Για εμάς στο Impact Hub Athens πάντα προέχει η ασφάλεια των μελών μας και η δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και έχουμε εξασφαλίσει πως είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και ακολουθούμε τις απαραίτητες οδηγίες πρόληψης, όπως συστήνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.   

Βρεθήκαμε σε κάποια περιοχή με βεβαιωμένα περιστατικά (ιδίως Κίνα, Νότια Κορέα, Βόρεια Ιταλία);  Μένουμε σπίτι! Συνιστάται να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας για τις επόμενες δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή μας από το ταξίδι. Αν προγραμματίζουμε να επισκεφτούμε κάποια από αυτες τις περιοχές, ενημερώνουμε την ομάδα των hosts μας.  

Έχουμε έρθει σε στενή επαφή με κάποιον, -α που έχει βρεθεί σε μολυσμένη περιοχή πρόσφατα; Μένουμε σπίτι, ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχουμε εμφανίσει συμπτώματα. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες, εμφανίσουμε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα (ξηρό βήχα, πυρετό, δύσπνοια, πονόλαιμο) ενημερώνουμε την ομάδα των hosts μας και επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ στο 1135.

Ενισχύουμε την ατομική μας υγιεινή. Πλένουμε τα χέρια μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλο, ή σε περίπτωση που δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα. 

Αγ(κ)ωνιζόμαστε. Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές και τις χειραψίες. 

Σε περίπτωση που έχετε κάποια απορία, μη διστάσετε να τη μοιραστείτε μαζί μας. Η ομάδα μας παρακολουθεί διαρκώς τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, συμβουλεύεται τους ειδικούς και εφαρμόζει τις αντίστοιχες οδηγίες. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τα αυτιά μας τεντωμένα!

Pin It on Pinterest

Share This