Πώς χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο στο Impact Hub;

Όταν γίνεται χαμηλόφωνα και σε σεβασμό για τα υπόλοιπα μέλη, τηλεφωνήματα γίνονται μέσα στον ανοιχτό χώρο, αλλά υπάρχουν πολλοί χώροι που μπορεί κανείς να κάνει το τηλεφώνημά του/της με περισσότερη ιδιωτικότητα και ησυχία (ο τηλεφωνικός θάλαμος, η αυλή, το μπαλκόνι, το χωλ, τη τραπεζαρία).

Μπορούμε να συναντάμε πελάτες μας στο Impact Hub;

Και βέβαια! Μπορείτε να κλείσετε μία αίθουσα συναντήσεων είτε επικοινωνώντας μαζί μας στο athens.hosts@impacthub.net, είτε κατευθείαν στο κοινό μας ημερολόγιο αν είστε ήδη μέλος.

Πώς μπορεί ο οργανισμός μου να συνδεθεί με το Impact Hub;

Οι συνεργασίες με το Impact Hub μπορούν να έχουν μία μοναδική τοπική και παγκόσμια εμβέλεια. Πατήστε εδώ αν θέλετε να ερευνήσουμε τις πιθανότητες συνεργασίας.

Γιατί να γίνει κανείς μέλος του Impact Hub;

Το Impact Hub είναι μία κοινότητα ανθρώπων με μεγάλες ιδέες. Δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για άτομα αφοσιωμένα, ώστε να συνδεθούν και να χτίσουν λύσεις για ένα καλύτερο κόσμο. Τα μέλη μας είναι επιχειρηματίες, ενδο-επιχειρηματίες, start ups, ώριμες επιχειρήσεις, ελέυθεροι επαγγελματίες ή καλλιτέχνες, κοινωνικοί επενδυτές και εκπρόσωποι από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς που δουλεύουν συνεργατικά. Χρησιμοποιούν το χώρο σαν το γραφείο τους, διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε εργαστήρια και εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εδώ, έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική και χρηματοδότηση, συναντούν έμπνευση και συνεργάτες, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις διασύνδεσης, σχεδιάζουν και τρέχουν καμπάνιες, σχεδιάζουν καιτεστάρουν καινοτόμα προϊόντα & υπηρεσίες, ιδρύουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες… όλα αυτά μέσα στο οικοσύστημα του Impact Hub που αφοσιώνεται για να πετύχουν οι σκοποί τους.

Πώς έρχομαι σε επαφή με το διεθνές δίκτυο του Impact Hub;

Όντας μέλος του Impact Hub Athens, γίνεστε αυτόματα μέλη του διεθνούς δικτύου, με πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα 62 Impact Hubς στον κόσμο. Το Impact Hub είναι μία παγκόσμια κοινότητα επαγγελματιών από ποικίλα υπόβαθρα και κουλτούρες όπου μέσα από την εργασία τους συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Από το Άμστερνταμ στο Γιοχάνσμπουργκ, από τη Σεούλ στην πόλη του Μεξικού, το δίκτυο του Impact Hub έφτασε να είναι ένα διεθνές δίκτυο με πάνω από 7000 μέλη και να βρίσκεται σε πάνω από 60 πόλεις. Ο πιο δυναμικός τρόπος για να συνδειθείτε και να εκμεταλλευτείτε το πλούσιο, διεθνές δίκτυο του Impact Hub είναι μέσα από την πλατφόρμα μας, το Impact Hub.net, το ειδικό για τα μέλη μας κοινωνικό δίκτύο, το οποίο δίνει άμεσα πρόσβαση στα υπόλοιπα 7000 μέλη, αλλά και με τη χρήση του Ιmpact Hub passport με μία φυσική επίσκεωη οποιουδήποτε Impact Hub στον κόσμο.

Ποιος μπορεί να με κατευθύνει όταν πάω στο Impact Hub;

Στο Impact Hub δεν έχουμε ρεσεψιονίστ που χαιρετούν όταν φτάσει κάποιος. Πιστεύουμε ότι ο κατάλληλος τρόπος για να νιώσει ο καθένας στα αλήθεια σαν το σπίτι του, πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν οικοδεσπότες όπως ακριβώς θα κάναμε στο σπίτι μας. Γι αυτό έχουμε την ομάδα των οικοδεσποτών που διευκολύνουν τις διασυνδέσεις και τις αλληλεπιδράσεις. Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, διοργανώνουμε διαφορετικά events για τα μέλη μας, όπως εβδομαδιαία, κοινά γεύματα, business clinics, εργαστήρια για την εκμάθηση δεξιοτήτων μεταξύ των μελών μας. Στο Impact Hub της Αθήνας, θα βρείτε την Έλενα, τη Μαρία, τη Δώρα και τον Αντρέα.

Πώς δημιουργήθηκε το Impact Hub Network; Και πώς το Impact Hub Athens;

Σχεδόν όλοι έχουν ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο.. Πού όμως πηγαίνουν για να τις πραγματοποιήσουν; Αυτός είναι ο ρόλος του Impact Hub από όταν ξεκίνησε το 2005 στο Λονδίνο. Η ιστορία του πώς από εκείνη τη στιγμή ένα διεθνές δίκτυο τοπικά συνδεδεμένων ανεξάρτητων κοινοτικών κέντρων για την κοινωνική οικονομία και καινοτομία δημιουργήθηκαν, δείτε το άθρο στο Standford Social Innocation Review: http://www.ssireview.org/articles/entry/how_the_hub_found_its_center Το Impact Hub στην Αθήνα ήταν το όνειρο του Δημήτρη και της Σόφης από το 2008. Για το πώς το 2013 ξεκίνησε να παίρνει μορφή στην Αθήνα, μπορείτε να δείτε εδώ:http://www.andro.gr/business/hubs/ http://www.fortunegreece.com/article/hub-athens-eki-opou-xekinai-allagi και εδώ http://el.ozonweb.com/interview/the-hub-athens-is-ozonised

Από που ξεκίνησε η ιδέα του Impact Hub;

Ο ρόλος μας είναι να δημιουργούμε χώρους που δανείζονται από τους καλύτερους- ένα εργαστήριο πρωτοτύπων, ένα θερμοκήπιο για νεοφυείς επιχειρήσεις, ένα εμπνευστικό γραφείο, μία βιβλιοθήκη, ένα δημιουργικό χώρο για τη μάθηση και ένα think tank- με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό οικοσύστημα για κοινωνική καινοτομία. Χώροι με όλα τα εργαλεία και τις λεπτομέριες που χρειάζονται για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν καινούριες επιχειρήσεις με βιώσιμο, θετικό αντίκτυπο προσφέροντας πρόσβαση στη σωστή εμπειρία, γνώση, δίκτυα, αγορές και χρήματα. Αλλά πάνω από όλα, χώρους για συναντήσεις με σημασία, ανταλλαγή και έμπνευση, γεμάτοι από διαφορετικούς ανθρώπους που κάνουν απίθανα πράγματα. Η ιδέα απλώθηκε αστραπιαία με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ανερχόμενου κινήματος για τη δημιουργία σε πάνω από 60 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Από το Λονδίνο στη Μελβούρνη, από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Σάο Πάολο, στο Σαν Φρανσίσκο στη Σιγκαπούρη, η κοινότητα αναπτύσσεται ραγδαία με ένα τρόπο που είναι διεθνώς συνδεδεμένος και τοπικά εμβεβλημένος.

Είναι το Impact Hub μια θερμοκοιτίδα ή ένας συνεργατικός χώρος;

Δεν είναι απόλυτα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το Impact Hub είναι ένας καταλύτης για το θετικό αντίκτυπο στον περίγυρό μας και για τη δημιουργία επιχειρήσεων με κοινωνικό σκοπό. Μέρος του ένα εργαστήρι καινοτομίας, ένα θερμοκήπιο νεοφυών επιχειρήσεων, ένα στέκι κοινότητας, ένα επιχειρησιακό κέντρο που χρησιμοποεί τις αρχές των συνεργατικών χώρων, προσφέρουμε στα μέλη μας ένα μοναδικό οικοσύστημα από πόρους, έμπνευση και ευκαιρίες συνεργασιών για να μεγαλώσει το αντίκτυπο. Αυτό που κάν ει το Impact Hub μοναδικό είναι η ολιστική του προσέγγιση για τη στήριξη μίας διεθνούς κοινότητας με σκοπό τη δημιουργία θετικού κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Impact Hub για να εργαστείτε, για να χτίσετε τις πρωτοβουλίες σας ή απλά για να έρθετε σε επαφή με άλλα άτομα που μοιράζονται το ίδιο εργασιακό όραμα.

Είναι το Impact Hub Franchise;

Όχι.Το Impact Hub IP & Brand ανήκει στο “Impact Hub Association”, τον συνεταιρισμό που απαρτίζουν όλα τα Impact Hubs. Ο Συναιτερισμός είναι ο μόνος μέτοχος και ιδιοκτήτης της εταιρείας “HUB GmbH (Impact Hub Company)”, μίας φιλονθρωπικής οργάνωσης με το χρέος να διευθύνει, να διευκολύνει και να οργανώνει τη διεθνή δραστηριότητα και την ανάπτυξη του δικτύου σαν σύνολο, παρόμοια με την οργάνωση μίας τοπικής Impact Hub κοινότητας. Η Impact Hub Company αποτελείται από μία ομάδα που βρίσκεται σε διαφορετικά μέρη του δικτύου, με διαφορετικά μέλη της οποίας είναι και ιδρυτές τοπικών Impact Hub. Ο Αντώνης Λιανός, μέλος της διεθνούς ομάδας, έχει σαν βάση του το Impact Hub της Αθήνας.

Τι είναι ένα Impact Hub;

Ένα Impact Hub αποτελείται από 3 διαφορετικά στοιχεία. Καταρχήν, είναι μία κοινότητα από ανθρώπους που κοινή τους πρόθεση είναι να φέρουν θετική αλλαγή μέσα από επιχειρηματικούς τρόπους. Αρχή τους είναι να συμπεριφέρονται σαν συνεργάτες για να υποστηρίζουν και να αναπτύσουν τις πρωτοβουλίες τους. Στη συνέχεια, το Impact Hub είναι μία πηγή για έμπνευση που δημιουργεί προκλητικά για τη σκέψη events, εργαστήρια καινοτομίας, χώρους μάθηση, θερμοκηπίων, προγράμματα και διαλόγους που ενισχύουν το θετικό αντίκτυπο. Και τρίτον, το Impact Hub είναι ένας φυσικός χώρος που προσφέρει ευέλικτες και υψηλών προδιαγραφών υποδομές για εργασία, συναντήσεις, μάθηση και διασυνδέσεις. Η μαγεία συμβαίνει όταν αυτά τα τρία στοιχεία έρχοναι μαζί και γίνονται πραγματικότητα μέσα από τη τέχνη της συμμετοχικής ηγεσίας.