Για τις Επιχειρηματικές Κλινικές:

Τα μέλη του Impact Hub Athens, κάθε ένα με τις επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες, μοιράζονται ένα συγκεκριμένο, αλλά ζωτικό πρόβλημα με το υπόλοιπο κοινό και ένα ποικίλο γκρουπ ειδικών από τους τομείς του σχεδιασμού και μοντελοποίησης επιχειρήσεων, στρατηγικής ανάπτυξης, μάρκετινγκ και επικοινωνιών, πνευματικής ιδιοκτησίας, νομικών θεμάτων και άλλων.

 

Ακολουθώντας την αρχική παρουσίαση, οι ειδικοί χωρίζονται σε τρία γκρουπ – συνεδριάσεις καινοτομίας, μία για κάθε πρόσκληση. Για τα επόμενα περίπου 60 λεπτά, ασχολούνται με ερωτήσεις, εξερεύνηση και συλλογικό brainstorming, με σκοπό να φτάσουν σε εφικτές προτάσεις και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

 

Επιχειρηματική Κλινική του Απριλίου

 

Είστε έτοιμοι για μια Επιχειρηματική Κλινική Βιώσιμης Μόδας;

 

Η Επιχειρηματική Κλινική του Απριλίου είναι αφιερωμένη στη βιώσιμη μόδα και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας!

 

9 βιώσιμες μάρκες μόδας από όλη την Ελλάδα θα συζητήσουν με ειδικούς από την κοινότητα του Impact Hub Athens τις προκλήσεις τους στο βιώσιμο μάρκετινγκ και συσκευασία, στη διατήρηση της διαφάνειας και της ευθύνης στις διαδικασίες τους καθώς και στον τρόπο ελαχιστοποίησης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

 

Είστε ειδικός στη βιωσιμότητα και θέλετε να συμβάλετε με τις γνώσεις σας σε μία από αυτές τις προκλήσεις;

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επιχειρήσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν;

 

Η 2WO+1NE=2 (2+1=2) είναι ένα ηθικό brand, με εστίαση στη δημιουργία ΒΙΩΣΙΜΩΝ & ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ READY TO WEAR ρούχων με μεγάλης διάρκεια ζωής. Με επιρροές από το μινιμαλισμό και το αποκοστρουκτισμό, ενστερνίζεται την αρχή της περιβαλλοντικής συνείδησης και στοχεύει να διαδόσει την πολιτιστική ρευστότητα μιας ολοένα και πιο νομαδικής γενιάς. 

 

Η πρόκλησή τους:

Πώς μπορούν να αναπτύξουν καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις συσκευασίας που μειώνουν τα απόβλητα, ελαχιστοποιούν τη χρήση επιβλαβών υλικών και ενισχύουν το συνολικό προφίλ βιωσιμότητας των προϊόντων της μάρκας μόδας, διατηρώντας παράλληλα την αισθητική της μάρκας και διασφαλίζοντας πρακτικότητα για την εφοδιαστική και την εμπειρία των πελατών; Εκτός από τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών, πώς μπορούν να εμβαθύνουν τις προσπάθειές για την εξάλειψη του αποτυπώματος συσκευασίας τους;

 

Η Pepper Vally είναι ένα κονσεπτικό σχεδιαστικό στούντιο και εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας με έδρα την Αθήνα, που προσφέρει δημιουργικό σχεδιασμό και επιστημονική μηχανική σε λύσεις γύρω από τα υφάσματα και υψηλής ποιότητας παραγωγή κατά παραγγελία στην Ελλάδα (B2B, D2C). Αναπτύσσουν τον σχεδιασμό και κατασκευάζουν τα πρωτότυπα και τα δείγματα υφασμάτων, σχεδιάζουν και ψηφιοποιούν τις δομές υφασμάτων και τα μοτίβα πλεξίματος σε λογισμικό σύνδεσης με μηχανές, και χειρίζονται τις μηχανές πλεξίματος.

 

Η πρόκληση τους:

Πώς θα μπορούσαν να μεταδώσουν αποτελεσματικά την κουλτούρα βιωσιμότητας του brand σε μια ανταγωνιστική αγορά; Πώς μπορούν να το ενσωματώσουν στη στρατηγική marketing τους, ώστε να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες B2B; Πώς μπορούν να δημιουργήσουν μια κοινότητα γύρω από την επωνυμία τους που να περιλαμβάνει συνεργασίες, σημαντικές πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και ελκυστικές εμπειρίες πελατών, προκειμένου εναρμονίζονται με την αξία τους ότι η αυτοφροντίδα συνδυάζεται με τη φροντίδα της γης, ενώ η ακτινοβολία του στυλ τους είναι συνυφασμένη με τη ζωτικότητα του πλανήτη μας;

 

Η Christiana Vardakou είναι ένα brand χειροποίητων υφασμάτων που φτιάχνονται με μεράκι. Οι συλλογές για το σπίτι και το loungewear αφηγούνται μια ιστορία και γιορτάζουν τις αργές διαδικασίες, τα φυσικά υλικά, την αισθητική, τον συνδυασμό του παλαιού με το νέο, το σύγχρονο με το παραδοσιακό. Κάθε κομμάτι σχεδιάζεται μεμονωμένα, κατασκευάζεται στο χέρι και μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως.

 

Η πρόκληση τους:

Ποια θα ήταν τα πρώτα βήματα για το σχεδιασμό μιας αποτελεσματικής στρατηγικής εισόδου στην αγορά B2B & B2C; Πώς μπορούν να χαρτογραφήσουν αναδυόμενες βιώσιμες αγορές και να αποκτήσουν τις διασυνδέσεις που χρειάζονται; Πώς μπορούν να “χακάρουν” την πρόκληση του περιορισμένου χρόνου και τους πόρους τους γι’ αυτό;

 

Η Printsilk είναι μια κάθετη μονάδα παραγωγής μεταξιού, με έδρα τον Έβρο, που ιδρύθηκε το 1954. Εκτός από το σχεδιασμό και την κατασκευή πολυτελών μαντηλιών και γραβατών, διατηρεί επίσης μια εγκατάσταση εκτροφής μεταξοσκωληκοειδών. Ανάμεσα στο πελατολόγιο τους, μπορείτε να βρείτε πολλά μουσεία και πολυτελείς επωνυμίες. Βρίσκεται στην Αυστρία, στην Ελβετία και φυσικά στην Ελλάδα.

 

Η πρόκλησή τους:

Πώς μπορούν να μειώσουν περαιτέρω το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα; Πώς μπορεί η αλυσίδα αξίας τους να γίνει πιο πράσινη και βιώσιμη; Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν και ποιοι μπορούν να είναι οι καλύτεροι συνεργάτες για να τους βοηθήσουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι;

 

Η Privecollection είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της στα γυναικεία ρούχα το 1987, εξυπηρετώντας πελάτες χονδρικής και λιανικής σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και αλλού. Αν και έχει προσπαθήσει να πειραματιστεί με πιο βιώσιμα υφάσματα, η οικονομική βιωσιμότητα της εταιρείας αποτελεί εμπόδιο στην πλήρη ενσωμάτωση αποκλειστικά οργανικών πρώτων υλών.

 

Η πρόκλησή τους:

Πώς μπορούν να ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα διερευνώντας βιώσιμες πρακτικές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας; Σε ποια επιχειρηματικά στοιχεία πρέπει να επικεντρωθούν και πώς μπορεί να είναι προσβάσιμη σε μια τέτοια μετάβαση; Ποιοι θα ήταν οι κατάλληλοι συνεργάτες για αυτό το σκοπό;

 

🖊 Εγγραφείτε εδώ

Pin It on Pinterest

Share This