Το νέο σεμινάριο φωτογραφίας της ομάδας Διαδρομές απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.

Οι φωτογραφικές “Διαδρομές” έχουν ως αφετηρία τον ίδιο τον συμμετέχοντα και ανοίγουν το δρόμο για το ταξίδι στον κόσμο της φωτογραφίας. Ο σχεδιασμός των μαθημάτων έχει ως κύριο στόχο την απόκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης γύρω από την φωτογραφία ως μορφή τέχνης ώστε αυτή να αποτελέσει μέσο έκφρασης και ανάπτυξης προσωπικού ύφους.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

  • Η εξοικείωση με την φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
  • Η εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και φωτογραφικών αξιών, με έμφαση στον σωστό χειρισμό του φωτός και της σύνθεσης στο κάδρο.
  • Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους.
  • Η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης.
  • Φωτογραφία στην πράξη I: Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα) βάσει συγκεκριμένων θεμάτων / ασκήσεων (διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά την διάρκεια της λήψης).
  • Φωτογραφία και κινηματογράφος.
  • Επεξεργασία εικόνων μέσω photoshop.

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο. Το θεωρητικό σκέλος του βασικού προγράμματος είναι μία φορά την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών και φωτογραφία στην πράξη μία φορά τον μήνα (φωτογραφική εξόρμηση).

Η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές στεγάζεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Ψυρρή. Συγκεκριμένα, φιλοξενείται στο χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα – Πλατεία Ψυρρή).

Eπερχόμενα workshops

Worskshop Φωτογραφίας στο Μεσολόγγι
«Ερμηνεύοντας το Τοπίο»
Διάρκεια: από 06.01.2017  έως 08.01.2017

Φωτογραφία Δρόμου στο Βερολίνο
Διάρκεια: Από 24.3.2017 έως 27.3.2017

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες ή προσωπική συνάντηση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ειδικά για τα μέλη του Impact Hub Athens, η ομάδα Διαδρομές προσφέρει 15% έκπτωση! 

Πληροφορίες:
www.diadromeseminars.gr
[email protected]

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This