Στις 20 & 21 Ιουνίου, το Impact Hub Athens συν-διοργανώνει δράσεις και μουσικές εκδηλώσεις στo πλαίσιo της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μουσικής και μπαίνει μαζί με την πόλη της Αθήνας σε διεθνή μουσική τροχιά!

Με την πεποίθηση ότι η μουσική  αποτελεί ένα σημαντικό μέσο έκφρασης και σύνδεσης,συν-δημιουργούμε και συμμετέχουμε στο Athens Music Week, στην 1η Διεθνή Συνάντηση για τη Μουσική, σε μια μουσική εβδομάδα με ομιλίες, εργαστήρια, παρουσιάσεις, meetings, showcases, live και δράσεις που γεμίζουν όλη την πόλη με ήχους και ρυθμό. Μια μουσική εβδομάδα που απευθύνεται όχι μόνο σε καλλιτέχνες και δημιουργούς, αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν ή φιλοδοξούν να εξελιχθούν στον ευρύτερο χώρο της μουσικής με στόχο την επαφή, τη δικτύωση και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά κυρίως την ενδυνάμωση του μουσικού κλάδου σε όλη την Ευρώπη και την προώθηση της Αθήνας ως διεθνή μουσικό τουριστικό προορισμό.

Στις 20 Ιουνίου, το Impact Hub Athens θα φιλοξενήσει με μεγάλη χαρά τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

 

 

A Musician as a Startup – How to Create Value  & Market Yourself Like a Business [EN]

Με την καθοδήγηση του Tommy Darker –  CEO Whiise , οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν 3 βασικά στοιχεία κάθε σύγχρονης επιχείρησης, θα εξερευνήσουν τα επερχόμενα μοντέλα μουσικών επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο μάρκετινγκ με στόχο τη βιωσιμότητα και την προώθηση της σταδιοδρομία τους στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.

 

 

21ος Αιώνας – Ευκαιρίες και προκλήσεις για τον καλλιτέχνη – δημιουργό

Με συντονιστή της συζήτησης τον Aντώνη Πλέσσα, δημιουργοί, καλλιτέχνες και επαγγελματίες του χώρου της μουσικής  εκθέτουν την οπτική τους και αναζητούν βηματισμό σε ένα διαφορετικό, από το πρόσφατο παρελθόν, τοπίο, όπου νέοι παίκτες, διαφορετικά δεδομένα, η εξελισσόμενη με άλματα τεχνολογία και φυσικά το κοινό αλληλεπιδρούν συνδιαμορφώνοντας καθημερινά τις νέες τάσεις.

 

 

 

The Public Interview: “Γυναίκες Acapella”

Με συντονίστρια της συζήτησης την Όλγα Σταυροπούλου, έξι γυναικείες προσωπικότητες της μουσικής βιομηχανίας λύνουν απορίες, μοιράζονται τεχνογνωσία, δεξιότητες και συμβουλές απαντώντας με αμεσότητα και ειλικρίνεια σε ερωτήσεις του κοινού, σκοπεύοντας να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στη δική τους περίπτωση επαγγελματικής εξέλιξης στο χώρο. Πρόκειται για μια διασκεδαστική μορφή συνεδριακού διαλόγου όπου αντιστρέφονται οι ρόλοι. Τον «πρώτο λόγο» σε αυτή τη διαδικασία δημόσιας συζήτησης έχει το κοινό, με τις ‘κυρίες’ να απαντούν βάσει της προσωπικής εμπειρίας τους.

 

 

 

 

Παράλληλα, στις 20 Ιουνίου, στις 6.30 – 7.00, στην ανακαινισμένη Στοά Εμπόρων (Βουλής 4),  την σκυτάλη λαμβάνει το Unison, το μουσικό εργαστήριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

 

 

Το Unison είναι ο ρυθμός της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Μία ομάδα παιδιών και νέων με διαφορετική κουλτούρα συζητά, διαδρά, και λέει την ιστορία της μέσα από τη μουσική “παίζοντας” για την ενότητα, την αλληλεγγύη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Unison σας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα δημιουργικό- διαδραστικό εργαστήριο και να ντύσουμε με νότες από όλο τον κόσμο την Στοά των Εμπόρων.

Το Impact Hub Athens δημιούργησε την ομάδα Unison που φιλοξενείται στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με σκοπό η μουσική παιδεία να γίνει προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά της γειτονιάς της Κυψέλης αλλά και των γύρω περιοχών. Στην ομάδα Unison, χρησιμοποιώντας την μουσική σαν συνδετικό κρίκο με αφετηρία τη μεθοδολογία του el sistema και με τη ξεχωριστή μεθοδολογία του community arts program, όλα τα παιδιά μαζί αναπτύσσουν δεξιότητες όπως αυτές της συνεργασίας, της δημιουργικότητας, της διαπολιτισμικής κατανόησης και της λειτουργίας μέσα σε μία ομάδα.

 

 

Σας περιμένουμε όλους στην πιο μουσική μέρα της χρονιάς!

 

————

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις  είναι ελεύθερη.

Pin It on Pinterest

Share This