Refugee Council / Puppet Class, με την παράσταση κουκλοθεάτρου “Η Ιστορία του Παράλογου Βασιλιά”, που θα ψυχαγωγήσει δημιουργικά μικρούς και μεγάλους .

Αν ονειρεύεστε να σχεδιάσετε μαζί με τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικα φανταστικά σενάρια με την τεχνική του stop-motion animation, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 11π.μ.,  η Αέρινη Πόλη με τη δράση της “Χριστουγεννιάτικες Stop Motion Ιστορίες”  θα βοηθήσει τα παιδιά (4-14 ετών) να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα αλλά και να αναπτύξουν τη φαντασία, τη συνεργασία τους και την έκφραση των συναισθημάτων τους. Αρχικά, τα παιδιά θα πλάσουν με την φαντασία τους την δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία, θα ζωγραφίσουν δικές τους εικόνες και θα αποφασίσουν ποιες από αυτές θα χρησιμοποιήσουν στο stop motion video. Στη συνέχεια, θα φωτογραφίσουν τους ήρωες και τα αντικείμενα που έχουν ζωγραφίσει και θα παρακολουθήσουν σε video projector  την ιστορία που θα έχουν δημιουργήσει μόνα τους.

Την ίδια μέρα, στις 16.30 το απόγευμα, θα παρακολουθήσετε την ρωσική θεατρική παράσταση δωματίου “Το Πέτρινο Λουλούδι” βασισμένη στις ιστορίες του Πάβελ Μπαζόβ που αποτυπώνουν λαϊκά παραμύθια των Ουραλίων, από τους Raduga & Melissa Network. Η παράσταση θα είναι στα ρωσικά με υπότιτλους, και στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα συναντήσουν τους παραμυθένιους ήρωες, τον Άγιο Βασίλη και την Σνεγκούροτσκα.

Την Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη τις 20.00, ελάτε να “ταξιδέψουμε” σε όλο τον κόσμο με τα “Γιορτινά τραγούδια από όλες τις γωνιές του κόσμου”, σε μια συναυλία που θα δώσουν τα παιδιά της Κυψέλης, και ζήστε μια μοναδική εμπειρία της παγκόσμιας πρακτικής του el sistema και της μεθοδολογίας community arts. Σε μια Κυψέλη όλο μουσική, χρησιμοποιούμε τη μουσική σαν συνδετικό κρίκο, και αγκαλιάζουμε τις αρχές της δημιουργίας και της ενεργοποίησης των κοινοτήτων, παρέχοντας μαθήματα εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο) και χορωδίας σε παιδιά, νέους και οικογένειες, κάνοντας την μουσική παιδεία προσβάσιμη σε όλους και την κοινωνική ένταξη εφικτή.

Το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, στο πρωινό μας θα “Γιορτάζουμε παίζοντας..” με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και θα ανταλλάξουμε δώρα με το Second Hand Shop -Αρχιπέλαγος.

Σις 14.30, η Αγορά θα γεμίσει χορό, θέατρο και θα γίνουμε όλοι “Για μια στιγμή Άγγελοι…” στη χοροθεατρική performance του Δημήτρη Κουρούμπαλη από την Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ανάμεσα στην κατάνυξη και την εορταστική διάθεση, ένας ηθοποιός, ένας μουσικός και μια χορεύτρια θα παρουσιάσουν άγνωστα λογοτεχνικά κείμενα, μεταφρασμένη ποίηση, βιβλικές εικόνες και σεκάνς από γνωστές ταινίες συνοδεία ζωντανής μουσικής και μιας πρωτότυπης διάδρασης με το κοινό. Γιατί όπως είναι γνωστό… οι άγγελοι δεν έχουν αφήσει ποτέ τους ανθρώπους μόνους! Η παράσταση εντάσσεται στη θεματική ενότητα ‘Το Βιβλίο και οι Τέχνες’ της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.

Αργότερα, στις 18.00 το απόγευμα, τα σχολεία της γειτονιάς της Κυψέλης σας καλούν στο χριστουγεννιάτικο σχολικό πάρτυ τους, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με χορό και μουσική!

Επίσης, στα καθιερωμένα πλέον CIne-Μαγειρέματα της Αγοράς, στις 27 Δεκέμβρη στις 19.00, ζήστε μια κινηματο-γαστρονομική εμπειρία μαζί με όλη την οικογένεια, με την προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας και εμπνευσμένων gourmet γεύσεων.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, στην Γιορτινή Κυψέλη για να ζήσουμε μοναδικές εορταστικές στιγμές γεμάτες συν-δημιουργία, ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά.

Ραντεβού στη Φωκίωνος!

Pin It on Pinterest

Share This