Την εβδομάδα που μας πέρασε, το Impact Hub Athens ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη για να μοιραστεί γνώσεις και εμπειρίες με ένα νέο πυρήνα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που δημιουργείται εκεί. Αφορμή της επίσκεψης, το συνέδριο αλλά και τα θεματικά εργαστήρια που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Έβρου στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος ΤΟΠ.Σ.Α. Α.Σ. Ι.Ν.Ε.Ε.Μ. Τα εργαστήρια παρακολούθησαν νέοι επιχειρηματίες και επιστήμονες, στελέχη δημοσίων και κοινωνικών φορέων και άνεργοι.

Το συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, με εισηγητές διακεκριμένους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι ανέλυσαν στο κοινό τις τάσεις και τις μεθόδους που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο επιχειρείν, καθώς και το καινοτομικό τους όραμα, ανάλογα με το πεδίο εξειδίκευσής τους. Ένας ειδικός -και πολύ ταλαντούχος- graphic facilitator από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης κάλυψε με γραφική απεικόνιση όλα όσα ανέλυαν οι ομιλητές δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό μιας οπτικής αποτύπωση των λόγων τους.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Impact Hub Athens και ο International Social Marketing Association (ΗΠΑ) παρουσίασαν μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων. Τα εργαστήρια αφορούσαν την εισαγωγή στο κοινωνικό μάρκετινγκ με τον Λεωνίδα Σκερλετόπουλο εκπρόσωπο του ISMA στην Ελλάδα και την πρακτική εφαρμογή συγχρόνων μεθόδων συνεργατικής επίλυσης προβλημάτων, με εισηγητή τον συνιδρυτή του Impact Hub Athens, Δημήτρη Κοκκινάκη. Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριο του Impact Hub Athens είχε ως αντικείμενο την πρακτική εφαρμογή σύγχρονων εργαλείων κοινωνικού σχεδιασμού για οργανισμούς του Τρίτου τομέα της οικονομίας και Κοινωνικές επιχειρήσεις και η διοργάνωσή του ήταν συνέχεια της σειράς «Πολιτιστικό Καφενείο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» που ξεκίνησε από το 2014 το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το The Nest.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Χριστόδουλο Τοψίδη, το επιμελητήριο του Έβρου έχει ήδη εντάξει στην ατζέντα του -πέρα από την σταθερή υποστήριξη στα μέλη του- την υποστήριξη νέων επιστημόνων και ανέργων, κυρίως μέσα από δράσεις που θα τους εφοδιάσουν με νέες δεξιότητες, με στόχο την εργασιακή τους ολοκλήρωση μέσα από την αυτοαπασχόληση. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε όλες τις καινοτόμες και χρηστικές υπηρεσίες που το Επιμελητήριο Έβρου σχεδιάζει, για την ενίσχυση και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το Impact Hub Athens είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις, έτοιμο να στηρίξει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου, σε νέα μέτωπα!