Η Αγορά επιστρέφει στη Γειτονιά!

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κτίσμα του 1935 που ανεγέρθηκε επί δημαρχίας Κωνσταντίνου Κοτζιά, αποτελεί έξοχο αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού. Σε πολλές περιπτώσεις που απειλήθηκε η κατεδάφισή της, αυτή αποτράπηκε μετά από παρεμβάσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες σημαντικών κατοίκων της περιοχής, όπως του αείμνηστου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα και του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Δεκλερή.

DAK6 2

Πρόσφατα, ο Δήμος Αθηναίων ανακαίνισε τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ώστε το κτίριο να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με τον πλέον επωφελή τρόπο για την κοινωνία, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους της πόλης, προάγοντας τον πολιτισμό, την καινοτομία, τη δημιουργική επιχειρηματικότητα και αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής στην τοπική κοινότητα. Ακολουθώντας το συμμετοχικό μοντέλο διαχείρισης και αναβίωσης του αστικού τοπίου ο Δήμος Αθηναίων επέλεξε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία το Impact Hub Athens προκειμένου να επιμεληθεί την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

 

Με βασικούς άξονες τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, αλλά και την κοινωνική καινοτομία επιχειρηματικότητα καθώς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης και αναφοράς για το αθηναϊκό κοινό.

kypseli

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: ΚΥΨΕΛΗ (ΣΥΝ)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

Με όραμα τη δημιουργία ενός πόλου εναλλασσόμενων δραστηριοτήτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, καλούμε ομάδες και συλλογικότητες της Κυψέλης και του ευρύτερου Δημοτικού Διαμερίσματος, να διοργανώσουν αυτοτελείς εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στην Αγορά, με δωρεάν χρήση του χώρου (περίοδος Ιανουάριος – Μάρτιος 2018).
Περιμένουμε τις προτάσεις σας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΕΔΩ.

 

Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Το Impact Hub Athens δραστηριοποιείται από το 2013 στην Αθήνα, αποτελώντας μέρος ενός παγκοσμιου δικτύου, που σήμερα αριθμεί πάνω από 100 διαφορετικά Impact Hubs και 16.000 ενεργά μέλη σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη του. Το Impact Hub Athens σχεδιάζει και διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενεί εκδηλώσεις, παρέχει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This