Στο πλαίσιο της παγκόσμια ημέρας Δίκαιου Εμπορίου το Dock & το Μποστάνι – Mpostani σας προσκαλούν στην εκδήλωση-συζήτηση* Trade Fair – Live Fair, την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 18.30 στο Impact Hub Athens.

Συζητάμε / ενημερωνόμαστε για:

  • Την ιστορία και τις σύγχρονες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κίνημα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (Fair Trade).
  • Τις ευρωπαϊκές δικτυώσεις και πρακτικές των εγχειρημάτων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στους τομείς της αγροδιατροφής και της περιβαλλοντικής αειφορίας.
  • Τις δημόσιες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι σχετίζεται με την «βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση».

Ο κυρίαρχος τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης θέτει σε δοκιμασία το οικοσύστημα που ζούμε και ταυτόχρονα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία της ανθρωπότητας.

Σε ορισμένες χώρες με μεγάλη ιστορία στη δημιουργία δικτύων δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, υπάρχουν καλά οργανωμένα δίκτυα με ισχυρές κοινωνικές προσβάσεις, που αναζητούν τρόπους διεύρυνσης των συμμαχιών και του μηνύματός τους. Παράλληλα η έννοια του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου επεκτείνεται και σε συναλλαγές εντός της Ευρώπης και όχι μόνο.

Οι διαφορετικές πρακτικές, η δημόσια συζήτηση και η ανάγκη ανάληψης δράσης δε θα μπορούσε παρά να επηρεάζει τις δημόσιες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

**Καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει διερμηνεία**

Βασικές εισηγήτριες:

Francesca Giubilo

H Francesca Giubilo είναι Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου (World Fair Trade Organization – Europe). Έχει σημαντική κατάρτιση και εμπειρία στον μη-κερδοσκοπικό τομέα, έχοντας σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις και έχοντας δουλέψει αναπτυξιακά και ανθρωπιστικά θέματα στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, τη Eurodad και άλλες MKO στην Ευρώπη και την Αφρική. Από τον Οκτώβριο του 2013, εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου του WFTO. Από τον Απρίλη του 2017, είναι επίσης ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Fair Trade Advocacy Office (Γραφείο Υποστήριξης του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου).

Markéta Vinkelhoferová

H Markéta Vinkelhoferová είναι συν-ιδρύτρια του κοινωνικού συνεταιρισμού Fair & Bio Coffee Roasting Plant, ο οποίος διακινεί βιολογικό καφέ δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου και απασχολεί άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. O Fair & Bio ακολουθεί μια συνεταιριστική παράδοση 170 ετών στην Τσεχία. Η Μαρκέτα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Θεματικού Δικτύου για την Κοινωνική Οικονομία της Τσεχίας και συντόνισε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SUSY – για την βιώσιμη και αλληλέγγυα οικονομία. Δουλεύει ώστε να γίνουν πιο ορατές οι περιβαλλοντικά υπεύθυνες κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ είναι σύμβουλος του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τσεχίας.

*
Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των “Fair Times”, μιας πανευρωπαϊκή εκστρατείας που συντονίζεται από πέντε σημαντικές οργανώσεις και δίκτυα της κοινωνίας των πολιτών
Καλεί τους υποψήφιους για τις προσεχείς ευρωεκλογές να δεσμευτούν ότι η δίκαιη και βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή θα μπει για τα καλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
#TheFairTimes and #TradeFairLiveFair
Περισσότερα στο https://thefairtimes.eu/.

Περισσότερες πληροφορίες: https://worldfairtradedaygreece.com/
Eπικοινωνία με την καμπάνια: [email protected]

Pin It on Pinterest

Share This