Καλωσορίζουµε το “Impact” στο όνοµα και στην πόλη µας!

 

Τί είναι το Hello Impact;

Το “Hello Impact», είναι το δεύτερο στη σειρά event που παρουσιάζει τι ακριβώς είναι το Hub στην Αθήνα.

Ξεκινώντας µε το “HUB Yourself” στο τέλος Ιουνίου, η οµάδα του Impact Hub Athens παρουσίασε την πρόθεσή της και συµβολή που θέλει να έχει στην Αθήνα.

Μετά από 3 µήνες εντατικής δουλειάς και συνεχών εργασιών στο κτίριο, το Impact Hub Athens είναι έτοιµο να πει “Hello Impact” και να δηµιουργήσει µοναδικές εµπειρίες Hub, µε άξονα την κοινότητα, το χώρο και το περιεχόµενο που δηµιουργείται καθηµερινά στο διεθνές δίκτυο των Hubs.

Το Hello Impact τονίζει τη δέσµευση και την ενεργή παρουσία του Impact Hub Athens και ανοίγει το δρόµο για την επίσηµη έναρξη του, στην αρχή του 2014.

Πιστεύουµε ότι ο κόσµος εξελίσσεται και βελτιώνεται όταν δηµιουργικοί και αφοσιωµένοι άνθρωποι δρουν συλλογικά για έναν κοινό σκοπό.

Μία εκδήλωση για να γνωρίσετε την ενεργή µας κοινότητα, να δείτε πώς εξελίσεται ο χώρος µας, να ζήσετε τα καινούρια µας προγράµµατα, να γνωρίσετε και να συζητήσετε µε ανθρώπους και οργανισµούς που προσφέρουν έργο µε θετικό αντίκτυπο.

Έτσι λοιπόν, στις 1 και 2 Νοεµβρίου σας προσκαλούµε στο δεύτερο βήµα προς την επίσηµη έναρξή µας και µε χαρά λέµε “Hello Impact”.

Ενότητες

  • Becoming Impact Hub Athens
    Μια αναδροµή από το ξεκίνηµά µας µέχρι σήµερα- το δίκτυο, η κοινότητα και οι στόχοι µας.
  • New Opportunities for Impact
    Παρουσίαση των προγραµµάτων και των ευκαιριών που προσφέρει το δίκτυο των Hubs γύρω από την κοινωνική επιχειρηµατικότητα, τη δηµιουργία και την ανάπτυξη βιώσιµων πρωτοβουλιών.
  • Exploring Impact
    Τί είναι κοινωνική καινοτοµία; Μάθετε και ζήστε την εµπειρία µέσα από καινοτόµες µεθοδολογίες, προσοµοιώσεις και πειραµατισµό.

 

Περιγραφή Προγραμμάτων

Investment Ready:

Ένα accelerator program για κοινωνικούς επιχειρηματίες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, με σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσω ανάπτυξης δεξιοτήτων και διάχυσης επενδύσεων στον τομέα, από μία δυνατή κοινότητα κοινωνικών επενδυτών.

Session από Alexis Eremia, Hub Vienna Incubation Manager, Impact Hub Vienna co-founder

Social Impact Award:

Πρόγραμμα για την προώθηση και δημιουργία εμπειρίων γύρω από την κοινωνική επιχειρηματικότητα για φοιτητές. Μια σειρά μαθημάτων, γύρω από την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας, που ολοκληρώνεται με διαγωνισμό στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Συμμετέχουν  φοιτητές από τις: Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Κροατία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τσεχία, μέσω των αντίστοιχων Impact Hubs σε Βιέννη, Μόναχο, Ζυρίχη, Ζάγκρεμπ, Βουκουρέστι, Μπρατισλάβα και Πράγα. Το έπαθλο είναι seed funding για τα 3 projects που θα κερδίσουν σε τοπικό και πρόσθετο βραβείο για όσους προκριθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Session από Cezar Neaga, founder Social Impact Award

BENISI:

Πρόγραμμα για την επέκταση και ενίσχυση 300 κοινωνικών καινοτομιών δια της δημιουργίας ενός διυνατού δικτύου διαφορετικών incubators- για εμάς θερμοκηπίων- κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο σκοπός είναι η επέκταση πετυχημένων καινοτομιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα εξελίσεται στα Hubs του Λονδίνου, της Στοκχόλμης, της Μαδρίτης, της Βιέννης, του Μιλάνου, του Άμστερνταμ, του Βουκουρεστίου, της Αθήνας, της Κοπενχάγης, του Ζάγκρεμπ, του Όσλο, της Ζυρίχης και της Πράγας, με τη συνεργασία του i-propeller incubator  και μεγάλων foundations όπως της FondazioneCariploPefondesEurada &Diesis.

Session από τον Alberto Masett- Zannini, coordinator BENISI program & Impact Hub EU Cluster, Co-founder Impact Hub Milan

Prototyping Jams:

Το Prototyping Jams είναι μια ολοκληρωμένη σειρά σεμιναρίων που χωρίζονται σε 3 περιόδους, για τη χρήση και τις πρακτικές εφαρμογές του ανοιχτού εξοπλισμού (open hardware). Ένα πρώτο spin off εισαγωγής και πειραματισμού θα πραγματοποιηθεί από την  Κατερίνα Γαλάνη, Installation από τον Αλέξανδρο Δρυμωνίτη

 

Forums Description

Rise of the Social Corporate Venture capital:

Πώς οι υπεύθυνες οικονομίες αρχίζουν να αλλάζουν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα καθώς και τα άλλους φορείς και τις αγορές που ηγούνται; Ψάχνουμε όλο και πιο συχνά τρόπους συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού φορέα και των κοινωνικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με σκοπό την καινοτομία από τη βάση. Τι ενισχύει αυτόν τον συνδυασμό ώστε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο; Απόψεις από τον ειδικό στον τομέα HinnerkHannsen & τον κοινωνικό επενδυτή Nikolaus Hutter, President Toniic network Europe

Alternative ways of finance:

Ποιοί είναι οι διαφορετικοί τρόποι χρηματοδότησης στο ξεκίνημα της επιχείρησής μου;

7 πετυχημένες πρακτικές, λύσεις και προτάσεις.

Συζήτηση με τους Αλέξανδρο Τρίμη (dopios.com), Νατάσα Αθανασιάδου (generationgenerous.com), Ορέστη Τζανετή (http://intale.com), Μάνο Κότσαρη (https://www.facebook.com/BreakingTheBorders) και τον Νίκο Αθανασόπουλο (υπεύθυνο για την crowdfunding καμπάνια του http://www.xyloeyewear.com)

 

Δυναμική – διευκολυντής: Ειρήνη Παπαγιανούλη

Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 28, Αθήνα
Ηµεροµηνίες: 01-02/11
Επιβεβαίωση συµµετοχής: https://helloimpactathens.eventbrite.com

Προϊοντικοί Συνεργάτες

B-fresh-logo logo NEKTAR

BIOS5

afianes_LOGO

SIGALAS-LOGO arguros_antonis_LOGO

 

logo-Radiki_F2

tip_chef

TFL-LOGO

kostarelos

LAKWNIA-LADI-LOGO

eumelia-logo

 

 

αγαπημένη κρήτη.logo Papad.logo

 img_36_Krocus_kozanis

 

Ready.gr.LOGO

Sklavenitis-logo

LOGO.sercom