Από το συντονισμό δράσεων και συνεργατών που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διαφορετικές χώρες, ζώνες ώρας και σε περιοχές με πλήρη έλλειψη τηλεπικοινωνιακού δικτύου και υποδομών, μέχρι τη και διαχείριση χαοτικών βάσεων δεδομένων ή τη μη έγκαιρη ενημέρωση για τα σημεία που χρήζουν άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, οι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ έχουν πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουν στο καθημερινό πρόγραμμα της δουλειάς τους. Πώς μπορεί η τεχνολογία και τα διάφορα τεχνολογικά εργαλεία να βοηθήσουν τους οργανισμούς με ανθρωπιστικό έργο, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και εντέλει, να μπορούν να παρέχουν βοήθεια πιο ουσιαστικά;

Ερευνώντας βαθύτερα το θέμα, στο δεύτερο blog μας για τη σειρά Tech For Good, είχαμε μια σύντομη συνομιλία με την Sophie Spencer. Η Sophie είναι γλωσσολόγος και έχει συνεργαστεί εκτενώς με ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα, ως διερμηνέας, καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας και συντονίστρια σε τοπικά πρότζεκτ. Αυτή τη στιγμή έχει ως έδρα της την Αθήνα, όπου εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος για τις δράσεις του προγράμματος Safe Passage στην Ελλάδα.

DSC_0238

Πείτε μας μερικά πράγματα για το Safe Passage, την αποστολή του καθώς και τις δράσεις του οργανισμού πάνω στις οποίες δουλεύετε αυτό το διάστημα στην Ελλάδα.

Το Safe Passage είναι ένας βρετανικός οργανισμός που βοηθά ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες και ενήλικες από ευπαθείς ομάδες, να βρουν ασφαλείς και νόμιμες οδούς διέλευσης στην Ευρώπη, μέχρι τον τελικό προορισμό τους, το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτός από το πρόγραμμά μας που βρίσκεται κατά βάση σε εξέλιξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Safe Passage έχει αυτή τη στιγμή ομάδες τοποθετημένες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα ενώ βοηθούμε στην επανένωση παιδιών με τις οικογένειές τους και σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία και η Συρία. Από τη στιγμή που τα παιδιά φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Safe Passage, υποστηρίζει τη μετάβασή τους σε μια νέα ζωή, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Το όραμά μας είναι ένας κόσμος στον οποίο κάθε άτομο, που αναγκάζεται να μετακινηθεί, να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ασφαλή και νόμιμα «μονοπάτια», τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα και αξιοπρεπή ζωή.

Η αποστολή μας είναι να ανοίξουμε ασφαλείς και νόμιμες διόδους για την προστασία των ατόμων αυτών, μέσω της θεσμικής πίεσης που μπορούμε να ασκήσουμε, της δημιουργίας κοινοτήτων και των παρεμβάσεών μας στη νομοθετική διαδικασία. Σε δεύτερο επίπεδο, αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα για μια νέα ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περίπου 20 υπάλληλοι εργάζονται αυτήν τη στιγμή για τον οργανισμό σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ αρκετοί ακόμη εθελοντές υποστηρίζουν το έργο μας. Η δική μου δουλειά στην Ελλάδα επικεντρώνεται σε διάφορα διοικητικά καθήκοντα που αφορούν κυρίως στη διαχείριση των εκάστοτε περιπτώσεων και την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των δικηγόρων μας στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη διαχείριση της βάσης δεδομένων των πελατών μας (δηλ. των παιδιών-προσφύγων).

Πώς μπορούν οι ΜΚΟ και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα να επωφεληθούν από την τεχνολογία, να διευκολύνουν και ενδεχομένως, να κάνουν πιο αποτελεσματική τη δουλειά τους;

Πιστεύω ότι η τεχνολογία είναι ένας πολύ χρήσιμος σύμμαχος στην ανταλλαγή και διαχείριση πληροφοριών. Αυτό που βλέπω να συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό, όλο το διάστημα που εργάζομαι στην Ελλάδα, είναι μια «αλληλεπικάλυψη» των προσπαθειών και των δράσεων στο κομμάτι της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Χρειαζόμαστε καλύτερη και ταχύτερη πληροφορηση για το τι ακριβώς κάνει κάθε ΜΚΟ στο πεδίο, ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τις προσπάθειές μας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό, αναλογιζόμενη τι θα χρειαζόμασταν σε αυτή τη φάση, είναι ένα σύστημα συγκέντρωσης όλων των πληροφοριών που αφορούν τις δράσεις κάθε ΜΚΟ -πού δραστηριοποιείται η κάθε μία, τι έργο έχει αναλάβει, ποιο συγκεκριμένο ζήτημα αντιμετωπίζει κλπ- καθώς και ένα σύστημα άμεσης ειδοποίησης σχετικά με το πού υπάρχει ανάγκη για παροχή βοήθειας και τι είδους βοήθειας. Είναι εντυπωσιακό πόσο καλά δικτυωμένοι και συντονισμένοι είναι για παράδειγμα οι εθελοντές που εργάζονται στην Ελλάδα. Υπάρχει ένας δικτυακός τόπος (www.greecevol.info) όπου αναρτώνται όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις σχετικά με το πού χρειάζονται εθελοντές, και σε ποιες ειδικότητες. Αλλά ακόμα και πριν από την ιστοσελίδα, οι εθελοντές είχαν δημιουργήσει ένα πολύ δραστήριο group στο Facebook – από όπου ενημερώθηκα και εγώ για την πρώτη εθελοντική εργασία που ανέλαβα στην Ελλάδα.

DSC_0216

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τεχνολογικά εργαλεία ή εφαρμογές που χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση και των συντονισμό των δράσεών σας;

Προσωπικά, η δική μου δουλειά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη χωρίς τα smartphones. Το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μου με τους πελάτες μας γίνεται μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp. Το smartphone είναι κάτι αναγκαίο, ειδικά για τα παιδιά με τα οποία δουλεύουμε, τα οποία έχουν συγγενείς διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά την εργασιακή καθημερινότητα στο γραφείο, χρησιμοποιούμε κυρίως εφαρμογές όπως το Outlook και εργαλεία project management, όπως το Dapulse και φυσικά διαφορετικές εφαρμογές του Office 365 -όπως το SharePoint, το Excel online, το Ημερολόγιο και φυσικά, το Skype για ομαδικές κλήσεις με τους συνεργάτες μας που εργάζονται σε διαφορετικές περιοχές. Για τη διαχείριση των εθελοντών μας, οι οποίοι είναι κατά βάση διερμηνείς που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιούμε το Better Impact.

DSC_0214

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΜΚΟ και ιδιαίτερα οι οργανισμοί που δουλεύουν με πρόσφυγες;

Η έλλειψη συνδέσεων WiFi στους προσφυγικούς καταυλισμούς είναι συνήθως η μεγαλύτερη πρόκληση. Κατά καιρούς, βέβαια έχουν υπάρξει εθελοντικές πρωτοβουλίες που βοήθησαν στην εγκατάσταση ασύρματων κοινοτικών δικτύων και άλλων υποδομών στους καταυλισμούς. Εμείς από μέρους μας, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά πρόσφυγες που αναλαμβάνουμε, έχουν ένα smartphone ώστε να μπορούμε να είμαστε διαρκώς σε επαφή μαζί τους. Μέσω δωρεών, ο οργανισμός μας κατάφερε να εξαφασφαλίσει έναν αριθμό smartphones, που είναι διαθέσιμα ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Τι ανάγκες έχει ο οργανισμός σας αυτήν τη στιγμή, όσον αφορά ζητήματα τεχνολογίας και τεχνικής υποστήριξης;

Χρειαζόμαστε έναν ευκολότερο τρόπο εισαγωγής και διαχείρισης πληρφοριών στη βάση δεδομένων μας, καθώς και τη δυνατότητα να μπορούμε να μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες με όσους συνεργάζονται με τον οργανισμό μας. Θα ήταν πολύ αποτελεσματικό και χρήσιμο για τους εργαζόμενους των ΜΚΟ, για παράδειγμα, εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερώνονται -με κάποιου είδους notification- για όλα τα νέα δεδομένα που εισάγονται στις βάσεις δεδομένων μας, ώστε να μην είμαστε τόσο εξαρτημένοι από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τις ενημερώσεις αυτές.

Screen shot 2017-05-08 at 1.15.40 PM

ΕΙΣΤΕ ΜΚΟ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ; ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΤΗΣ TECHSOUP TECHNOLOGY ASSISTANCE ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΑΣ! ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.