Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης σε συνεργασία με την χορωδία Chores καλούν μαθητές σχολείων της Κυψέλης για ένα μοναδικό μουσικό project με σκοπό την συμμετοχή σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει εβδομαδιαία μαθήματα στις εκφραστικές τέχνες, με επίκεντρο πάντα τη μουσική.

Η μουσική και η καλλιτεχνική αναζήτηση είναι αυτά που ενώνουν τις chórεs αλλά και το εκπαιδευτικό πυλώνα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν με κάθε δυνατό τρόπο τη δημιουργικότητα τους, χάρη στο σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αγάπη για τη μάθηση
και τη συμμετοχή σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης με σκοπό το αίσθημα συλλογικότητας να ενθαρρύνει την ανάπτυξη δεξιοτήτων και αυτοπεποίθησης. Κάθε συμμετέχοντας αποκτά
τη δυνατότητα και τον χώρο να ανακαλύψει τη δική της προσωπική φωνή, να ξεδιπλώσει την προσωπικότητά της και να αποκτήσει τη μοναδική της θέση μέσα στο σύνολο.

Πιο συγκεκριμένα:
Καλούμε μαθητές που συμμετέχουν στις σχολικές χορωδίες ηλικιών από 10 – 15 και θέλουν να αναπτύξουν τις φωνητικές του δεξιότητες ακόμα περισσότερο αλλά και να συνεργαστούν
με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου. Το πρόγραμμα αποτελείται από 4 δίωρες συναντήσεις – πρόβες όπου τα παιδιά “δίπλα – δίπλα” με τις Chores θα στήσουν μια συναυλία η οποία θα υλοποιηθεί στο τέλος.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς κάθε Κυριακή ξεκινώντας στις 13 Ιουνίου και τελειώνοντας με μια συναυλία στις 11 Ιουλίου.

Λίγα λόγια για τις «Chórεs»
Η γυναικεία χορωδία «chórεs» έχει συγκροτηθεί και λειτουργεί στο πλαίσιο της δραστηριότητας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας WOMO. Η WOMO ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό την διάσωση, διάδοση, προβολή, προώθηση και παρουσίαση κάθε καλλιτεχνικής έκφρασης που προάγει τον πολιτισμό και την τέχνη, με ιδιαίτερη έμφαση στην
προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι «chórεs», έχοντας ως κύριο μέσο επικοινωνίας τη μουσική, πειραματίζονται πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών, καταργώντας γεωγραφικά και ηλικιακά σύνορα, και αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά μέσα για την παραγωγή μηνυμάτων. Απόρροια μιας σειράς καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου που διοργανώθηκαν το 2016 από τη Μαρίνα Σάττι, οι «chórεs» πλέον αριθμούν περισσότερες από 150 γυναίκες ηλικίας 13-55 ετών. Τις ενώνουν οι κοινές ανησυχίες γύρω από τις εκφραστικές τέχνες, η αποδοχή και ένταξη της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη μάθηση και η συμμετοχή σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης. Οι «chórεs» δεν έχουν πάψει να μεγαλώνουν, με τη συμμετοχή νέων μελών και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου με αναγνωρισμένους διδάσκοντες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους.
Το πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει από παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.Η χορωδία έχει διδαχθεί και τραγουδήσει συνθέσεις των Κωνσταντινίδη, Σαμαρά, Τσαλαχούρη, Μπαλτά, αλλά και άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας.

Οι chórεs συνεργάζονται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και μέλη της έχουν λάβει μέρος στις παραστάσεις «Η Μήδεια» του Ν. Κυπουργού (2019), «Η Σατανερί» του Θ. Σακελλαρίδη (2019) αλλά και σε πολλές ακόμα, καθώς επίσης και σε συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου και Leon of Athens. Tο 2020 η χορωδία chórεs έκανε την πρώτη της περιοδεία με συναυλίες σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του ΥΠΠΟΑ.

Παρακαλούμε για οποιαδήποτε πληροφορία και δήλωση συμμετοχή επικοινωνήστε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
Τηλέφωνο: 6973823425
Email: [email protected]

Pin It on Pinterest

Share This