Το Impact Hub Athens και η Ashoka Greece συμμετείχαν στην Εβδομάδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότηταςσυνδιοργανώνοντας στις 19 Νοεμβρίου μια ημερίδα αφιερωμένη σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην κοινωνική αλλαγή.

14 κοινωνικοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν την εμπειρία τους παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους και αναπτύσσοντας θεματικές που αφορούν την κοινωνική καινοτομία και το θετικό αντίκτυπό της, καθώς και τη λειτουργία της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως μοχλό αλλαγής.
Μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Μιτάκης (Boeringer) αναφέρθηκε στη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στον εταιρικό κόσμο και στους κοινωνικούς επιχειρηματίες,

ο Georg Ottinger (OTELO) παρουσίασε τη δυναμική ανάπτυξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στην περιφέρεια, η Νατάσσα Αθανασιάδου τόνισε την σημασία του ηθικού εμπορίου και της σημασίας του συνειδητοποιημένου καταναλωτή (GeneretionGenerous) ενώ η Στεφανία Ξυδία (Place Identity) υπογράμμισε το ρόλο του πολίτη για τη διαμόρφωση της πόλης, της πολιτικής και του πολιτισμού. Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Βασίλης Καραγιάννης.

Μετά το τέλος των ομιλιών, έλαβαν χώρα 5 workshops που έδιναν την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωρίσουν ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της πολιτικής συμμετοχής και της τεχνολογίας.

Τα σημαντικότερα σημεία της εκδήλωσης αποτυπώθηκαν σε μια αφηγηματική εικονογράφηση, η οποία δημιουργήθηκε ζωντανά από τον Enrique Suarez, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία του design thinking.

 

Logos

Pin It on Pinterest

Share This