Μπορεί μια διαδικτυακή καμπάνια να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα του εξτρεμισμού στους νέους; Τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Οκτωβρίου φιλοξενήθηκε στο χώρο του Impact Hub Athens το training «Game Changer», στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Game Changer για την προώθηση της ανεκτικότητας, της συμμετοχής των πολιτών, της κοινωνικής ένταξης και των ευρύτερων ευρωπαϊκών αξιών, μέσω εκπαιδευτικών προσεγγίσεων. Το Impact Hub σε συνεργασία με το Λόγου Παίγνιον από την Ελλάδα, τους Techsoup Europe, Association Artemis από το Παρίσι, τους Civis Polonus από τη Βαρσοβία, και τους τεχνολογικούς συνεργάτες την Explore IT , έφεραν στο επίκεντρο το θέμα του εξτρεμισμού στους νέους και με τη βοήθεια του RNTC από το Άμστερνταμ πραγματοποίησαν ένα 2ήμερο σεμινάριο με σκοπό να μάθουμε πώς να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε επιτυχημένες καμπάνιες για τον περιορισμό του.

Στο training συμμετείχαν δύο νέοι οι οποίοι επιλέχθηκαν να “τρέξουν” τις καμπάνιες τους πάνω σε ένα καίριο θέμα που τείνει να προκαλεί ακραίες συμπεριφορές, το θέμα της στάσης απέναντι στην LGBTQ κοινότητα. Ο ένας νέος είναι θερμός υποστηρικτής της LGBTQ κοινότητας ενώ ο άλλος ανήκει  σε παρέα ανθρώπων που την κατέκρινε έντονα. Σκοπός των συνεργατών του προγράμματος ήταν να εκπαιδεύσουν τους δύο νέους σε «Πρεσβευτές της Αλλαγής» (Ambassadors of Change), δείχνοντάς τους πώς μέσα από μια διαδικτυακή καμπάνια μπορούν να αποτρέψουν εξτρεμιστικές απόψεις και συμπεριφορές μεταξύ των συνομηλίκων τους.

Μέσα στο διήμερο training «Game Changer» οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν τις βασικές αρχές για το σχεδιασμό μιας καμπάνιας. Πώς εντοπίζουμε το κοινό μας; Πώς σχεδιάζουμε το προφίλ του ανθρώπου στον οποίο απευθυνόμαστε; Πώς δημιουργούμε έξυπνους στόχους και με ποιόν τρόπο γινόμαστε πειστικοί όταν μεταφέρουμε ένα μήνυμα; Πώς μετράμε τον αντίκτυπό μας; Το training ήταν στο σύνολό του διαδραστικό και βοήθησε τους «Πρεσβευτές της Αλλαγής» να σκεφτούν δημιουργικά και να  προετοιμάσουν τις διαδικτυακές τους καμπάνιες. Στην πορεία των επόμενων μηνών θα εφαρμόσουν πρακτικά όσα έμαθαν στο training με σκοπό να υπάρξει μια ουσιώδης και θετική κοινωνική αλλαγή στους συνομηλίκους τους, απομακρύνοντας τους με φιλικό και δημιουργικό τρόπο από ακραίες διαθέσεις.

    

 —————————-

*Το Game Changer είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διάρκεια 2 χρόνων και τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Στόχος του είναι η προώθηση της ανεκτικότητας, της συμμετοχής των πολιτών, της κοινωνικής ένταξης και των ευρύτερων ευρωπαϊκών αξιών, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση των οργανισμών που δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Pin It on Pinterest

Share This