Σχετικά με τα Business Clinic events:

Τα μέλη του Impact Hub Athens, το καθένα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, μοιράζονται μια συγκεκριμένη, αλλά κρίσιμη πρόκληση με την υπόλοιπη κοινότητα και μια ετερόκλητη ομάδα ειδικών από το χώρο του επιχειρηματικού σχεδιασμού και μοντελοποίησης, της στρατηγικής ανάπτυξης, του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, της πνευματικής ιδιοκτησίας, των νομικών υποθέσων και άλλων.

Μετά την αρχική παρουσίαση, οι ειδικοί χωρίζονται σε τρεις ομάδες – συνεδρίες καινοτομίας, μία για κάθε πρόσκληση. Για τα επόμενα περίπου 60 λεπτά, θέτουν ερωτήματα, κάνουν έρευνα και συλλογικό καταιγισμό ιδεών, με σκοπό να καταλήξουν σε βιώσιμες προτάσεις και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.

 

Το Business Clinic Δεκεμβρίου

 

Έτοιμοι για ένα λαμπερό και εορταστικό All Star Business Clinic για το 2023;

Το Business Clinic Δεκεμβρίου, με την υποστήριξη της google.org, θα είναι γιορτινό, λαμπερό και βιώσιμο! Με ένα ποτήρι κρασί, θα ξεκινήσουμε το #Χριστουγεννιάτικο Δείπνο της κοινότητάς μας με υποστήριξη peer2peer, σε μια ιδανική ευκαιρία να σπάσουμε τον πάγο και να συνδεθούμε μεταξύ μας! Ένα γιορτινό στιγμιότυπο που θα ενισχύσει τη διάδοση ιδεών, γνώσης και συλλογισμών για το οικοσύστημά μας, καθώς και την ανάπτυξη της μεταξύ μας επικοινωνίας και συνεργασίας!

 

Εκπρόσωποι από 4 επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της κοινότητας του Impact Hub Athens θα μοιραστούν μαζί μας τις προκλήσεις τους στο ταξίδι τους προς την κατασκευή νέων προϊόντων με ανακυκλωμένα υλικά, την απόκτηση νέων πελατών B2B, κα.

 

Χωρίς κάποια προετοιμασία, έλα στη βάση του Impact Hub Athens, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 18.00-20.00, για να συγκεντρωθούμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες για τους σκοπούς, το όραμα, τις δράσεις μας, τις προσπάθειες, ή τις ανησυχίες μας!

 

Ποιοι είναι καλεσμένοι; Όλοι όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της πιο ζωντανής και καινοτόμου επιχειρηματικής κοινότητας της Αθήνας και να συνδεθούν με τους καινοτόμους και ονειροπόλους.

 

 

Επιθυμείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με όσους θα θέσουν προκλήσεις και τις ίδιες τις προκλήσεις; 

Η Blacklight είναι μια Κοινωνική Επιχείρηση που σχεδιάζει και υλοποιεί υπηρεσίες εκπαίδευσης B2B, με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων που μπορούν να δουν και εκείνων που δεν μπορούν. Έτσι, φέρνουν τις επιχειρήσεις πιο κοντά σε νέα τμήματα πελατών.

 

Η Blacklight αναζητά τρόπους για να μετακινήσει τους δείκτες κοινωνικής απόδοσης που συνδέονται με τη διαφορετικότητα  (πλαίσιο ESG) υπό την προοπτική “κλίκαρε στο πλαίσιο” σε μια πραγματική παρέμβαση στον επιχειρηματικό κόσμο! Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο Business Clinic θέλουν να κατανοήσουν:

  • Πόσο σημαντική είναι η παράμετρος “Κοινωνικής Ευθύνης” στις στρατηγικές ESG στην Ελλάδα;
  • Πώς αλληλεπιδρά και συνεργάζεται ένα τμήμα ESG με τα άλλα τμήματα εντός καθιεστημένων εταιρειών;

 

Η Diti (ιδρύτρια της Théla) & ο John (συνιδρυτής της 3QUARTERS), αποτελούν μια ομάδα δύο σχεδιαστών/επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία της βιώσιμης μόδας εδώ και χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, πειραματίζονται με τη διαδικασία ανακύκλωσης γραναζιών “ghost gears”. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια καθαρά μηχανική μέθοδο κοπής και περιστροφής γραναζιών “ghost” σε ένα νήμα από νάιλον υψηλής απόδοσης και μοναδικής εμφάνισης. Θέλουν λοιπόν να συζητήσουν:

  • Τί είδους προϊόντα μπορούν να δημιουργηθούν με αυτό το νήμα, φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ghost gears;

 

Ο Γρηγόρης Μάστορας μετακόμισε πρόσφατα στην Ελλάδα, προσπαθώντας να αναπτύξει μια πρωτοβουλία που προσφέρει μια πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που ενδυναμώνει πολιτικά ενεργούς πολίτες, παρέχοντας ενημέρωση για πολιτικές συζητήσεις και ένα ασφαλές, επαληθεύσιμο σύστημα για τη συμμετοχή σε δημοσκοπήσεις. Επιτρέπει επίσης σε οργανισμούς να διεξάγουν αξιόπιστες δημοσκοπήσεις με ποικίλη δημογραφική συμμετοχή και με απαντήσεις υψηλής ποιότητας, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δημοσκοπήσεων και το απόρρητο των δεδομένων. Οι ερευνητές επωφελούνται από την πρόσβαση σε εκτενή, αξιόπιστα δεδομένα της κοινής γνώμης για ολοκληρωμένη ανάλυση. Αυτή η ολοκληρωμένη προσέγγιση ενισχύει τη δημοκρατική διαδικασία και εμπλουτίζει τις ακαδημαϊκές γνώσεις.

Αφού έκανε κάποιες υποθέσεις για τα προβλήματα και τα οφέλη αυτών των οργανισμών, θέλει να τις επικυρώσει συλλογικά με μια σχετική ομάδα πιθανών χρηστών αυτής της εφαρμογής!

 

Το SoLucky by Metallinou είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρά ιστορία στο σχεδιασμό και τη δημιουργία εποχιακών δώρων! Μέσω της συμμετοχής τους στη Business Clinic, θέλουν να επανεξετάσουν τη B2B στρατηγική τους, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί! Ποιες τακτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση των πωλήσεων σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά; Υπάρχουν περισσότερα κανάλια που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν; Πώς μπορούν να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεών τους;

 

🔗 Κλείσε τη θέση σου εδώ

Pin It on Pinterest

Share This