Ποιες θετικές αλλαγές παρατηρείς κατά τη διάρκεια της πορείας σου τα τελευταία χρόνια στο Impact Hub και τι έχεις αποκομίσει από αυτή τη συνεργασία;

Όταν ξεκίνησα στο Impact Hub εργαζόμουν part-time ως υπάλληλος σε ένα project. Από τότε αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον είμαι αυτοαπασχολούμενη και το Impact Hub συνέβαλε σημαντικά σε αυτό. Θα το χαρακτήριζα ως μια “ζωντανή βιβλιοθήκη”, όπου συνυπάρχουν διαφορετικές ειδικότητες επαγγελματιών, μέσω των οποίων σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις συνεργασίες, στη βάση ενός διεθνούς δικτύου. Η κύρια συνεργασία μου αυτή τη στιγμή κάτι που ανέκαθεν λαχταρούσα είναι με μία Αυστριακή εταιρεία που βρισκόταν στον ευρύτερο κύκλο συνεργατών του Impact Hub. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, ανοίξαμε και γραφείο στην Ελλάδα. Κάνοντας μία ανασκόπηση και λαμβάνοντας υπόψιν μου συνολικά την πορεία μου εδώ, θα έλεγα ότι υπήρξε μεγάλη επαγγελματική εξέλιξη.

 

Ποιες νέες δεξιότητες έχεις αναπτύξει μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Impact Hub και ποιες είναι οι στιγμές που ξεχωρίζεις;

Μία από τις στιγμές που ξεχωρίζω είναι ένα εργαστήριο Mind Mapping που είχε γίνει από μία Ισπανίδα δημοσιογράφο. Κάποια στιγμή είχαμε μαζευτεί όλη η ομάδα στην κουζίνα, όπου μας εξηγούσε πώς μπορούμε να στήσουμε κάτι τέτοιο και να περιηγηθούμε σε έναν χάρτη πληροφοριών, μέσω των εικονιδίων του. Ήταν κάτι που ήθελα πολύ να μάθω και χαίρομαι πολύ που μεταξύ άλλων παρακολούθησα και αυτό το σεμινάριο. Γενικά, αισθάνομαι πολύ τυχερή, γιατί όταν χρειάζομαι κάτι, τα υπόλοιπα μέλη, ανταποκρίνονται άμεσα και τα πράγματα γίνονται εύκολα. Γι’ αυτό και ξεχωρίζω το μικροπεριβάλλον που έχει δημιουργηθεί και την υψηλής ποιότητας εργασιακή καθημερινότητα που μου προσφέρεται. Πέραν του φιλόξενου χώρου, νιώθω ότι περιτριγυρίζομαι από ανθρώπους που επιθυμούν να δημιουργήσουν και που για εκείνους τα εμπόδια είναι προκλήσεις και μια δοκιμασία για περαιτέρω εξέλιξη.

 

Ποια η άποψή σου για την οικονομία του κοινωνικού αντικτύπου (impact economy) και τι προβλέπεις για τα επόμενα χρόνια;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με στοιχεία, όμως θα σου πω τα όσα σκέφτομαι εν σχέσει με το τι αφουγκράζομαι. Θεωρώ ότι το Impact Hub, στα 5 χρόνια λειτουργίας του έχει συμβάλλει στο να δημιουργηθούν αρκετές επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο, επομένως πιστεύω ότι θα υπάρξει μία ανοδική πορεία σε αυτόν τον τομέα. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι σε αυτού του είδους την οικονομία ανήκει και η οικονομία του διαμοιρασμού (shared economy), φαίνεται ότι υπάρχει συνολική ανάπτυξη. Η νεότερη γενιά λαμβάνει πολύ περισσότερο υπόψιν της τον κοινωνικό αντίκτυπο, άρα νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Τα επόμενα 5 χρόνια πιστεύω ότι θα πληθύνουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας σε αυτές. Η οικονομία του κοινωνικού αντικτύπου είναι μονόδρομος και αυτό φάνηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης, από την οποία επηρεαστήκαμε όλοι.

 

Επιμέλεια: Fill in the gap

Pin It on Pinterest

Share This