Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεών μας, όμως η πολυσυλλεκτική κοινότητά μας, δεν θα είχε σε καμία περίπτωση την ίδια δυναμική εάν σε αυτή δεν ανήκαν και δημιουργοί, designers και άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Ένα από αυτά τα δημιουργικά μυαλά που έχουμε την τύχη να έχουμε στην κοινότητα του Impact Hub Athens είναι και ο Κώστας Μπίσσας. Σας τον συστήνουμε!

 

Ο Κώστας Μπίσσας είναι βραβευμένος βιομηχανικός σχεδιαστής και μηχανολόγος μηχανικός. Ασχολείται με το βιομηχανικό design και το σχεδιασμό αντικείμενων στην ελληνική αγορά εδώ και 5 περίπου χρόνια, είτε σχεδιάζοντας και παράγοντας τα δικά του προϊόντα είτε συνεργαζόμενος με επιχειρήσεις και εταιρείες που αναζητούν νέους δημιουργικούς τρόπους να «επενδύσουν» στην αξία του design.

 

Πριν επιστρέψει στην Αθήνα το 2010, ο Κώστας εργάστηκε σε διάφορα δημιουργικά γραφεία στο Λονδίνο, συμμετέχοντας σε projects για εταιρείες όπως οι Nokia, Tetley Tea, Axe/ Lynx και Costa Coffee. Στο πολύ ενδιαφέρον πορτφόλιό του μπορεί κανείς να βρει ακόμη συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς, όπως οι DeBalie από το Amsterdam και FutureEverything από το Liverpool, το Barbican Centre του Λονδίνου αλλά και το SENSEable city Laboratory του MIT (Βοστώνη).

 

Μετά και τον επαναπατρισμό του στην ελληνική πρωτεύουσα, η ενεργός επαφή και η αλληλεπίδρασή του με την κοινότητα του Impact Hub Athens ήταν κάτι που συνέβη σχεδόν αυτόματα. Τι ήταν αυτό που τον “κέρδισε” στο ιδιαίτερο οικοσύστημα του Impact Hub;

«Η τοπική παγκόσμια κοινότητα του Impact Hub, αλλά και οι ευκαιρίες που ανοίγονται όταν κανείς συνυπάρχει και (συν)εργάζεται στον ίδιο χώρο με ανθρώπους που έχουν παρόμοιο τρόπο σκέψης»

Παράλληλα με τα προσωπικά του projects, ο Κώστας αποτελεί και ενεργό μέλος των Papairlines, μιας ομάδας που με έδρα την Αθήνα διοργανώνει εργαστήρια και δράσεις για την προώθηση του design και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια, παρουσιάζοντας θεωρητικό έργο γύρω από το ευρύτερο θέμα του βιομηχανικού σχεδιασμού.

#HumansOfImpactHub

Pin It on Pinterest

Share This