«Ποιο είναι το νόημα να ζεις εάν δεν κάνεις κάτι αξιοσημείωτο;»

Mε μόττο της αυτή τη φράση του συγγραφέα John Green, η 16χρονη Νίκη Βέγκου από την Αθήνα δεν διστάζει να ασχολείται ενεργά με την επιχειρηματικότητα, την πολιτική και άλλα «πιεστικά» ζητήματα. Η Νίκη, όχι απλώς συμμετείχε ενεργά στο 2nd Digital Forum πριν μερικούς μήνες, αλλά κέρδισε και το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό φωτογραφίας της διοργάνωσης. Και το έπαθλό της; Να περάσει μία ημέρα στο Impact Hub Athens, δουλεύοντας μαζί μας, γνωρίζοντας την πολυσυλλεκτική κοινότητά μας και ανακαλύπτοντας τους «μαγικούς» μηχανισμούς που βοηθούν ιδέες, να γίνουν πραγματικότητα φέρνοντας μια θετική αλλαγή στον κόσμο! Τι κάνει μια μαθήτρια Λυκείου να ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα όμως και πώς είναι να δουλεύεις στο διεθνές και «ανοιχτό» περιβάλλον του Impact Hub Athens; Η Νίκη έγινε hubber για μία ημερα και περιγράφει την εμπειρία της στο blog μας!

IMG_2730

Ονομάζομαι Νίκη Βέγκου και είμαι 16 χρόνων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πεύκη. Φοιτώ στο 2ο Λύκειο Πεύκης και έχω διαλέξει να ακολουθήσω τις επιστήμες υγείας. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τον προσκοπισμό, το τρέξιμο, το τέννις και μου αρέσει να μαγειρεύω. Το σχολείο μας, μας δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε κάποια συνέδρια. Η Ιωάννα Φωτοπούλου και η Ευδώρα Πούλη οι οποίες έπαιρναν τις συνεντεύξεις για αυτά πρότειναν να προστεθεί και το Second Digital Forum στη λίστα των προτεινόμενων συνεδρίων και έτσι πήρα μέρος σε αυτό.

IMG_2731

Όπως αποδείχτηκε ήταν από τις καλύτερες επιλογές μου. Καθώς ήταν το πρώτο μου συνέδριο, ήταν φυσιολογικό στην αρχή να έχω πολύ άγχος. Μόλις άρχισε όμως όλα άλλαξαν. Έφυγε το άγχος, «άνοιξα» το μυαλό μου σε καινούργιες ιδέες και ακούσματα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και το διαδίκτυο.

13087755_1361427480549611_3672547068866989729_n

Έχω να ομολογήσω ότι όταν μου ανακοινώθηκαν τα θέματα του συνεδρίου ήμουν λίγο επιφυλακτική γιατί ποτέ δεν είχα σκεφτεί να αρχίσω μια δική μου επιχείρηση και έτσι να ασχοληθώ με την επιχειρηματικότητα. Βέβαια, εκτός από αυτό η επαγγελματική μου πορεία είναι ρευστή. Γιατί; Γιατί συχνά αλλάζουν οι στόχοι μου και αυτά που μου αρέσουν. Έτσι, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, για να είμαι χαρούμενη και επιτυχημένη σε αυτό που κάνω, θα πρέπει να ακουλουθήσω αυτό που μου αρέσει.

IMG_8099

Κατακτώντας το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στο Second Digital Forum, κέρδισα και μία ημέρα shadowing στο Impact Hub Athens. «Δουλεύοντας» σε ένα χώρο εργασίας με ευρωπαϊκά standard άλλαξε ολοκληρωτικά την άποψη μου για την εργασία σε γραφείο. Το Impact Hub Athens φέρνει στον ίδιο χώρο άτομα που ασχολούνται με ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών και ταυτόχρονα πολύ επίκαιρων τομέων. Από την ομάδα της Fair Trade Hellas που έχουν ως βασικό τους αντικείμενο την προώθηση δικαιότερων συνθηκών παραγωγής και διακίνησης τροφίμων και άλλων αγαθών, μέχρι τους CV Experts που αναλαμβάνουν τη σωστή διαμόρφωση του βιογραφικού σημειώματος κάθε υποψήφιου εργαζόμενου ή τους CityChange, που έχουν ως αντικείμενο την ενίσχυση της άμεσης επικοινωνίας του πολίτη και του δήμο. Σε κάθε γωνία του Impact Hub Athens και μια διαφορετική ιστορία, αλλά το ίδιο όνειρο: να αφήσουν έναν καλύτερο κόσμο απο ό,τι τον βρήκαν.

13081690_557515147743710_1592650444_n

Για να είμαι ειλικρινής, ένα χρόνο πριν ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα βρισκόμουν εδώ, ότι θα έγραφα ένα άρθρο, ότι θα μπορούσα να μιλήσω για την επιχειρηματικότητα, την πολιτική και άλλα «πιεστικά» προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Ότι θα σταθώ μπροστά σε 200 άτομα και δώσω λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας και όλα αυτά χάρη σε μια αρχή και αυτή για εμένα ήταν το Second Digital Forum.

13045511_557514987743726_1850436153_n

Η συμβουλή μου σε όλα τα παιδιά στην ηλικία μου είναι να μην χάνουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τέτοια συνέδρια και διοργανώσεις. Μας δίνουν απαραίτητες δεξιότητες για την ζωή από συνεργασία, υγιή ανταγωνισμό και επιχειρηματολογία.

second

Είναι οι εμπειρίες, οι γνώσεις, οι φιλίες, και οι αναμνήσεις που θα κερδίσουμε, οι οποίες θα μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή. Εάν θέλετε τη γνώμη μου, να είσαστε αρκετά θαρραλέοι και να συμμετέχετε σε τέτοιες διοργανώσεις, γιατί αυτές οι γνωριμίες και εμπειρίες ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσουν. Σίγουρα κάπου ωραία.

Pin It on Pinterest

Share This