Μπορεί τα οικονομικά της Ελλάδας να έχουν αρνητικό πρόσιμο, το πολιτικό κλίμα να φωνάζει αποσταθεροποίηση και οι κάτοικοι αυτού του τόπου να έχουν καθημερινές συναντήσεις με την απόγνωση και την αβεβαιότητα, αλλά υπάρχουν και μικρά φωτεινά παράθυρα γύρω μας που σχηματίζουν διεξόδους και μονοπάτια για να απομακρυνθείς από αυτή την κατάσταση.

Το Impact Hub Athens, μια ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν, να επιχειρήσουν και να συνδεθούν με τον υπόλοιπο κόσμο μας υπενθυμίζει ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που για ακόμη μια φορά θα φέρει την αλλαγή, χτίζοντας ένα χώρο έμπνευσης και ουσιαστικού περιεχομένου.

3 μέρες, 14-16 Μαρτίου, το Impact Hub Athens αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για 9 ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που μας επισκέφθηκαν για να ανακαλύψουν πως μπορούν να δημιουργήσουν και στις δικές τους πόλεις το μοντέλο του Impact Hub. Τους καλωσορίσαμε με μεγάλη χαρά και μέσα από σκέψη και συζήτηση τους δείξαμε το δρόμο για να κάνουν και εκείνοι την αρχή στο δικό τους τόπο με βάση το κοινό όραμα.

O Simon, ο Alberto, η Sole και η Ιωάννα, μέλη της κεντρικής ομάδας του Impact Hub ήταν εδώ για να δώσουν πολύτιμες συμβουλές και να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες για τη δημιουργία και άλλων Impact Hub ανά τον κόσμο. Η ανάγκη για εξάπλωση της κοινότητας είναι η απόδειξη ότι το δίκτυο μας ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συνθήκες και λαούς και ότι δίνει λύσεις σε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που αναζητάει απαντήσεις σε θέματα κοινωνικής και νεανικής επιχειρηματικότητας, συμβουλευτικής, συνεργασίας και υποστήριξης τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

  • Luis Gomez Cobo (Shanghai)
  • Emmanuel Chauvin (Paris)
  • Beatrix Bedo (Budapest)
  • Paolo Russo (Torino)
  • Sara Anjargolian (Yerevan)
  • Vahe K (Yerevan)
  • Antonio Bria (Bologna)
  • Yukiko Elisabeth Kobayashi (Hamburg)
  • Thomas Moroz (Tirana)

Αυτοί είναι οι 9 μελλοντικοί ιδρυτές Impact Hub σε πόλεις όπως η Σανγκάη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Τορίνο, τo Ερεβάν, τη Μπολόνια, το Αμβούργο και τα Τίρανα. Στο Impact Hub Athens αυτές τις μέρες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν όλες τις απορίες και τις ανησυχίες τους πάνω σ’ αυτό το νέο εγχείρημα που θέλουν να φέρουν εις πέρας. Θέματα δομής, υποδομών, ομάδας, πόρων, hosting, προγραμμάτων ήταν στο τραπέζι για να κατατοπιστούν οι συμμετέχοντες ως προς τη λειτουργία ενός Impact Hub.Η νοοτροπία του συνεργατικού χώρου αλληλεπίδρασης αλλά και του παγκόσμιου δικτύου διασύνδεσης αναλύθηκε εκτενώς παρουσιάζοντας τη δυναμική των μελών και περνώντας ένα σαφές μήνυμα ότι η κοινότητα είναι απαραίτητο να αυτοκαθορίζεται μέσα από τα άτομα που την ολοκληρώνουν.

Η παγκόσμια-κεντρική ομάδα μοιράστηκε τις γνώσεις της και ανέλυσε βήμα προς βήμα πως μπορεί το όνειρο για ένα καινούριο οικοσύστημα, μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας, κομμάτι μιας ανθρωποκεντρικής ιδεολογίας να γίνει πραγματικότητα. Η ομάδα του Impact Hub Athens βοήθησε και εκείνη από τη μεριά της με τη φιλοξενία της και την 10μηνη εμπειρία της καθώς βρίσκεται στην αρχή της υλοποιήσης του δικού της στόχου.

Η γνωριμία και κατανόηση της δικής μας προσπάθειας έδωσε έναυσμα στους ανθρώπους αυτούς να συνειδητοποίησουν πως αν το πείραμα ενός νέου Impact Hub είναι δυνατό να συμβεί σε αντίξοες συνθήκες όπως είναι η κατάσταση στην Αθήνα είναι εφικτό παντού. Με χαρά λοιπόν περιμένουμε 9 νέα Impact Hubs να ανοίξουν και να συμπληρώσουν τα κενά στο παγκόσμιο χάρτη μας ενδυναμώνοντας μια παγκόσμια κοινότητα που βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη.

 

Ένας αέρας δημιουργίας και διασύνδεσης φύσηξε στα στενά της Αθήνας ταξιδεύοντας μέχρι την άκρη του κόσμου με σκοπό να στείλει κύματα κοινωνικής αλλαγής, κοινωνικού αντίκτυπου και ελπίδας. Η κοινότητα του Impact Hub μέσα από τους ανθρώπους της δείχνει το δρόμο για να τον ακολουθήσουν και άλλοι που στοχεύουν σε ένα καλύτερο αύριο εμπνευσμένο από εμάς για όλους εμάς.

Pin It on Pinterest

Share This