Οι εικόνες έχουν δύναμη!

To Paint the Change έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους νέους πάνω σε κοινωνικά θέματα που αφορούν την κοινωνία και πιο συγκεκριμένα την γειτονιά τους και να τους δείξει πως διαφορετικές μορφές τέχνης μπορούν να γίνουν τα εργαλεία τους για την διάχυση κοινωνικών μηνυμάτων.

Η δράση συνδυάζει τη δημόσια τέχνη με την ενδυνάμωση νέων κοινοτήτων ενθαρρύνοντας τον συλλογικό σχεδιασμό έργων μεγάλων διαστάσεων που αντικατοπτρίζουν τις κοινωνικές αναζητήσεις τοπικών κοινωνιών & τις παρουσίαζουν με δυναμικό τρόπο στον καθημερινό τους χώρο. 

 

 

ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Να συζητήσουν τα προβλήματα της κοινότητας, να ξεπεράσουν πιθανούς φραγμούς/ προκαταλήψεις και να αναζητήσουν λύσεις, τις οποίες θα εκφράσουν μέσα από την τέχνη.

Να δοθεί μια δομή στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δουλεύουν με νέους για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

Να κατανοήσουν και να μάθουν τον τρόπο να χρησιμοποιούν τις ικανότητες τους να  εκφράζουν τις ανησυχίες τους και να εφαρμόσουν τις ικανότητες τους σε δημιουργικές και καλλιτεχνικές λύσεις σε θέματα κοινωνικής συνοχής.

Να μάθουν οι νέοι τις βασικές τεχνικές της φιλμογραφίας και τελικά να δημιουργηθεί ένα ντοκιμαντέρ με διάφορα από τα πλάνα που και οι ίδιοι θα έχουν τραβήξει.

Έφηβοι & νέοι προσεγγίζουν με δημιουργικούς νέους τρόπους κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια εξοπλίζουν τους συμμετέχοντες με νέα εργαλεία και μεθοδολογίες για να μεταμορφώσουν τις κοινωνικές προκλήσεις σε ένα θετικό μήνυμα. Μέσα απο  συλλογικές διαδικασίες, οι ιδέες που προκύπτουν θα αποτυπωθούν σε τοιχογραφίες/murals στον ιστό της πόλης σε συνεργασία με αναγνωρισμένους Street Artists της Αθήνας. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν στην παραγωγή μιας σειράς βίντεο – ντοκιμαντέρ συνεισφέροντας με δικά τους πλάνα κάτω από την καθοδήγηση ειδικών στο χώρο του filmmaking.

Paint the Change Updates

Τα οnline και υβριδικά εργαστήρια με εφήβους από το 2ο & 41ο Λύκειο Αθήνας, μαθητές του 18ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά και ωφελούμενους της δομής “Ευρωπαϊκή Έκφραση”, ολοκληρώθηκαν με θέμα την τέχνη ως εργαλείο για την κοινωνική αλλαγή.
Ο κάθε κύκλος εργαστηρίων κάλυψε τρεις θεματικές ενότητες που οδηγούν στο τελικό στόχο του έργου. Συμμετέχοντες και εισηγητές συζήτησαν φλέγοντα κοινωνικά θέματα, σύγχρονες τάσεις και πρακτικές στην κινηματογράφηση και αποτύπωση ενός κοινωνικού θέματος καθώς και τις πολλαπλές πτυχές της τέχνης του δρόμου. 

Το Paint the Change συνεχίζεται στους δρόμους της πόλης: 3 τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προσεγγίζουν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, προβληματίζουν & εμπνέουν για πιο ενεργή δράση. 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Pin It on Pinterest