Μία ακόμη νέα συνεργασία εγκαινιάστηκε για το Impact Hub Athens αυτές τις ημέρες, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας! Ο 1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ έχει ως στόχο, να αναδείξει την Καινοτομία, τη Δημιουργικότητα, την Επιχειρηματικότητα και τη Συνεργασία.

Σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ηλικίας από 18 έως και 24 ετών, έχουν προσκληθεί πανελλαδικά, να συμμετέχουν σε μια γιορτή του «πιχειρείν, η οποία φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στην εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και προτάσεις σε θεματικά πεδία, τα οποία αφορούν στον Τουρισμό, στην Τεχνολογία, στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, στις Υπηρεσίες Υγείας, στη Βιομηχανία – Μεταποίηση – Μόδα, στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα και στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Διαγωνισμού, η οποία θα επιλέξει τις έξι (6) πιο ολοκληρωμένες προτάσεις που θα κατατεθούν, θα παρέχει εκπαίδευση στους διακριθέντες, σε θέματα Σχεδιασμού, Μεθοδολογίας, Κατάρτισης Επιχειρηματικού Σχεδίου, Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού, Start Up Funding και Παρουσίασης Επιχειρηματικών Ιδεών σε Κοινό.

Οι έξι ομάδες ή τα άτομα που θα έχουν διακριθεί, θα παρουσιάσουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους σε μια ειδική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, θα μελετηθούν CaseStudies επιτυχημένων Startup, ενώ θα έχουν κληθεί διακεκριμένοι επιχειρηματίες –ανάμεσά τους επιχειρηματίες και ειδήμονες της κοινότητας του Impact Hub Athens-, οι οποίοι θα αξιολογήσουν του υποψήφιους, ώστε να καταλήξουν στις τρεις (3) πιο ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις του διαγωνισμού.

Τα έπαθλα του Διαγωνισμού τα οποία θα απονεμηθούν στους νικητές, είναι: δωροκάρτες από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, συνολικής αξίας 2.000 € και δωρεάν παραχώρηση επαγγελματικού χώρου για έξι (6) μήνες και συμμετοχή σε επιχειρηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο (2) μηνών από το Impact Hub Athens.

Πιο αναλυτικά, το βραβείο που προσφέρει το Impact Hub Athens στους νικητές περιλαμβάνει:

  • έξι (6) μήνες δωρεάν χώρο εργασίας στις εγκαταστάσεις του Impact Hub Athens (80 ώρες co-working την εβδομάδα, για 2 άτομα/ομάδα με το πακέτο Hub A Lot)
  • δωρεάν συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Do Business, Do It Yourself διάρκειας δύο (2) μηνών (ένα άτομο/ομάδα)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΚΜΗ INNOVATION PROJECThttp://www.iek-akmi.edu.gr/

Διοργάνωση: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Υπό την Αιγίδα: Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων

Χορηγοί: ΙΚΕΑ – IMPACT HUB ATHENS

Υποστηρικτές: INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, VitabroadBloodeWildrobeNannuka

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.epixeiro.gr , www.getbusy.gr ,www.skywalker.gr

innovation