Αναζητάς εξειδίκευση & know-how συμβατά με την επιχειρηματική σου ιδέα;
Σε απασχολεί η βιωσιμότητα του εγχειρήματος σου ή θέλεις να κάνεις το επόμενο σου βήμα στην Αγορά;
Βρες την επιχειρηματική στρατηγική που σου ταιριάζει μαζί με ένα μεγάλο δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών.

Μπες στο Academy!

Πώς όμως όλο αυτό το σύστημα υποστήριξης μπορεί να γίνει μόνιμα μία ευκαιρία εξέλιξης για όλους; Πώς μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα αλλαγής με στόχο να γίνουν οι κοινωνίες μας ανθεκτικές, βιώσιμες, συμπεριληπτικές και δίκαιες;

Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετέχετε σε ένα τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα επιχειρηματικής ενίσχυσης ώστε να κάνουμε το Impact Hub Athens πιο προσβάσιμο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε συμπεριληπτικά και προσβάσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα επιχειρηματικής υποστήριξης για ακόμα πιο πολλούς φιλόδοξους και καινοτόμους επιχειρηματίες και να μειώσουμε το αίσθημα του κοινωνικού αποκλεισμού ευελπιστώντας ότι αυτά τα παραδείγματα θα δώσουν δύναμη και σε άλλους ανθρώπους για να ακολουθήσουν επιχειρηματικά μονοπάτια.

Επιχειρηματικά εργαλεία

Επιχειρηματικό Μοντέλο- Πρόταση Αξίας

Σκεπτόμενοι πάλι τα “Γιατί; Πώς; Τι;” που ορίζουν το βασικό DNA μιας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, στις συναντήσεις αυτές θα θυμηθούμε την αρχική πρόθεση της δημιουργίας της κάθε εταιρείας, θα αναλύσουμε την πρόταση αξίας και τη δυναμική για παραγωγή κοινωνικών αποτελεσμάτων. Πώς όλα αυτά μεταφράζονται στο εργαλείο Business Model Canvas; 2 εξειδικευμένα εργαστήρια για εργαλεία, σενάρια και τρέχουσα κατάσταση.

Χρηματοοικονομικός Προγραμματισμός

Αυτό το εργαστήριο έχει σαν στόχο να εξοικειωθούμε με την ανάλυση του κόστους λειτουργίας, τα σενάρια και το κόστος ανάπτυξης της εταιρείας, μαζί με τα προβλεπόμενα έσοδα για να γίνει η συνήθεια του χρηματοοικονομικού σχεδιασμού και προγραμματισμού αξία.

Διαχείριση Χρόνου

Μία εισαγωγή για τη (μερική) διαχείριση χρόνου, σχετικά εργαλεία και αρχές ώστε να αξιοποιείται παραγωγικά ο χρόνος και τα παραδοτέα τόσο των ίδιων ως υπεύθυνοι της επιχείρησης, όσο και των ομάδων μας.

Η ιστορία της μάρκας- Storytelling

Πώς διαμορφώνουμε το μήνυμα και την ιστορία της επιχείρησής μας ώστε να επικοινωνούμε κατάλληλα και ελκυστικά με τα διαφορετικά κοινά;

Διαχείριση Θετικού Αντίκτυπου- Impact Management

Ποιός είναι ο θετικός μας αντίκτυπος; Πώς μετράμε τα αποτελέσματά μας; Πώς διαχειριζόμαστε τις διαδικασίες ώστε να μεγαλώνουμε ή να προσαρμόζουμε τους στόχους θετικού αντίκτυπου που θέτουμε βάση του οράματός μας;

+1 συνάντηση/ εβδομάδα με coach

για συζήτηση της προόδου και την ανάπτυξη των ασκήσεων των εργαστηρίων.

ώρες δια ζώσης συμβουλευτικής

εκπαιδεύσεις σε φυσικό χώρο

ώρες e-learning

επιχειρήσεις υποστηρίχθηκαν

Εμπλοκή με το Οικοσύστημα Κοιν. Καινοτομίας & Δικτύωση

  • Ενεργές διασυνδέσεις με επιχειρηματίες της κοινότητας του ΙΗ με σκοπό την ανταλλαγή δεξιοτήτων και εμπειριών ή τη σύναψη συνεργασιών ή/και πελατειακών σχέσεων
  • 1 θεματικό skills shared breakfast- παίρνοντας όλοι μαζί το πρωινό μας συζητάμε με σκοπό τη διάχυση της σημασίας των συμπεριληπτικών οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. 
  • 1 mastermind session: θέτωντας μία κεντρική πρόκληση για κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, δημιουργούμε μία ομάδα ειδικών από την κοινότητα και το δίκτυο συνεργατών του Impact Hub για να απαντήσουν συλλογικά και να σκεφτούν ιδέες και λύσεις για την επίλυση της πρόκλησης.

Χρονοδιάγραμμα

3 μήνες 

  • Νοέμβριος- Δεκέμβριος- Ιανουάριος: Πρόσκληση, επιλογή, πρώτη συνάντηση με coach, εργαστήρια, συναντήσεις της κοινότητας και επόμενες συναντήσεις με coach
  • Ιανουάριος- Φεβρουάριος: Τελευταία συνάντηση και συνέντευξη κλεισίματος- ανατροφοδότηση για αποκρυστάλλωση της εμπειρίας και της γνώσης και από τις δύο μεριές (επιχειρηματία & ΙΗ)

Διαδικασία Παράδοσης

  • Διαδικτυακά εργαστήρια & 1-1 (φυσικές ή και διαδικτυακές συναντήσεις με coach)
  • Ελεύθερη συμμετοχή βάση του προγράμματος του καθένα στις εβδομαδιαίες εκδηλώσεις της κοινότητας του Impact Hub Athens για δικτύωση και γνώση

Ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα ή να δηλώσεις συμμετοχή;

Επικοινώνησε μαζί μας στο [email protected]

“Το Academy συντέλεσε θετικά στον τρόπο επικοινωνίας του υπάρχοντος γραπτού περιεχομένου της ιστοσελίδας της Diversity United.” 

Έλενα Ζερβοπούλου
Σκηνοθέτης, παραγωγός, εθνοψυχολόγος
Ιδρύτρια της One Vibe Films www.onevibefilms.com. και της Diversity United www.diversityunited.net

 

”Ενεργοποίησε την επιχειρηματική μου ευφυΐα ”

Σταυριάνα Δαούτη
-MobileArtResidency- Athens_Syros

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Στο Impact Hub Athens οι ισόγειοι χώροι μας είναι προσβάσιμοι και φιλικοί για άτομα με κινητική αναπηρία. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την προσβασιμότητα των υποδομών μας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε να σας φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Pin It on Pinterest