Στις 24 – 27 Ιουνίου καλλιτέχνες, σχεδιαστές, παραγωγοί και δημιουργοί συναντήθηκαν στο 1ο Conscious Pop Up Market της Αγοράς, παρουσιάζοντας προϊόντα που ξεχωρίζουν και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την τοπική συνειδητή επιχειρηματικότητα, δίνοντας στους επισκέπτες της Αγοράς την ευκαιρία για διαφορετικές αγορές, με αντίκτυπο.

Τα τελευταία χρόνια, η έννοια της κατανάλωσης έχει νέα διάσταση με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε αγορές & προσπάθειες που συνδράμουν στην βιωσιμότητα και το μέλλον του πλανήτη μέσω από συνειδητές διαδικασίες, τοπική παραγωγή & επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά που προστατεύουν την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο Impact Hub Athens συγχρονιζόμαστε με τη βιώσιμη τάση των εποχών και για τέσσερις ημέρες και συμμετέχουμε στην προσπάθεια προς ένα πιο συνειδητό καταναλωτικό μοντέλο!

Συγκεντρώνοντας επιχειρηματίες από διαφορετικούς κλάδους, οι Pop Up Αγορές καλλιεργούν την επαφή της νέας γενιάς καταναλωτών με προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί με τις αρχές της επανάχρησης, της κυκλικής οικονομίας, της βιωσιμότητας, του δικαίου εμπορίου, με γνώμονα την αλληλεγγύη στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το 1ο Conscious Pop Up Market συμβαδίζει απόλυτα με τη διάθεση συνειδητής κατανάλωσης και σχεδιάστηκε εν όψει της κυκλοφορίας του Webeem, της 1ης διεθνούς e-commerce πλατφόρμας για τον συνειδητό καταναλωτή.

Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο Conscious Pop up Market και μπείτε στο δίκτυο των επιχειρήσεων της νέας γενιάς εδώ.

Στο Conscious Market δημιουργήθηκε ένα νέο δίκτυο ανθρώπων που σχεδιάζουν και δραστηριοποιούνται πάνω σε κοινές αρχές και με ένα κοινό όραμα προς ένα πιο βιώσιμο καταναλωτικό μοντέλο!

 

Μαζί μας βρέθηκαν οι:

Crispy Kaos: Ο Crispy Kaos ξαφνιάζει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα βιομηχανικά υλικά, μεταμορφώνοντάς τα σε φορέσιμα αντικείμενα. Σε αυτό το τραγανό χάος δημιουργούνται οι συνθήκες για τα πιο ασυνήθιστα παντρέματα χωρίς να συμβιβάζεται ούτε η καταγωγή του κάθε υλικού, ούτε η αισθητική του αποτελέσματος. Γιατί, τελικά, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η εμπειρία να ανακαλύπτεις το αναπάντεχο.

Fabric Republic: To Fabric Republic ξεκίνησε  την λειτουργία του το 2017 ως ένα μέσο παροχής καθαρού ρουχισμού προς τον συνάνθρωπο. Πρόκειται για το πρώτο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού στην Ελλάδα, το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, την βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Συμμετέχει στο Conscious Pop up Market με Upcycled προϊόντα & συλλογές ρούχων, T-shirts από βαμβάκι και άλλα βιώσιμα προϊόντα. E-shop: https://www.fabricrepublic.store/

ANKAA Project: To ΑNKAA project στρέφει το ενδιαφέρον για έναν καλύτερο κόσμο μεσω αναπάντεχων τρόπων. Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια δημιουργεί προϊόντα πάνω στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, εξοπλίζοντας με  δεξιότητες και δημιουργικότητα ευπαθείς ομάδες. Συμμετέχουν στο Conscious Pop up Market με ρούχα, τσάντες, ποδιές, σουπλά και άλλα αξεσουάρ από οργανικό βαμβάκι και ανακυκλωμένα υλικά και τη συλλογή mimycri με τις τσάντες από τις φουσκωτές βάρκες. Βρείτε τους στο instagram.

MUSA Collection: Η MUSA βασίζεται στο minimal capsule wardrobe philosophy, που σημαίνει λίγα διαχρονικά, ποιοτικά κομμάτια, που το ένα συμπληρώνει το άλλο, δημιουργούν ένα προσωπικό statement και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ δημιουργώντας πολλά διαφορετικά στυλ. Η συλλογή σχεδιάζεται αποκλειστικά από την ομάδα της MUSA, τα υφάσματα τα προμηθεύεται από Ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ για την παραγωγή συνεργάζεται με μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελληνική κοινότητα και οικονομία. Η καλοκαιρινή κολεξιόν της ονομάζεται [|Elysian|= beautiful/creative/peaceful] #SustainablyInspired, και αποτελείται από κομμάτια που έχουν φτιαχτεί από φυσικά και βιώσιμα υφάσματα και στοχεύει στο να μας εμπνεύσει να “φοράμε τον εαυτό μας”, και να αναδεικνύουμε το προσωπικό μας statement. Αυτό πιστεύει η MUSA πως είναι και η αρχή της βιώσιμης και ηθικής μόδας. Μπορείτε να ανακαλύψετε την νέα συλλογή, αλλά και να ενημερωθείτε για το πως εφαρμόζει η MUSA την βιώσιμη και ηθική μόδα στο www.musacollection.gr & instagram/FB: @musacollectiongr

Oinosporos: Η βασική του φιλοσοφία πίσω απο τοιν Οινόσπορο  είναι η επαναχρησιμοποίηση των πόρων του οινοποιείου (έλαιο κουκουτσιού του σταφυλιού και κουκούτσια), διαμορφώνοντας μια πιο βιώσιμη και αλλά και πιο ανταγωνιστική οικονομία. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, βοηθά στην υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και επιχειρηματικές ευκαιρίες. Στο Conscious Pop up Market θα βρείτε τη σειρά καλλυντικών  με σαπούνια, ενυδατικές κρέμες, κρέμες απολέπισης, έλαια περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Cristina / Funny Radical Acne Scars: Η Χριστίνα επαναπροσδιορίζει την έννοια του design δίνοντας διαφορετικές εικαστικές ερμηνείες σε υλικά, όπως κεραμικά, χαρτί, ρούχα και καπέλα, παρουσιάζοντας μοναδικά χειροποίητα fashion κομμάτια.

Shedia: Παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας προϊόντα για καθημερινή χρήση, για το σπίτι ή το γραφείο, για εκδηλώσεις, ή ακόμη και για τη διακόσμηση χώρων, για δώρο κ.λπ. Όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και μοναδικά, έχουν σχεδιαστεί και δημιουργηθεί στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τα παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», αλλά και το ζήλο και το ταλέντο των δημιουργών τους, χρησιμοποιώντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Indigobluetree: Το indigobluetree είναι ένα στούντιο σύλληψης και παραγωγής που δίνει έμφαση σε χειροποίητες δημιουργίες και μοναδικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Όλα τα στάδια της δουλειάς, από τη δημιουργία των υφασμάτων και των σχεδίων έως τη δημιουργία φυσικών αντικειμένων χαρακτηρίζονται απο αγάπη & πάθος. Ο συνδυασμός έργων τέχνης και εργασίας με το χέρι είναι απαραίτητος στη παραγωγή των αντικειμένων του indigobluetree. Εξερευνώντας σχέδια και μοτίβα, επιτρέποντας πολλές τεχνικές ραψίματος, μεθόδους εκτύπωσης από εκτύπωση οθόνης έως βαφές με νερό, δημιουργώντας πρωτότυπες εικόνες δημιουργούμε μία σειρά από μοναδικά custom-design αντικείμενα, όπως τσάντες, θήκες, μαξιλαροθήκες, αξεσουάρ και πολλά άλλα. Περισσότερα: https://indigobluetree.com/about

Kalliope’s: Tα βοτανικά είδη προσωπικής φροντίδας KALLIOPE’S παράγονται σ’ ένα μικρό εργαστήριο που εδρεύει στην ορεινή Λευκάδα από ένα ζευγάρι καλλιτεχνών που έγιναν αγρότες, κάνοντας πραγματικότητα το «επιστροφή στη φύση». Απώτερος σκοπός η επαφή με τη Γη, ο «πειραματισμός» για καλύτερες λύσεις για τις επόμενες γενιές και φυσικά… ομορφιά και υγεία για όλους!!

Anvil Athens: Δημιουργοί με κοινές ανάγκες και όραμα. Φτιάξαμε το χώρο Anvil Athens για να στεγάσουμε τις ιδέες και τα προϊόντα μας. Μαζί μας θα έχουμε κοσμήματα, σελιδοδείκτες, σημειωματάρια και άλλα hand made custom design προιόντα. Περισσότερα εδώ.

naked summers: Τα σχέδια του naked summers αφηγούνται ιστορίες για ατελείωτα ελληνικά καλοκαίρια. Οι εικόνες μοιάζουν με ελληνικούς θεούς. Με αυτόν τον τρόπο αυτές οι ιστορίες ταξιδεύουν από τη φαντασία στη μυθολογική σφαίρα και αποκτούν έναν λυρισμό που αντικατοπτρίζει τον ελληνικό ερωτισμό. Οι φιγούρες είναι γυμνές στην παραλία, καθοδηγούμενες μόνο από συναισθήματα, απολαμβάνοντας τον ζεστό ήλιο φιλώντας τα γυμνά αλμυρά σώματά τους. Όλα τα είδη είναι ζωγραφισμένα και τυπωμένα στο χέρι χρησιμοποιώντας την τεχνική εκτύπωσης μεταξοτυπίας. Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι προϊόντα δίκαιου εμπορίου 100%, φιλικά προς το περιβάλλον και vegan. Περισσότερα εδώ.

KAKAU: Η Kakau Worship δημιουργήθηκε μέσα από μια μακροχρόνια φιλία. Ανακαλύψαμε την κουλτούρα του Κακάο στην Νότια Αμερική όπου εκπαιδευτήκαμε στην παραγωγή σπιτικής σοκολάτας. Σήμερα εδρεύοντας στην Αθήνα το εργαστήριο μας εξειδικεύεται στη κατεργασία του Κακάο και την παραγωγή σοκολάτας από βιολογικούς σπόρους κακάο που έπονται σε πολιτικές δίκαιου εμπορίου.

Facebook

Virgin Cosmetics by Ramona: Φυτικά καλλυντικά και χειροποίητα με επιλεγμένες πρώτες ύλες και χωρίς πειράματα σε ζώα. Συσκευασίες φιλικά προς το περιβάλλον ανακυκλώσιμα,  γυάλινα, από ζαχαροκάλαμο.

Η Virgin Cosmetics είναι μεράκι, ένα όνειρο που μεταμορφώνεται σε δώρο. Είναι ένα κανάκεμα, ένα τρυφερό φιλί στην επιδερμίδα της γυναίκας και ένα κάλεσμα ώστε να θυμηθεί την αγνότητα και τη δύναμη της φύσης.

Περισσότερα εδώ

First Cold Brew: Μια παρέα φίλων  με πολύ πάθος, γνώση, εμπειρία και πολυετή παρουσία στον χώρο του καφέ και στην φιλοσοφία του Speciality Coffee αποφασίζουν να φτιάξουν ένα καφέ  γλυκό, ήπιο με διαρκή επίγευση και με λιγότερα οξέα με τη μέθοδο κρύας εκχύλισης. Φέρνουν στο Conscious Pop up Market την τεχνογνωσία τους για τον καφέ και την Cold Brew σειρά τους για δροσερές αναζωογονητικές στιγμές! Περισσότερα εδώ

Ioulia Geraskli Ceramic Lab:  Το ελληνικό design συναντά την παράδοση μιας αρχαίας μορφής τέχνης και δίνει μορφή σε λειτουργικά και διακοσμητικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής ποιότητας, με τον πηλό ως πρώτη ύλη. Περισσότερα εδώ

Ερη Χειροποίητο Κόσμημα: Αποτυπώνοντας αναμνήσεις και συναισθήματα από την Αθήνα, μέσω της δημιουργίας κοσμημάτων μικρής τοπικής παραγωγής. Περισσότερα εδώ: ery_jewels

3QUARTERS: Οι 3QUARTERS επαναχρησιμοποιούν υφάσματα τέντας από τα αθηναϊκά μπαλκόνια. Προμηθεύουμε όλες τις πρώτες ύλες μας τοπικά και ακολουθούμε μια πολιτική μηδενικών αποβλήτων. Όλα τα προϊόντα μας είναι μοναδικά. βάζουμε λίγο τον εαυτό μας σε κάθε ένα. Περισσότερα εδώ.

Théla: Η Théla είναι μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης που δημιουργεί προϊόντα με πλαστικά απορρίμματα. Περισσότερα εδώ.

Olphant: Τα Άφρικανικά Wax ankara cotton ύφασματα ,από την Δυτική Αφρική, αποτελούν το γόνιμο έδαφος να εκφράζομαι δημιουργώντας ρούχα και αξεσουάρ.
Καθημερινό ραντεβού μαζί τους στο εργαστήριο μου στο Μεταξουργείο. Καθημερινος στόχος μου, τις δημιουργίες με τα Αφρικανικά Wax-Αnkara ύφασματα να τις γνωρίσουν κ άλλοι άνθρωποι.
Περισσότερα εδώ

ComicDom Market: Ένα market μέσα στο market με μοναδικά Comics για όλους

Μαζί μας και γυναίκες απο Αιθιοποιία, Κονγκό και Ζιμπάμπουε με παραδοσιακά προϊόντα κατευθείαν απο τις χώρες τους στην Κυψέλη. Στη δράση θα συμμετείχαν φυσικά και τα σταθερά καταστήματα της Αγοράς όπως η Επανεκκίνησης, η Wise Greece, το Replay, το Second Hand Shop και η gallery 13m2 margarita

Pin It on Pinterest

Share This