17760066_618747531650490_800343021519426377_n

Εκδηλώσεις

27.04 (pre-event @ Impact Hub Athens) & 28-29.04.2017 | The Eco-Logic of the New Economy

«Η Οικο-λογική της Νέας Οικονομίας» είναι ο τίτλος μιας σειράς εργαστηρίων που διοργανώνει η New Wrinkle στις 28 και 29 Απριλίου 2017 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, συστήνοντας νέες μεθόδους για την καινοτομία, την οργάνωση και τη διαχείριση πόρων, προτείνοντας μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, η οποία θα έχει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27/04 (ώρες 18.00 – 20.00)  στο Impact Hub Athens θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Αν. Γενικό Διευθυντή της Triodos Bank, Ζοάν Α. Μελέ γύρω από το θέμα των ηθικών επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας στραμμένης στο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Μία κλειστή συνάντηση για 20 άτομα αποκλειστικά για για τα μέλη και φίλους της κοινότητας του Impact Hub Athens.
Με επιβεβαίωση συμμετοχής μέχρι τις 25/04 στο athens.hosts@impacthub.net

Workshop #1: Holonomics (09.30-13.30)

Μέσα από το σύγχρονο Holonomics εργαζόμενοι και στελέχη έχουν τη δυνατότητα διεύρυνσης του γνωστικού τους πεδίου για τη δημιουργία, ανάπτυξη, αξιοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν ηθικό πλεονέκτημα σε επίπεδο προστιθέμενης αξίας.

Το Holonomics αποτελεί ολιστική προσέγγιση (systems thinking) στην επεξεργασία καθημερινών προβλημάτων και στρατηγικών αποφάσεων για την ανάπτυξη επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών. Είναι πολύ σημαντικό σε μια πολύπλοκη οικονομία οι άνθρωποι να βλέπουν και να σκέφτονται δυναμικά, όπως και να εγκολπώνονται ενσυνείδητα τις αλλαγές, και να προωθούν την αυθεντικότητα των σχέσεων μέσα και ανάμεσα στους οργανισμούς, αλλά και με τους τελικούς πελάτες.

Η νέα αυτή αντίληψη, οδηγεί σε έξυπνες λύσεις που μπορούν να διαμορφώσουν τους ανθρώπους, όσο και το επιχειρηματικό μοντέλο, για καλύτερα αποτελέσματα. Σημαντικό πλεονέκτημα, οι δράσεις και οι αποφάσεις να συνάδουν με το αξιακό σύστημα του κάθε οργανισμού και των ανθρώπων του.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Simon Robinson

Ο Simon Robinson είναι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου Holonomics: Business Where People and Planet Matter. Το 1990 ο Simon υπήρξε συν-ιδρυτής του Genie Internet, του πρώτου φορέα Internet για κινητά τηλέφωνα. Εκεί, ως επικεφαλής του τμήματος Music and Games, συνεργάστηκε με παγκόσμιες εταιρείες ψυχαγωγίας όπως το MTV και η Endemol. Δείτε το website του εδώ και το κανάλι στο youtube εδώ.

Maria Moraes Robinson

Η Maria Moraes Robinson είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εκπαιδευτικός και ομιλήτρια πάνω στην βιωσιμότητα, τις ανθρώπινες αξίες και την διαχείριση της αλλαγής. Από το 2011 η Maria έχει υπάρξει υπεύθυνη για το Strategy Execution Summit, την πιο σημαντική ετήσια εκδήλωση του είδους της στην Λατινική Αμερική. Τέλος είναι η συν-συγγραφέας του βιβλίου Holonomics: Business Where People and Planet Matter.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Το εργαστήριο των Robinson απευθύνεται κυρίως σε οργανώσεις/ΜΚΟ, Στελέχη Επιχειρήσεων, ειδικά στους τομείς της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και του Μάρκετινγκ, Δημόσιους Υπαλλήλους, Ερευνητές και φυσικά σε φοιτητές και νέους που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα το μοντέλο του Holonomics.

Workshop #2: Εργαστήρι Συνείδησης (15.00-17.00)

Τι είναι το Εργαστήρι Συνείδησης;

Το Εργαστήρι Συνείδησης είναι ένα μάθημα που απευθύνεται σε διευθυντές, επιχειρηματίες, υπαλλήλους δημόσιων οργανισμών, ελεύθερους επαγγελματίες και κάθε άτομο που ενδιαφέρεται για την προσωπική του ανάπτυξη, που έχει τη θέληση να μετατραπεί σε έναν παράγοντα αλλαγής για να επηρεάσει θετικά την κοινωνία και την οικονομία.

Για ποιο λόγο ένα Εργαστήρι Συνείδησης;

Μπροστά στην τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση, υπάρχουν κάποιοι που πασχίζουν να προσαρμοστούν στις διάφορες συνθήκες ενόσω αυτές προκύπτουν. Σκέφτονται ότι ο κόσμος είναι έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει και συμμορφώνονται αδιαμαρτύρητα με την κατάσταση, με μόνη φιλοδοξία την επιβίωση. Υπάρχουν άλλοι που προβάλλουν αντίσταση στο τρέχον μοντέλο, ενίοτε με οργή και βία και μάχονται να αλλάξουν όσα πράγματα θεωρούν άδικα και ανυπόφορα. Και οι μεν και οι δε είναι επικεντρωμένοι στο παρελθόν και δεν πιστεύουν ουσιαστικά ότι είναι εφικτό να αλλάξουν οι επικρατούσες τάσεις. Κατά βάθος και οι δύο δρουν χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τη δημιουργική δυνατότητα του ανθρώπου, ο οποίος είναι ικανός να συλλάβει ιδέες του μέλλοντος και να τις φέρει στο παρόν, με τελείως νέα και μετασχηματιστική μορφή.

Για αυτό το λόγο, είναι επείγουσα μια βαθιά αναθεώρηση της εικόνας που έχουμε για τον άνθρωπο και μετά, μια αναθεώρηση της εικόνας που έχουμε για τις εταιρείες και τους οργανισμούς.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ζοάν Α. Μελέ

Με 40 χρόνια πείρα στην τραπεζική, ο Ζοάν Α. Μελέ (Βαρκελώνη, 1951) είναι ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για αυτό που αποκαλούμε “ ηθική τράπεζα”. Υπήρξε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Ισπανία της Triodos Bank, μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος του Ιδρύματός της. Από το 1989 διδάσκει σεμινάρια για την αυτογνωσία και την προσωπική μεταμόρφωση σε όλο τον κόσμο. Δείτε την ιστοσελίδα του εδώ.

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Το εργαστήριο του Joan Antonio Melé Cartañά απευθύνεται κυρίως σε τραπεζικά στελέχη, επενδυτές κεφαλαίων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους οικονομικού ρεπορτάζ, αλλά και σε όποιον θέλει να γνωρίσει τις βασικές αρχές του impact and Ethical Investing.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:

Vita N Travel , 45-47 Voulis Str.,  105 57 Athens,
T: +30 210 3249070,  F: +30 210 3249018,
E: info@vitantravel.gr W: www.vitantravel.gr

Δείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης εδώ

Δείτε το event στο facebook εδώ

Για εισιτήρια μπείτε εδώ

 

Screen shot 2017-04-21 at 12.15.33 PM

 

 

Back to all Events

Event Organizers

New Wrinkle

Date & Time

April 27 to April 28

Location

Divani Caravel

SEE IT ON GOOGLE MAPS

Updated on 21 April 2017