Το Hellenic Initiative με την υποστήριξη του Helidoni Foundation και του Charles Condes Estate, διοργάνωσε για πρώτη φορά τα βραβεία Venture Impact Awards.
To Impact Hub Athens ήταν φέτος ένας από τους νικητές με ένα νέο concept για ένα conscious online mall που ήδη υλοποιείται στο πλαίσιο της λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. 

Τα τελευταία 6 χρόνια, το Impact Hub Athens στηρίζει μικρές επιχειρήσεις μέσω προγραμμάτων επιχειρηματικής ενδυνάμωσης (Academy) και συμβουλευτικής, ενώ ως διαχειριστής της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έχει σχεδιάσει δράσεις για την τόνωση του τοπικού επιχειρηματικού κεφαλαίου, όπως pop up festivals, ψηφιακές καμπάνιες, μεσολάβηση σε στρατηγικές συνεργασίες και άλλα.

Μέσα από τη δουλειά μας βλέπουμε πραγματικά τον οικονομικό αντίκτυπο για τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και αυτές με τη σειρά τους αναγνωρίζουν ότι μέσα από τις προσπάθειές μας, τα καινοτόμα & χρήσιμα εργαλεία που χτίζουμε και τον ενισχυτικό ρόλο που έχουμε στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, τελικά όλοι μεγαλώνουμε μαζί. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας να αναπτυχθούν και να κλιμακωθούν τα προσφερόμενα εργαλεία ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν λόγω των δύσκολων καιρών, καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο καθίσταται ζωτικής σημασίας για την επιβίωση όλων των επιχειρήσεων. 

Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στον αντίκτυπο έχουν συμμετάσχει σε δραστηριότητες στην Αγορά. Μέσα από τις συνεργασίες μας αυτέςστοχεύουμε να αυξήσουμε τη βιωσιμότητά των επιχειρήσεων αυτών αλλά και τη δικιά μας (από στιγμιαία γεγονότα και βραχυπρόθεσμες συνεργασίες σε μόνιμες συνεργασίες), να οικοδομήσουμε μια κοινότητα που επικεντρώνεται στον αντίκτυπο και να αναδείξουμε την αξία των κοινωνικών επιχειρήσεων. Περισσότεροι από 100k επισκέπτες / έτος απολαμβάνουν και γνωρίζουν αυτούς τους επιχειρηματίες φέρνοντας έσοδα και χτίζοντας εμπιστοσύνη.

Ενισχύουμε τον συσσωρευμένο κοινωνικό αντίκτυπο, βοηθώντας τον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας να αυξήσει την εμβέλεια, να ενδυναμώσει και να επεκτείνει την κοινότητά του, εξασφαλίζοντας παράλληλα ανθεκτικότητα, έσοδα και βιωσιμότητα. Η δημιουργία κοινωνικού αντίκτυπου είναι κρίσιμη περισσότερο από ποτέ και το μοντέλο μας υπόσχεται μεγάλες αποδόσεις. 

Οι καιροί αλλάζουν και έτσι, η ομάδα του Impact Hub Athens, δίνει νέα διάσταση στις φυσικές αγορές σχεδιάζοντας ένα conscious online mall με μικρές και μεγαλύτερες κοινωνικές επιχειρήσεις της Δημοτικής Αγοράς, της Κυψέλης και της Ελλάδας εν συνόλω. 

Στόχος είναι να ενισχυθεί η λειτουργία των τοπικών καταστημάτων με κοινωνικό αντίκτυπο στον πυρήνα τους μέσω σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων και ανάπτυξης γνώσεων διαχείρισης και ηλεκτρονικών πωλήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητά τους στη νέα τάξη πραγμάτων. 

Μια  online Αγορά με θετικό αντίκτυπο μπαίνει στο cloud και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς καινοτομικούς επιχειρηματίες της Κυψέλης & άλλων περιοχών της Ελλάδας να προωθήσουν τοπικά προϊόντα που δημιουργούνται με τις αξίες του δίκαιου εμπορίου, της βιωσιμότητας, της ποιότητας και της προσβασιμότητας, αναδεικνύοντας την τοπική επιχειρηματική παραγωγή. 

 

Pin It on Pinterest

Share This