Το “Μποστάνι” της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης :

Μια [ψηφιακή + φυσική] συνέργεια  για τη Διατροφή

Δημιουργούμε φυσικές και ψηφιακές αγορές, σημεία συνάντησης, μάθησης και γιορτής!

 

Το Ευρωπαϊκό Χωριό και το Impact Ηub Athens σας προσκαλούν να δημιουργήσουμε μαζί μια κοινότητα παραγωγών και καταναλωτών που στόχο έχει την αλληλεπίδραση καλλιεργητών – που σέβονται το περιβάλλον και τη γη – και  ανθρώπων, που αναζητούν ποιοτικά, γευστικά προϊόντα, τα οποία παράγονται με ηθικές και βιώσιμες διαδικασίες.

 

Τα μέλη της κοινότητας θα συναντιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα στον κεντρικό χώρο της στεγασμένης Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42). Εκεί οι καταναλωτές θα μπορούν άμεσα να κάνουν τις αγορές του και  να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς.

 

Παράλληλα, αναπτύσσουμε μια αντίστοιχη ηλεκτρονική αγορά όπου η κοινότητα διαδρά ψηφιακά. Οι καταναλωτές θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα προϊόντα των παραγωγών και να κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες τους –
7 ημέρες την εβδομάδα και 24 ώρες την ημέρα.

 

Οι ηλεκτρονικές παραγγελίες θα συμβάλλουν στον καλύτερο προγραμματισμό των αγορών και στη μείωση της σπατάλης τροφής από τη μεριά των παραγωγών, αφού θα γνωρίζουν τις επιθυμητές ποσότητες και τα είδη που χρειάζεται να συγκομίσουν. Οι καταναλωτές θα παραλαμβάνουν τα προϊόντα τη μέρα της Ανοιχτής αγοράς, δηλαδή κάθε Τετάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

 

Παράλληλα, θα διοργανωθούν βιωματικά σεμινάρια, εργαστήρια γευσιγνωσίας, επισκέψεις σε αγροκτήματα και άλλες δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις όσων συμμετέχουν (ζωντανά και ψηφιακά) και θα αναπτυχθεί μια δεμένη κοινότητα: το Μποστάνι της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης!

 

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν τοπικές λύσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις γύρω από την τροφή, πάντα με επίκεντρο την ανθρώπινη σχέση, την ποιότητα και τον σεβασμό προς το περιβάλλον. Θέτουμε τις βάσεις έτσι ώστε η κοινότητα αυτή να μεγαλώσει και να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και όλης της Ελλάδας.

 

Αν είστε καλλιεργητής ή παραγωγός και θέλετε να συμμετέχετε, παρακαλούμε συμπληρώσετε τη φόρμα στο link ή επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail  [email protected] μέχρι την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019. 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Σας περιμένουμε!

Ραντεβού στη Φωκίωνος!

Pin It on Pinterest

Share This