Τα νέα μέλη μας, Κορίνα Θωμαΐδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, και Νεφέλη Ταμπάκη, Ψυχαναλύτρια, κάνουν ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα μέλη της κοινότητας και του ευρύτερου δικτύου μας για τη δημιουργία ομάδων εποπτείας, ειδικά για τους ανθρώπους που πραγματοποιούν δράσεις και επιχειρήσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο τομέας της κοινωνικής επιχειρηματικότητας κατακτά ολοένα και περισσότερο χώρο στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Παρατηρούνται πολλές κοινωνικές δράσεις σε ευπαθείς ομάδες που αποτελούνται από ανθρώπους με προβλήματα υγείας, ειδικές ανάγκες είτε κινητικές είτε νοητικές μέχρι αστέγους, πρόσφυγες, άνεργους, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.

Είναι γεγονός ότι από την αλληλεπίδραση και την επαφή με τις ομάδες αυτές ανακινούνται προβληματισμοί, συναισθήματα και σκέψεις στους εμπλεκόμενους, εργαζόμενους ή εθελοντές αυτών των δράσεων.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες που γεννιούνται καθώς πραγματοποιούνται αυτές οι δράσεις, οι δύο ειδικοί προτείνουν τη σύσταση αυτών των ομάδων.

«Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους οποιασδήποτε επαγγελματικής και μορφωτικής ταυτότητας που είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες κάνουν αυτές τις δράσεις και έρχονται σε επαφή με τις ευπαθείς ομάδες. Στόχος είναι να υπάρξει ο χώρος και ο χρόνος ώστε να εκφραστούν και να αναγνωριστούν τα θέματα που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα και τη φύση τόσο των ευπαθών ομάδων όσο και αυτών των δράσεων. Επίσης, τα δυναμικά που αναπτύσσονται στην εκάστοτε ομάδα θα είναι αντικείμενο συζήτησης και διαχείρισης αυτών των ομάδων».

Ποιες είμαστε; Η Θωμαΐδου Κορίνα – Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, η Νεφέλη Ταμπάκη – Ψυχαναλύτρια.

Για δήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210 9229491 και 210 6443708 αντίστοιχα.

Ο τόπος συνάντησης : το Impact Hub για τα μέλη ή τα γραφεία της εταιρίας που θα ενδιαφερθεί.

Αριθμός συμμετεχόντων: 3-6

Συχνότητα: 2 φορές το μήνα

Διάρκεια: 1-1.30 h

Pin It on Pinterest

Share This