Ανοιχτό Κάλεσμα για Εμπορικές & Επιχειρηματικές Δραστηριότητες στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

 

Η ιστορία

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης του Δήμου Αθηναίων αποτέλεσε το εμπορικό κέντρο της περιοχής για περισσότερα από 50 χρόνια. Οι αλλαγές στην πληθυσμιακή σύσταση, στα εμπορικά και καταναλωτικά μοντέλα και πρότυπα, αλλά και οι ευρύτερες κοινωνικό- οικονομικές προκλήσεις της δεκαετίας του '80, οδήγησαν τους τότε κατοίκους σε απομάκρυνση τόσο από τη γειτονιά όσο και από την Αγορά. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 η εμπορική δραστηριότητα του κτιρίου είχε πλέον τελειώσει.

Οι Αγορές πάντα είχαν ένα κεντρικό ρόλο στη ζωή των μεγαλύτερων ή μικρότερων κοινοτήτων. Ήταν ο χώρος, συνδιαλλαγών, συζητήσεων και λήψης αποφάσεων, το εμπορικό και το πνευματικό κέντρο μιας περιοχής. Κυρίως όμως ήταν ο χώρος συνάθροισης και ζύμωσης όλων των στοιχείων που συνέθεταν την κοινότητα, όσο ετερόκλητα και αν ήταν αυτά, με απώτερο στόχο τη συνολική ενδυνάμωση τους.

12
 

“Με στόχο η Δημοτική Αγορά να γίνει το σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και παράλληλα ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, που θα προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό καλούμε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να αποτελέσουν τους νέους ενοίκους των καταστημάτων της αγοράς.”

 
003

Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης θα αποτελέσει το όχημα που θα επανεκκινήσει την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με απόλυτο σεβασμό στην πολυχρωμία της γειτονιάς και τη μεγάλη παράδοσή της και κυρίως, με τη συμμετοχή των κατοίκων.


002
 

Η πρόσκληση

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ομάδες ή άτομα που ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ως εμπορική στέγη συμμετέχοντας στην αναβίωση του ιστορικού κτιρίου. Επιχειρήσεις και οργανισμοί που είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε είναι υπό σύσταση, είτε βρίσκονται σε στάδιο επέκτασης του κύκλου εργασιών τους και θέλουν να είναι οι “κάτοικοι” της Δημοτικής Αγοράς για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη χρήση των έξι καταστημάτων της Αγοράς, αποτελώντας την καρδιά του εμπορικού πυλώνα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Δεκτές γίνονται προτάσεις που αφορούν καταστήματα εμπορικής δραστηριότητας με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον διασφαλίζοντας παράλληλα ένα  βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης - επιχειρήσεις που συνδυάζουν κλασικές επιχειρηματικές ενέργειες με μια πρόταση κοινωνικής καινοτομίας. Η ανοιχτή πρόσκληση διέπεται από τις αρχές που προκύπτουν από τη σύμβαση παραχώρησης της ΔΑΚ από το Δήμο στο Impact Hub Athens.

Στρατηγικές Συνεργασίες

 

Για την περαιτέρω ανάπτυξη και υποστήριξη επιχειρηματικών πρακτικών και πρωτοβουλιών που θα στεγαστούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, το Impact Hub Athens εξασφάλισε τη συνέργεια του The People’s Trust. Ο εν λόγω οργανισμός θα χορηγήσει κεφάλαιο εκκίνησης ύψους 5.000€ σε κάθε νέο ένοικο και επιπλέον δυνατότητα μικροχρηματοδότησης για ποσά έως και 5.000€.  Το The People’s Trust, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες  μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας υποστήριξη επιχειρηματικής ανάπτυξης και μικροχρηματοδότησης  μέχρι το συνολικό ποσό των €10.000.

logo_the_peoples_trust 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παροχές, τους όρους και τις προϋποθέσεις εδώ

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας εδώ

Υποβολή

Υποβολή αιτήσεων έως Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, ώρα 23.59

  Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε: agora@impacthub.net