Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η startup Ekinesis με το Electra Project, κερδίζοντας το βραβείο των 20,000 ευρώ στην τελετή λήξης του ClimAccelerator Beyond 2022, που διοργάνωσε το Impact Hub Athens, το απόγευμα της 13 Δεκεμβρίου.

 

Το πρόγραμμα, σε συνεργασία με το ΕΙΤ – Climate KIC, προσφέρει επιχειρηματική υποστήριξη και ευκαιρίες διεθνούς δικτύωσης σε ιδέες και νεοφυείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται και προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμων, αναγεννητικών και καινοτόμων λύσεων για την προάσπιση του περιβάλλοντος και την προστασία του πλανήτη.

Το νικητήριο Electra Project προωθεί την ηλεκτροκίνηση μέσω της μετατροπής πετρελαιοκίνητων φορτηγών σε ηλεκτροκίνητα, προσφέροντας παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού υποδομών φόρτισης eV.

Το δεύτερο βραβείο των 18,000 ευρώ κέρδισε η startup Embneusys με το Ripos Project, μια πλατφόρμα παρακολούθησης CO2 για τον κατασκευαστικό τομέα, που παρέχει ταυτόχρονα ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με την υγεία & την ασφάλεια στην εργασία, και την εξέλιξη του έργου.

Το τρίτο βραβείο των 15,000 ευρώ κέρδισε η Electra Energy με το Niro Platform Project, ένα marketplace πράσινης ενέργειας αγοράς & ενεργειακών υπηρεσιών για καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι:

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Open Space του Impact Hub Athens, όπου εκπρόσωποι του Πράσινου Ταμείου, ιδιωτικών επενδυτικών σχημάτων, ιδρυμάτων, συμβουλευτικών επιχειρήσεων & πολλά υποσχόμενων startups έδωσαν το παρόν, συζητώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι “πράσινοι” startuppers.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη βράβευση των νικητών, διοργανώθηκε συζήτηση με θέμα:

“Πώς κινητοποιούμε πόρους για να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες που αναπτύσσουν λύσεις για ένα πιο πράσινο μέλλον;” στην οποία συμμετείχαν  Σπυριδούλα Ντεμίρη, εκπροσωπώντας το Πράσινο Ταμείο,  Μάρκος Κομονδούρος, ιδρυτής & partner της εταιρείας Investing For Purpose,   Stavros Tsompanidis, ιδρυτής της εταιρείας PHEE. Τη συζήτηση διηύθυνε ο συν-ιδρυτής του Impact Hub Athens Δημήτρης Κοκκινάκης.

Στόχος ήταν οι παρευρισκόμενοι, που με τη δράση τους συμβάλλουν στη μετάβαση σε μια πιο πράσινη επιχειρηματικότητα, να ενημερωθούν για τις χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες σε δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Στο ClimAccelerator Beyond 2022, 15 ελληνικές και άλλες 40 Startups από την Τσεχία, τη Σλοβενία, την Κροατία & τη Σερβία, ξεχώρισαν για τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους λύσεις και συμμετείχαν σε ένα υβριδικό επιχειρηματικό ταξίδι 12 εβδομάδων, γεμάτο εργαστήρια, συνεδρίες καθοδήγησης και χρήσιμες συνδέσεις με ειδικούς και επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Pin It on Pinterest

Share This