Τα δύο τελευταία κοινωνικά παιχνίδια πόλης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Game Changer πραγματοποιήθηκαν στην Κυψέλη με εφήβους από την Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων,  ΙΝΟΗ και απο την Ουκρανική κοινότητα της Αθήνας. 

Το Game Changer στοχεύει στην αντιμετώπιση ρητορικής μίσους στις νέες γενιές της Αθήνας απέναντι στη διαφορετικότητα & την έκφραση λόγου. Μέσα από διαδραστικά παιχνίδια πόλης έφηβοι & παιδιά με διαφορετική κουλτούρα & ερεθίσματα να αφουγκραστούν την γειτονιά και παράλληλα να προσεγγίσουν έμμεσα φλέγοντα & ευαίσθητα θέματα

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία αφού οι συμμετέχοντες αντιλήφθηκαν το νόημα του παιχνιδιού και κατέληξαν σε συζητήσεις για την ταυτότητα φύλου & την αποδοχή του διαφορετικού.

Το Game Changer ολοκληρώνεται με ένα Social Camp όπου συνεργάτες του προγράμματος συζητούν για την αξιοποίηση κοινωνικών μέσων για αντιμετώπιση κοινωνικών προκαταλήψεων, την υιοθέτηση αυτών από νέες γενιες, θέματα που ανέκυψαν και επόμενα βήματα για περισσοτερο θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες του σήμερα.

 

Pin It on Pinterest

Share This