Η Αγορά

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, κτίσμα του 1935 που ανεγέρθηκε επί δημαρχίας  Κωνσταντίνου Κοτζιά, αποτελεί έξοχο αρχιτεκτόνημα του Μεσοπολέμου και χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού μοντερνισμού. Σε πολλές περιπτώσεις που απειλήθηκε η κατεδάφισή της, αυτή αποτράπηκε μετά από παρεμβάσεις και έγγραφες διαμαρτυρίες σημαντικών κατοίκων της περιοχής, όπως του αείμνηστου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα και του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ Μιχάλη Δεκλερή. O δήμος Αθηναίων ανακαίνισε τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ώστε το κτίριο να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί με τον πλέον επωφελή για την κοινωνία τρόπο, σύμφωνα με το συμμετοχικό μοντέλο, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους της πόλης, προάγοντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό, την καινοτομία, τη δημιουργική επιχειρηματικότητα και αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής στην τοπική κοινότητα.

Σήμερα φιλοδοξεί να γίνει ένας νέος συλλογικός χώρος με κοινωνικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα υποστηρίζει κοινωφελείς δομές και πολυδιάστατες συμπράξεις που προάγουν την τοπική κοινωνία της Κυψέλης αλλά και της Αθήνας, τους νέους δημιουργούς, τις συλλογικότητες σε έναν κοινό χώρο με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους τους κατοίκους της Κυψέλης και της Αθήνας αλλά και τους επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Ανοικτό κάλεσμα

Ανοικτό κάλεσμα σε ομάδες και συλλογικότητες του Στ’ Δημοτικού Διαμερίσματος για τη διοργάνωση δράσεων στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, με δωρεάν χρήση του χώρου.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός πόλου εναλλασσόμενων δραστηριοτήτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ), αφιερωμένων στις ομάδες της πόλης. Στο επίκεντρο των δράσεων αυτών βρίσκεται η συνύπαρξη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού στοιχείου με την εμπορική φύση της Αγοράς.

Η ΔΑΚ προσφέρει το βήμα σε ομάδες, -τυπικές και άτυπες- της γειτονιάς, οι οποίες δημιουργήθηκαν από πολίτες και έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους  κατοίκους της πόλης μία σειρά από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Για την ενίσχυση, λοιπόν, τέτοιων πρωτοβουλιών πραγματοποιούμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες εκείνες τις ομάδες και συλλογικότητες της Κυψέλης και του ευρύτερου Δημοτικού Διαμερίσματος, καλώντας τις να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση και φιλοξενία αυτοτελών δράσεων, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στον κεντρικό χώρο της ΔΑΚ (αίθριο) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17.00 - 20.00, την περίοδο Ιανουάριος - Μάρτιος 2018.

Η διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης που θα ακολουθηθεί περιγράφεται παρακάτω:

Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε: agora@impacthub.net

Μπορείτε να υποβάλετε την πρότασή σας εδώ

Υποβολή