Προσκληση για ανταλλαγη υπηρεσιων

 

Τι είναι το Impact Hub;

Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και γενικότερα δημιουργικών ανθρώπων που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή.

Το σύνολο του αποτελεί ένα μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 80 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας τη διεθνή εμπειρία, τη γνώση και τις μεθοδολογίες στα μέλη μας.

Στο Impact Hub Athens, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενούμε εκδηλώσεις, παρέχουμε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες, ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.

Για το λόγο αυτό ένα βασικό κομμάτι της κοινότητας του Impact Hub, είναι οι οικοδεσπότες μας (hosts), τους οποίους θεωρούμε βασική κινητήρια και υποστηρικτική δύναμη των δράσεων μας.

Το έργο του οικοδεσπότη ξεκινά με την υποδοχή των μελών και των επισκεπτών στο χώρο δημιουργώντας την ατμόσφαιρα του “σπιτιού”. Θα πρέπει να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, φίλοι αυτής της κοινότητας και συνδεδεμένοι.

Ωστόσο, το έργο του οικοδεσπότη πηγαίνει πέρα από την παροχή των κατάλληλων μέσων διασύνδεσης των μελών. Θα πρέπει επίσης να συστήνει τα μέλη μεταξύ τους, να παρέχει τεχνική βοήθεια (σύνδεση στο διαδίκτυο, εκτυπώσεις), την επίλυση κάθε ανάγκης όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και να βοηθάει στην ανάπτυξη της κοινότητας του Impact Hub.

Ο Ρόλος

Χρονος:

12 ώρες την εβδομάδα για 4 μήνες

 

Συντομη περιγραφη:

Ο οικοδεσπότης (host) έχει τη δυνατότητα να είναι ένας διαμεσολαβητής, ένας υποστηρικτής, ένας σύμβουλος, ένας πρεσβευτής έμπνευσης για τα μέλη της κοινότητας του Impact Hub.

 

Υποχρεωσεις:

Ο οικοδεσπότης υποχρεούται να βρίσκεται στο χώρο δυο φορές την εβδομάδα επιλέγοντας μια βάρδια από τις 9π.μ. μέχρι τις 3μ.μ. και μια από τις 3μ.μ. μέχρι τις 9μ.μ. Για ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, κατά τις οποίες  θα πρέπει να φέρει εις πέρας όλες του τις αρμοδιότητες. Είναι επίσης υποχρεωμένος να βρίσκεται στις συναντήσεις τις κοινότητας που γίνονται μια φορά το μήνα.

Να θυμάστε ότι ο ρόλος του οικοδεσπότη επιβάλλει τη συνεχή μετακίνηση του μέσα στο χώρο καθώς στα κύρια καθήκοντα είναι η οργάνωση και το στήσιμο των χώρων (open space, meeting room, workshop room), εξωτερικές εργασίες, διοργάνωση εκδηλώσεων του Impact Hub και οτιδήποτε έχει να κάνει με την επιτυχή διεξαγωγή των καθημερινών δραστηριοτήτων στο χώρο.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει όλα τα μέλη αλλά και να ενημερώνεται για τις δράσεις τους έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί τις κατάλληλες συνδέσεις.

 

Οι Αρμοδιότητες:

Υποδοχη των επισκεπτων και ξεναγηση στον χωρο.

Ο οικοδεσπότης θα πρέπει να υποδέχεται τόσο τα μέλη που έρχονται να εργαστούν όσο και τους φιλοξενούμενους γενικά που έρχονται για συναντήσεις και εκδηλώσεις. Επίσης θα πρέπει να ενημερώνει για τις δραστηριότητες της ημέρας τα αντίστοιχα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο οικοδεσπότης πρέπει να λύνει απορίες και προβληματισμούς της κοινότητας. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειά είναι να επιλύει προβλήματα των μελών και των φιλοξενούμενων που αφορούν στον χώρο και τις υπηρεσίες του Impact Hub. Στα καθήκοντα του είναι να δίνει οδηγίες σχετικά με τις εκτυπώσεις, με την καφετιέρα, το διαδίκτυο, τους χώρους που μπορούν να γευματίσουν αλλά και να καθοδηγεί του επισκέπτες που είναι στο χώρο για συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Συστασεις των μελων μεταξυ τους.

Ένας από τους βασικούς άξονες του Impact Hub είναι η κοινότητα. Στο ρόλο, λοιπόν, του οικοδεσπότη συμπεριλαμβάνεται η δράση του να χτίσει αυτή την κοινότητα δημιουργώντας σχέσεις μεταξύ των μελών, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες του καθενός στην υπόλοιπη κοινότητα. Οι οικοδεσπότες είναι το κλειδί της δόμησης της κοινότητας αφού δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες και το αντίστοιχο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ανθίσουν οι σχέσεις των μελών μεταξύ τους. Η αποστολή του, λοιπόν, είναι να καταφέρει να συνδέσει ποιοτικά τα μέλη στηρίζοντας την μεταξύ τους συνεργασία και αλληλεπίδραση.

Συγκεκριμενες ημερησιες αρμοδιοτητες:

Στο ρόλο του οικοδεσπότη είναι να γνωρίζει μικρά ή μεγάλα επιτεύγματα και χαρές των μελών και να τα μοιράζεται με την κοινότητα, για παράδειγμα αν κάποιος έκλεισε μια σημαντική συνεργασία ή και απλά αν έχει γενέθλια.

Ο οικοδεσπότης θα πρέπει να βεβαιώνεται ότι έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έπιπλα σύμφωνα με τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο χώρο, τα απαραίτητα αποθέματα σε καφέ και τσάι στην κουζίνα, τα αντίστοιχα αποθέματα σε αναλώσιμα στην βιβλιοθήκη κ.α. Γενικά, πρέπει να φροντίζει ο χώρος να είναι καθαρός και τακτοποιημένος.

Δομες του οργανισμου:

Ο οικοδεσπότης στην βάρδιά του έχει την υποχρέωση να τηρεί τις εσωτερικές διαδικασίες καταγραφής και ενημέρωσης στοιχείων με τις οποίες δουλεύει το Impact Hub.

Οργανωση του χωρου:

Κύρια δραστηριότητα του οικοδεσπότη είναι η οργάνωση των χώρων και η εγκατάσταση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εκδηλώσεων και συναντήσεων, καθώς και η επανεγκατάσταση και επαναφορά των αντικειμένων στις θέσεις τους μετά το πέρας της εκάστοτε εκδήλωσης.

Προσελκυση μελων:

Ο οικοδεσπότης επίσης, είναι σημαντικό κανάλι του μάρκετινγκ του οργανισμού, έτσι μέσα στις υποχρεώσεις του είναι να βοηθάει να εξαπλωθεί η φιλοσοφία και το έργο του Impact Hub. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλεί το δίκτυο των επαφών του σε ευκαιρίες που δημιουργεί το Impact Hub ή να καλεί ανθρώπους για γνωρίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Εμπιστοσυνη και επαγγελματισμος :

Είναι βασικό να τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχουν συμφωνηθεί στην αρχή της συνεργασίας καθώς και η συνέπεια στην ώρα προσέλευσης του οικοδεσπότη για να αναλάβει τις αρμοδιότητες του, καθώς συνδέεται με την ομαλή λειτουργία του χώρου.

Επειδή οι διαδικασίες του Impact Hub ενθαρρύνουν την ελεύθερη βούληση βασιζόμενοιι στη σκέψη ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την συνέπεια ως προς τις υποχρεώσεις του καλό θα ήταν σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να τηρηθούν τα παραπάνω παρακαλούμε να ενημερώσετε το συντομότερο.

Ποιοι ειναι οι ανθρωποι που ψαχνουμε;

Είναι παρατηρητικοί, ανεξάρτητοι, ευφυείς, κοινωνικά υπεύθυνοι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την παροχή βοήθειας σε θέματα logistics στο χώρο και αγαπούν να βρίσκονται ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους. Είναι φιλικοί, επικοινωνιακοί και έχουν τη ευχέρεια να ξεκινούν συζητήσεις.

Αποζημιωση οικοδεσποτη(host)

Hub All the time membership: Απεριόριστη πρόσβαση στο χώρο για την διάρκεια των τεσσάρων μηνών της σύμβασης.

Επικοινωνία και εκδήλωση ενδιαφέροντος

Αν ενδιαφέρεστε για την συγκεκριμένη θέση και είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε με συνέπεια στις υποχρεώσεις που σας προαναφέραμε, σας παρακαλούμε όπως στείλετε την συμπληρωμένη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος,  μαζί με το βιογραφικό σας και την επιστολή που θα αναφέρει τους λόγους για τους οποίους σας ενδιαφέρει να εργαστείτε κοντά μας.

Για απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε και στο athens.hosts@impacthub.net.

Εκτός από τα παραπάνω θα μας ενδιέφερε να μας δείξετε την δημιουργικότητά σας παρουσιάζοντας τον εαυτό σας με ένα διαφορετικό και δροσερό τρόπο, όπως με μια ζωγραφιά, ένα βίντεο ή οτιδήποτε άλλο.

Μόλις αξιολογηθεί το αίτημά σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Για οτιδήποτε άλλο παρακαλούμε επικοινωνείστε μαζί μας στο athens.hosts@impacthub.net

Σε κάθε περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για το επόμενο στάδιο των συνεντεύξεων.

Προθεσμία υποβολής αίτησης: 27 Σεπτεμβρίου 2017. 

aris