Το Ιmpact Ηub, υπερήφανος υποστηρικτής του Εuropean Social Ιnnovation Competition, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει τους 10 φιναλιστ οι οποιοι επιλέχθησαν ανάμεσα σε 1400 ιδέες απο 40 χώρες.

 

Ανάμεσά τους διακρίνονται οι Phee μέλος της κοινότητάς μας, που συμμετέχει στο Scaling Programme του Impact Hub Athens.

 

Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώθηκε σε ιδέες που στόχο έχουν την προώθηση νέων τρόπων ανάπτυξης (‘New Ways to Grow’) στην Ευρώπη και που μπορούν να προκαλέσουν συστημικές αλλαγές και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Όλες οι ομάδες έχουν τη δυναμική να προσθέσουν αξία σε άτομα, κοινότητες, χώρες, αλλά και ολόκληρες περιοχές και επιχειρούν να βρουν λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους περισσότερους Ευρωπαίους.

 

Οι φιναλίστ προέρχονται από το Βέλγιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία και την Πολωνία και οι ιδέες τους αντανακλούν τη δημιουργικότητα μιας γενιάς Ευρωπαίων πολιτών που έχουν την εμπειρία της ανάπτυξης και της κρίσης, αλλά διατηρούν το όραμα για να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυηξης.

 

Apiform – Sit-in beekeeping Βοσνία- Ερζεγοβίνη
De Landgenoten Βέλγιο
LastMinuteSottoCasa Ιταλία
Mela Wear Γερμανία
Phee Ελλάδα
Samaritan Mobile Care Complex Λετονία
Smart Hearing Aid Κροατία
The Freebird Club Ιρλανδία
The Social Good Vending Machine Πολωνία
Wheeliz Γαλλία

 

Οι 30 ομάδες που πέρασαν στην ημιτελική φάση παρακολούθησαν μια σειρά εργαστηρίων στη Βιέννη το Σεπτέμβρη όπου είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν με ειδικούς στο πεδίο της κοινωνικής καινοτομίας, να βελτιώσουν τις ιδέες τους και να αναπτύξουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο πριν την τελική παρουσίαση στην κριτική επιτροπή.

 

Η Agata Stafiej-Bartosik , Ashoka Country Director για την Πολωνία και μέλος της επιτροπής δήλωσε,

«Νομίζω ότι μιλώ εκ μέρους όλων όσων συμμετείχαν στην επιτροπή λέγοντας ότι η επιλογή των 10 φιναλίστ ήταν δύσκολη. Όλες οι ομάδες μας ενέπνευσαν με το όραμα και το πάθος που επέδειξαν. Είναι πραγματικά φανταστικό να βλέπει κανείς ότι οι άνθρωποι καινοτομούν σε όλη την Ευρώπη. Αυτά τα projects έχουν δυναμική να δημιουργήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και ένα πιο ευοίωνο μέλλον. Συγχαρητήρια στους φιναλίστ!».

 

Η Gabriela Sonnleitner, CEO του Magdas Social Business λέει χαρακτηριστικά, «Ήταν πραγματικά μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε τα εργαστήρια στο ξενοδοχείο μας στη Βιέννη. Και εμείς είχαμε επιλεγεί στην τελική φάση του διαγωνισμού το 2013- δεν κερδίσαμε αλλά η διαδρομή και η υποστήριξη που είχαμε από το διαγωνισμό μας βοήθησε να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα- μια επιτυχημένη κοινωνική επιχείρηση που προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης για πρόσφυγες. Ο διαγωνισμός European Social Innovation στόχο έχει να αναδεικνύει μεγάλες ιδέες. Δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν όλες, αλλά το να βρεθεί κάποιος ανάμεσα στους φιναλίστ ή και στην ημιτελική φάση είναι μεγάλο επίτευγμα.  Συνεχίστε την καλή δουλειά! Οι οργανισμοί σας μπορούν και θα αλλάξουν τον κόσμο. Με μικρά βήματα, αλλά υπάρχει ένα δίκτυο σε όλη την Ευρώπη που θα σας υποστηρίξει.».

 

Οι δέκα φιναλίστ  θα παρουσιάσουν την ιδέα τους ξανά τους διεκδικώντας ένα από τα τρία βραβεία αξίας €50,000 στην τελετή απονομής στις 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.  Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: bit.ly/EUSICawards

Ακολουθήστε μας στο Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

1

Semi-finalists in the garden of the Magdas Hotel Vienna during the mentoring academy

2

Semi-finalist and mentors at the Magdas Hotel mentoring academy

 

Σχετικά με τον διαγωνισμό

 

Ο διαγωνισμός “European Social Innovation” που ξεκίνησε ως φόρος τιμής στη μνήμη του Diogo Vasconcelos, διοργανώνεται φέτος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τρίτη συνεχή χρονιά. Το θέμα για το 2015 είναι ‘New Ways to Grow’, και στόχο έχει την αξιοποίηση της κοινωνικής καινοτομίας για την ανάπτυξη λύσεων που αποσκοπούν σε μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη με ίσες ευκαιρίες για όλους.

 

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την υποστήριξη των NestaKennisland, ShipyardImpact Hub και Matter&Co.

 

Δείτε την ανακοίνωση των νικητών εδώ: http://bit.ly/EUfinalists15

 

Για πληροφορίες σχετικά με διαγωνισμούς των προηγούμενων ετών καθώς και τους νικητές δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

2014:http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=7531&lang=en&title=Three-projects-meet-the-European-Job-Challenge-and-receive-the-Social-Innovation-Prize

 

2013:http://ec.europa.eu/enterprise/newsroom/cf/itemdetail.cfm?item_id=6699&lang=en&title=Best-social-innovation-ideas.-New-ways-to-create-new-jobs-and-businesses

Pin It on Pinterest

Share This