ELEPHANT TALK

Χώρες Υλοποίησης: Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία

Διάρκεια: 18 μήνες

Χρηματοδότηση: EACEA, CERV-CITIZENS-CIV (Πρόγραμμα Πολιτικής Ισότητας, Δικαιωμάτων και Αξιών – Συμμετοχή του Πολίτη)

Δικαιούχοι: Κοινωνικοί Λειτουργοί/ Εκπαιδευτικοί, νέοι

Συνεργάτες: Maghweb, Impact Hub Athens, Polylogos, Young Educators

Διαβάστε την πλήρη Πολιτική προστασίας των παιδιών

Το Elephant Talk είναι ένα έργο που αποσκοπεί στη συμμετοχή των νέων, που δημιουργήθηκε από τη Maghweb σε συνεργασία με τα Impact Hub Athens, τον Polylogos και τους Young Educators και χρηματοδοτείται από την EACEA στο πλαίσιο του προγράμματος CERV, Citizen Involvement and Participation. Το έργο στοχεύει να εμπλέξει τους νέους ευρωπαίους πολίτες σε μια συλλογική, διεθνή δράση για την ευαισθητοποίηση ενάντια στη ρητορική μισογυνισμού και μίσους στο Διαδίκτυο, μέσω συλλογικών δράσεων συλλογής και οπτικοποίησης δεδομένων, σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς/ εκπαιδευτές. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει μια σειρά από δομημένες δραστηριότητες για την ενίσχυση της κριτικής σκέψης στην κατανόηση της ρητορικής μισογυνισμού και μίσους ως συστημικού ευρωπαϊκού φαινομένου.

Το έργο περιλαμβάνει:

  • Μια σειρά διεθνών εκπαιδεύσεων στην Ιταλία και την Ελλάδα για κοινωνικούς λειτουργούς/εκπαιδευτικούς σχετικά με τη συλλογή και οπτικοποίηση ευαίσθητων δεδομένων ως προς το φύλο.
  • Εθνικές δράσεις συλλογής δεδομένων με νέους πολίτες και κοινωνικούς λειτουργούς/εκπαιδευτικούς για το φαινόμενο της υποκίνησης του μισογυνισμού και του μίσους.
  • Μια διεθνή απεικόνιση δεδομένων διαφορετικών πτυχών της ρητορικής μισογυνισμού και μίσους στο διαδίκτυο.
  • Η ενεργοποίηση ενός ενεργού διαλόγου μεταξύ των νέων της Ευρώπης και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ρητορικής μισογυνισμού και μίσους.

  #ElephantTalk #CERV #EACEA

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.

Pin It on Pinterest