Ποιες θετικές αλλαγές παρατηρείς κατά τη διάρκεια της πορείας σου τα τελευταία χρόνια στο Impact Hub και τι έχεις αποκομίσει από αυτή τη συνεργασία;

 

– Καταρχήν, αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι η συνεργασία μου με το Impact Hub είναι εξαιρετική, επειδή με τους ανθρώπους που το απαρτίζουν μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις, τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο όραμα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μέσα από τη συνεργασία μας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, υπήρξε αλληλοϋποστήριξη και σίγουρα προχωράμε από κοινού σε αυτό το εγχείρημα. Ως Wise Greece θα έλεγα ότι έχουμε λάβει σημαντική βοήθεια, όσον αφορά τη δικτύωση και την προώθηση της δράσης μας, συνολικά. Για εμάς, αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι πρόκειται για συνεργάτες που βρίσκονται κοντά σου, με αντίληψη και κατανόηση, το οποίο, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο στον χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

 

Ποιες νέες δεξιότητες έχεις αναπτύξει μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Impact Hub και ποιες είναι οι στιγμές που ξεχωρίζεις;

 

– Προσωπικά, δεν έχω παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, όμως υπάρχουν αρκετές στιγμές τις οποίες ξεχωρίζω. Για εμάς πολύ σημαντική στιγμή αποτελεί το άνοιγμα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε δικό μας κατάστημα και από την χονδρική πώληση να περάσουμε στη λιανική. Σίγουρα, η Wise Greece που δραστηριοποιείται τόσο ενεργά στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στην πρώτη αγορά κοινωνικής καινοτομίας στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε κάτι τόσο δημιουργικό, συνεργατικό και συμμετοχικό. Τα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς αποτελούν το αποκορύφωμα της κοινής μας πορείας με το Impact Hub, μαζί με όλη την κούραση και την τρέλα επίσης εκείνων των ημερών.

 

Ποια η άποψή σου για την οικονομία του κοινωνικού αντικτύπου (impact economy) και τι προβλέπεις για τα επόμενα χρόνια;

 

– Η άποψή μου είναι η καλύτερη και γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε η Wise Greece που συνάδει με τους κανόνες της κοινωνικής οικονομίας. Ίσως είναι υπερβολικό να πω ότι η κοινωνική οικονομία αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, όμως αν μη τι άλλο είναι το πιο ενδιαφέρον μοντέλο που μπορούμε να παρουσιάσουμε στη χώρα αυτή τη στιγμή. Διότι, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κοινωνικά προβλήματα, ο μόνος βιώσιμος τρόπος να επιλυθούν είναι μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα και όχι μόνο ζητώντας χρήματα διαρκώς από δωρεές ή από κάποιον από μηχανής θεό. Θεωρώ ότι, εάν αναπτυχθεί σωστά η κοινωνική οικονομία στην Ελλάδα, θα αποτελέσει πραγματικά το εφαλτήριο, ώστε να λυθούν κοινωνικά προβλήματα, να αυξηθούν οι νέες θέσεις εργασίας και να καταπολεμηθεί μέρος της ανεργίας, μέσα από αυτή την προσπάθεια.

 

Επιμέλεια: @Fill in the gap.

Pin It on Pinterest

Share This