Το Impact Hub Athens ενώνει δυνάμεις με την BetterSea, μια εταιρία τεχνολογίας που έχει στόχο να ενδυναμώσει τους ενδιαφερόμενους της ναυτιλιακής βιομηχανίας ώστε να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και να επωφεληθούν από την πρόκληση της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

 

Σχετικά με το 1ο webinar με θέμα “Setting the Sail Towards Maritime Decarbonisation”

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί online, στις 23 Νοεμβρίου, 16:00-17:00 και θα αποτελέσει πυξίδα στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τους θαλάσσιους υδατάνθρακες και όχι μόνο. Θα γίνει απολογισμός των επιτυχιών του κλάδου για το 2023, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για έναν πιο πράσινο ορίζοντα για τη δεκαετία που διανύουμε.

 

Το webinar αυτό έχει στόχο να καθοδηγήσει τη λήψη αποφάσεων και να προτρέψει σε ανάληψη δράσης, διασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βαθιά κατανόηση για την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου, τους βασικούς ρυθμιστικούς παράγοντες που το επηρεάζουν και τους ρόλους των εμπλεκόμενων μερών, στη μετάβαση αυτή.

 

*Η συνεδρία είναι προπομπός για μια σειρά από πρακτικά, δια ζώσης εργαστήρια που θα εμβαθύνουν πέρα από τo κανονιστικό πλαίσιο, εξερευνώντας τις πραγματικές προκλήσεις και ευκαιρίες για τη μετατροπή των ρίσκων του κλάδου σε κέρδος. Τα εργαστήρια που θα ακολουθήσουν στοχεύουν στην προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και της επίλυσης προβλημάτων με τη συνεργασία των επαγγελματιών της ναυτιλίας, με νεοφυείς επιχειρήσεις και τους ενδιαφερόμενους για τον κλάδο.

 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές :

Ο Maximilian Schroer είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από το Πανεπιστήμιο του Ruhr στο Bochum. Διακρίθηκε ως Senior Energy Transition Standards Specialist στην A.P. Moller – Maersk, εξοικονομώντας για την εταιρεία 200 εκατομμύρια ευρώ σε κόστος συμμόρφωσης με το CII. Η πρακτική του εμπειρία, ενισχύθηκε μέσα από κορυφαία έργα ενεργειακής απόδοσης στην PricewaterhouseCoopers και τη διαχείριση έργων αναβάθμισης στη Blohm+Voss, καθιστώντας τον Max έναν έμπειρο καθοδηγητή στο θαλάσσιο τοπίο της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές και του ρυθμιστικού τοπίου.

 

 

Η Gordana Ilic είναι κάτοχος PhD στη Χημεία από το Nanyang Technological University. Ηγήθηκε της στρατηγικής καινοτομίας decarb στην A.P. Moller – Maersk, διαχειριζόμενη σημαντικούς πόρους τεχνικής καινοτομίας για την επίτευξη του καθαρού μηδενικού οράματος της Maersk για το 2040. Ο συνδυασμός βαθιάς τεχνολογίας (deep tech), το επιχειρηματικό ταλέντο και η καινοτόμος ηγεσία της Gordana της επέτρεψαν να καινοτομήσει καταλυτικά στη βιωσιμότητα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία startup-εταιρειών μέσω των προγραμμάτων Microsoft for Startups, που επέκτεινε σε 20 χώρες.

 

🔗 Κάνε εγγραφή εδώ για να το παρακολουθήσεις

Pin It on Pinterest

Share This