Στο πλαίσιο του  Impact Hub Global Gathering 2019, η Florianopolis της Βραζιλίας μετατράπηκε, για μια εβδομάδα, στο επίκεντρο του θετικού κοινωνικού αντίκτυπου της παγκόσμιας κοινότητας του Impact Hub.
Στις 8-14 Απριλίου 2019, περισσότεροι από 400 κοινωνικοί επιχειρηματίες, ιδρυτές και μέλη των Impact Hubs από όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν εκεί για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την οικονομία  και τις νέες τάσεις. Όπως κάθε χρόνο, ιδρυτές και μέλη των Impact Hub από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν για να αναθεωρήσουν, να διαμορφώσουν και να αποφασίσουν για τη στρατηγική και τη διακυβέρνηση του παγκόσμιου δικτύου μας έχοντας ως κύριο στόχο να μεγιστοποιηθεί ο τοπικός και διεθνής αντίκτυπος.

Another World is Happening and we are part of the transition team

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ενδυνάμωση των συνεργειών μεταξύ πόλεων και γειτονιών, τη συνεισφορά του κινήματος του Impact Hub στη δημιουργία τοπικών οικοσυστημάτων και στην εκκίνηση συστημικών αλλαγών, την κινητοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων στο τομέα του Impact Economy και την απήχηση του αντίκτυπου του  Ιmpact Ηub και της κοινότητάς μας διεθνώς – το  Impact του Impact Hub.

 

 

Η Σόφη Λάμπρου και ο Δημήτρης Κοκκινάκης, συνιδρυτές του Impact Hub Athens,  συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες και του φετινού Global Gathering, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του #5yearsofimpact και φέρνοντας πίσω στην Αθήνα νέες ιδέες, γνώση και διασυνδέσεις για την κοινότητά μας.

” Το Impact Hub Global Gathering στη Φλοριανάπολις της Βραζιλίας ήταν η 7η διεθνής συνάντηση που συμμετέχουμε από τότε που γίναμε μέρος στο διεθνές κίνημα του Impact Hub το 2010. Ο ενθουσιασμός και αφοσίωση παραμένει ο ίδιος, το DNA και οι αξίες μας επίσης. Αυτό που βλέπουμε να αλλάζει είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων Makers και πόλεων  (+400 άτομα από 110 πόλεις σε 5 ηπείρους) – που δίνουν νέα insights στο πως ορίζεται, εφαρμόζεται και εξαπλώνεται η κοινωνική καινοτομία και η  επιχειρηματικότητα στις γειτονιές, τις πόλεις και τις χώρες του κόσμου.

Ως Impact Hub Athens, παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα του #5yearsofimpact με τα έργα που υλοποιούμε, την αναβίωση της Δημοτικής Αγοράς στη γειτονιά της Κυψέλης, την δημιουργία κοινοτήτων γύρω από την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HYDROUSA καθώς και τη δυνατή κοινότητα επαγγελματιών, οργανισμών και πρωτοβουλιών του Impact Hub μας που αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα για το πως η επίμονη δουλειά, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σε ασταθή περιβάλλοντα και οικονομίες. “

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This