Η ιστορία του πολιτισμού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο, η οικονομική δραστηριότητα, τα ήθη και τα έθιμα των λαών της δεύτερης μεγαλύτερης ηπείρου της Γης θα βρεθούν στο επίκεντρο της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ για τον μήνα Μάιο. Προσκεκλημένοι ομιλητές θα συζητήσουν για την ποικιλομορφία των χωρών της Αφρικής αλλά και την ανάπτυξη της αφρικανικής κοινότητας στην Αθήνα. Την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 17.30 η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης γεμίζει χρώματα, γεύσεις και μουσικές από την Αφρική.

Oι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:

Σωτήρης Μουσούρης, Πρόεδρος, Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο
Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής, ActionAid Ελλάς
Loretta Macauley, Ιδρυτής, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής

Σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους Μενέλαο Καραμαγγιώλη, σκηνοθέτη, παραγωγό και σεναριογράφο και Νίκο Οντουμπιτάν, Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού Generation 2.0. for rights equality and diversity.

Τη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και με το κοινό συντονίζει η δημοσιογράφος, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ, και Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Άννα – Κύνθια Μπουσδούκου.

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει DJ set – ένα χορευτικό preview του Summer Nostos Festival, με τον Νοτιοαφρικάνο παραγωγό Menzi.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή στο https://b.snf.org/2VqySz4 και με σειρά προτεραιότητας.

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

Pin It on Pinterest

Share This