Πριν από μερικές ημέρες στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, η συνιδρύτρια του Impact Hub Athens, Σόφη Λάμπρου βραβεύτηκε με το σημαντικό βραβείο IVLP Alumni “Social Innovation & Change” κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του προγράμματος Global Ties U.S. 2018 στην αμερικανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διεθνή βράβευση για το Impact Hub Athens, το οποίο φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια από την ίδρυσή του.

«Το βραβείο αυτό έρχεται ως μια αναγνώριση του συλλογικού έργου που έχει επιτελέσει το Impact Hub Athens τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο σε τοπικό επίπεδο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, πάντα σε σύνδεση και διαρκή συνεργασία με το διεθνές δίκτυο Impact Hub» δήλωσε η Σόφη Λάμπρου.«Σας ευχαριστούμε για την πίστη που δείχνετε στο έργο μας και την υποστήριξη της δικής μας προσπάθειας για τη δημιουργία μιας θετικής αλλαγής στην κοινωνία μας, προς έναν πιο δίκαιο, πιο ανεκτικό και πιο βιώσιμο κόσμο».

 

Η Σόφη Λάμπρου είναι απόφοιτος του Διεθνούς Προγράμματος Ηγεσίας Επισκεπτών (IVLP), στο οποίο συμμετείχε το φθινόπωρο του 2015 κατόπιν πρόσκλησης από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνδέοντας αναγνωρισμένους καθώς και αναδυόμενους ξένους επαγγελματίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους, μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής για την οικοδόμηση αμοιβαίας κατανόησης σε θέματα επιχειρηματικής και πολιτισμικής ανάπτυξης και στρατηγικής. Από την ίδρυσή του το 1940 έως και σήμερα περίπου 200.000 συμμετέχοντες με διακεκριμένο έργο από όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα – ανάμεσά τους και 500 πρώην και νυν αρχηγοί κρατών, καθώς και κορυφαία στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στη διάρκεια της ομιλίας της κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα Λάμπρου χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «ένα φυτώριο για την καλλιέργεια νέων ευκαιριών και συνεργασιών» ενώ ευχαρίστησε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα τόσο για την ευκαιρία που της έδωσε να συμμετέχει στο πρόγραμμα όσο και για την υποψηφιότητα του Impact Hub Athens για το συγκεκριμένο βραβείο.

4_ImpactHubAthens_Award

IMPACT HUB ATHENS CO-FOUNDER RECEIVES SOCIAL INNOVATION & CHANGE AWARD IN WASHINGTON D.C.

#IVLP #GlobalTies2018 #socialinnovation #ExchangeMakers

Pin It on Pinterest

Share This